محمودرضا میری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: با برنامه ریزی و تلاش های شبانه روزی کارکنان عرصه های بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از ابتدای سال تا ۲۰ دی ماه، خوشبختانه میزان مرگ مادران باردار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۲ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به اینکه با هدف کاهش مرگ و میر مادران باردار، مجموعه اقداماتی در دستور کار قرار گرفت، اذعان داشت: با توجه به آمار بالای موالید در استان، کارشناسان آموزش دیده و متخصص در این مسئله برای مدیریت بهینه مجموعه خدمات ارائه شده به مادران باردار در معاونت های بهداشت و درمان در نظر گرفته شد.
وی گفت: در این راستا و پس از تجهیز و راه اندازی پایگاه های سلامت در منطقه تحت پوشش دانشگاه، تمامی بهورزان و مراقبین سلامت برای خدمات دهی به اقشار در معرض خطر مانند مادران باردار، دیگر منتظر مراجعه آنان نمی مانند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: بر اساس دستورالعمل های تدوین شده، نیروهای بهداشتی با یادآوری نوبت مراقبت منظم مادر باردار در تماس تلفنی و یا با حضور درب منزل وی، از سلامت مادر و جنین در تمام طول بارداری مراقبت می کنند.
وی تصریح کرد: همچنین در نامه ای تمامی مراکز درمانی خصوصی را نیز به ارجاع مادران باردار به بیمارستان موظف کرده ایم و از این راه درصد مراقبت از سلامت مادر و جنین افزایش یافته است.
وی گفت: با بررسی علل مرگ مادران باردار در سال های گذشته علل شایع آنها استخراج و بر اساس آن مداخلات لازم برای اجتناب از وقوع مرگ های مادری به دلایل مشابه تدوین شد.
میری افزود: ارتقای آگاهی و عملکرد پرسنل خارج بیمارستانی از طریق آموزش پزشکان عمومی مراکز بهداشتی درمانی و ماماها، تشویق مادران به انجام زایمان در بیمارستان و تسهیلات زایمانی و جلوگیری از فعالیت ماماهای دوره ندیده، ساماندهی و پیگیری فعال وضعیت سلامت مادران باردار پرخطر از جمله اقدامات دیگری است که انجام آن باعث موفقیت در کاهش مرگ مادران باردار در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شده است.
وی تصریح کرد: هر مورد مرگ مادر باردار به منزله خاموش شدن چراغ یک خانواده است و اگر چه تعداد موارد مرگ مادران باردار در محدوده این دانشگاه کاهش قابل ملاحظه ای داشته است اما باید برای جلوگیری از بروز حتی یک مورد مرگ مادر باردار اقدام جهادی انجام شود.
نظر شما