مرتضی شعبانی در گفت و گو با خبرنگار مهر، در خصوص عوامل تأثیرگذار بر یک مستند خوب اظهار کرد: یکی از مسائلی که در قوت و اثر بخشی یک مستند مؤثر است، متن قوی و ساختارمند آن است که نمونههای خوبی از این موارد در جشنواره رویش شرکت کردهاند.
وی درباره معیار و میزان سنجش انتخاب فیلمهای بخش مسابقه جشنواره گفت: از نظر هیات، انتخاب، فیلم خوب باید معیار و ملاک و ساختار درست و خوبی داشته باشد و در چارچوبهای تعریف شده داوری قرار گیرد.
مدیرعامل مرکز مستند حقیقت با بیان اینکه فیلمهای رسیده به جشنواره عمدتا در ساخت دارای ضعف هستند، بیان کرد: اکثر فیلمهای کوتاه در محتوای داستانی با مشکل روبهرو هستند و ساختار ضعیفی دارند. این مسئله در روایت منطقی اثر تاثیر میگذارد که باید با تکنیکهای کاری آن را ارتقا دهیم.
داور بخش مستند جشنواره رویش که از سال ۶۵ فیلمسازی را با مجموعه کارهای شهید آوینی (روایت فتح) شروع کرده، با ابراز خرسندی از شرکت فیلمسازان مستقل در جشنواره بیان کرد: خوشبختانه عمده فیلمهایی که در جشنواره دیدم به صورت مستقل و خودجوش ساخته شده و در جشنواره رویش شرکت کرده اند و به نظر می رسد این جشنواره به بستری مناسب برای ارائه فیلمهای دینی تبدیل شده است.
وی در خصوص برداشتهای آزاد از حوزههای دینی خاطر نشان کرد: این برداشت مربوط به مخاطب فیلم است و مخاطب هر برداشتی از مضمون فیلم داشته باشد قابلاحترام است. عموما نیز تفاوت بسیاری در برداشتهای اشخاص مختلف از فیلم وجود ندارد و گاهی در بعضی موارد اختلاف سلیقه است.
شعبانی با بیان اهمیت جهانی فیلم دینی رویش در جهان امروز بیان کرد: فیلم پاک یا «حلال مدیا» در جهان امروز رونق بسیاری دارد و در جهان غرب خانوادهها خواهان فیلمهای حلال هستند به دلیل اینکه این فیلمها به بنیان خانواده آسیب نمیرساند و حریمها در آن کاملا رعایت شده است. کشور ما میتواند با کار کردن در این حوزه آن خلأ را پر کند.
وی در پایان به فیلمسازان تازه وارد و جوان به عرصه فیلمسازی توصیه کرد: فیلمسازی کار بسیار جدی است. با توجه به اهمیت قرآن در تمام ابعاد زندگی و توصیههایی که برای رعایت مسائل دینی در آن شده است، می توان از داستان گویی و روایت های جذاب قصه های قرانی برای تولید فیلمنامه های دینی استفاده کرد.
نظر شما