۹ بهمن ۱۳۹۵، ۱۲:۳۱

شیوه نامه دسترسی به پایان نامه های دانشگاه شهید بهشتی تصویب شد

شیوه نامه دسترسی به پایان نامه های دانشگاه شهید بهشتی تصویب شد

هیات رئیسه دانشگاه شهید بهشتی شیوه نامه دسترسی به پایان نامه های این دانشگاه را در راستای بهره وری بیشتر از سرمایه های علمی این دانشگاه تصویب کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، در هجدهمین جلسه هیات رئیسه دانشگاه شهید بهشتی شیوه نامه دسترسی به پایان نامه های این دانشگاه تصویب شد. در ابتدای این شیوه نامه آمده است، پایان نامه حاصل کار پژوهشی دانشجو با همراهی اساتید راهنما و مشاور است که به عنوان سرمایه علمی دانشگاه شناخته می شود.

دسترسی به پایان نامه ها، علاوه بر اشاعه دانش پژوهشی نهفته در آن ها، از انجام پژوهش های تکراری جلوگیری کرده و به تولید پژوهش های اصیل و جدید کمک می کند.

ضروری است که دانشگاه زمینه های لازم برای دسترسی به پایان نامه ها را فراهم کرده و علاوه بر غنی سازی پژوهش های جدید با بهره گیری از پایان نامه های دانشگاه و رشد استنادی و رویت پذیری علمی دانشگاه را نیز گسترش دهد.

سهولت استفاده کاربران از پایان نامه ها

براساس این گزارش این شیوه نامه، به منظور بهره وری بیشتر از سرمایه های علمی دانشگاه و غنی سازی پژوهش های جاری و سهولت استفاده کاربران در بهره گیری از پایان نامه های دانشگاه شهید بهشتی و برای بهره برداری از پایان نامه‌های دانشگاه به تصویب رسیده است.

مفاد شیوه نامه

۱.براساس مفاد این شیوه نامه، بیست صفحه اول هر پایان نامه (از شروع فهرست مطالب) برای همه کاربران چه در دانشگاه و چه درخارج از دانشگاه قابل رویت و استفاده است.

۲.برای کاربران مجاز دانشگاه، شامل دانشجویان دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و اعضای هیات علمی، مبنای زیر در نظر گرفته شده است:

الف) برای همه پایان نامه ها به استثنای دو سال اخیر (۹۵-۹۴ ) و پایان نامه های محرمانه، دسترسی به متن کامل پایان نامه برای همه دانشجویان و اعضای هیات علمی میسر خواهد بود.

ب) برای پایان نامه های دفاع شده در بازه زمانی دو سال اخیر:  دانشجویان کارشناسی، فقط ۳۰ صفحه، دانشجویان کارشناسی ارشد، فقط ۴۰ صفحه، دانشجویان دکتری، فقط  ۶۰ صفحه، و اعضای هیات علمی، با توجه به نام کاربری و رمز عبوری که از سوی دانشگاه اختصاص یافته به متن کامل دسترسی خواهند داشت.

 استفاده کاربران بیرون از دانشگاه از پایا نامه ها با پرداخت هزینه

براساس این شیوه نامه، کاربران خارج از دانشگاه به ازای پرداخت هزینه، مجاز هستند تا ۵۰ صفحه را دریافت کنند، همچنین مجاز به دریافت ۳۰ صفحه آخر پایان نامه نیستند.

هزینه دریافت پایان نامه برای کاربران بیرونی مبلغ هر صفحه ۲۰۰۰ ریال (دو هراز ریال) برای کاربران مجاز دانشگاه شهید بهشتی مبلغ ۵۰۰ ریال (پانصد ریال) است.  

همچنین دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی خارج از دانشگاه در صورت مراجعه حضوری، می توانند به ازای پرداخت هزینه (هر صفحه ۲۵۰۰ ریال) و ارایه معرفی نامه از محل تحصیل یا سازمان تحقیقاتی متبوع تا ۵۰ صفحه از پایان نامه را به صورت چاپی دریافت کنند.

بدیهی است هرگونه استفاده از پایان نامه ها با در نظر گرفتن حقوق مالکیت معنوی پدید آوردندگان و موسسه متبوع خواهد بود. بنابراین حفظ حقوق پدید آورنده و سعی محقق برای رعایت امانت و اصالت تحقیق همواره باید مورد توجه قرار گیرد.

این شیوه نامه در هجدهمین جلسه هیات رئیسه در سال ۹۵ به تصویب رسده است و پس از دو سال از اجرای آن قابل بازنگری خواهد بود.

کد خبر 3889361

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha