به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان، محمدرضا امیرمرادی در مراسم افتتاح ایستگاه هواشناسی فرودگاه زابل اظهار داشت: با توسعه فرودگاه زابل و انجام ساخت و سازهای جدید در آن، ایستگاه هواشناسی سابق این فرودگاه که ۵۵ سال قبل تأسیس شده بود، از استاندارد خارج و لازم شد این ایستگاه در مکان جدید و با رعایت آخرین استانداردهای سازمان جهانی هواشناسی ساخته شود.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: ایستگاه جدید هواشناسی با هدف افزایش ایمنی و سلامت پرواز، ارتقای کیفیت تولید دادههای دقیق و تقویت خدمات هواشناسی ساخته شده است.
وی مجموع اعتبار صرف شده برای تأسیس این ایستگاه را ۵۳۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: ۳۸۰ میلیون تومان برای احداث ساختمان جدید از محل اعتبارات خاص استانی و ۱۵۰ میلیون تومان اعتبارات ادوات هواشناسی از محل اعتبارات این اداره کل تأمین شده است.
وی گفت: خدمات هواشناسی از ابتداییترین امور خانه شروع شده و تا جانمایی و احداث طرحها و پروژههای سنگین عمرانی و همینطور بخشهای حمل و نقل، کشاورزی و عمران را شامل میشود.
امیرمرادی افزود: هدف هواشناسی از ارائه خدمات آب و هوایی تأمین آرامش مردم است و همین هدف باعث شده تا این ارگان به عنوان یک تشکیلات بدون مرز در سراسر دنیا هدفی واحد را دنبال کند و برای تحقق آن اطلاعات آب و هوایی را به صورت منظم و یکپارچه در اختیار همه کاربران در سراسر دنیا قرار دهد.
وی بیان کرد: اینکه کارشناسان ما در زاهدان وضع هوای سرچشمههای رود هیرمند در افغانستان را پیشبینی میکنند و آگاهیهای لازم از احتمال وقوع سیلاب در سیستان را اطلاع رسانی می کنند، حاصل این تبادل اطلاعات آب و هوایی در دنیا است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان به تشریح سابقه فعالیت هواشناسی در استان پرداخت و عنوان کرد: نخستین ایستگاه هواشناسی استان در سال ۱۳۳۰ یعنی ۶۵ سال قبل تأسیس شد و پس از آن ایستگاه هواشناسی زابل، ایرانشهر، چابهار و تعدادی از شهرهای دیگر استان نیز شروع به کار کرد و شبکه ایستگاههای سینوپتیک هواشناسی استان گسترش یافت.
وی با بیان اینکه هواشناسی برنامه توسعه شبکه پایش وضع هوا را در دستور کار خود قرار داده، افزود: در همین رابطه مجوز تأسیس ۳ ایستگاه هواشناسی جدید در شهرهای جنوبی استان از سازمان هواشناسی دریافت شده و احداث هر ۳ ایستگاه نیز شروع شده است.
وی ضمن اعلام اینکه روند احداث ایستگاه هواشناسی شهرستان مهرستان با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد ادامه داشته و مراحل ساخت ایستگاههای هواشناسی شهرهای زرآباد و دلگان نیز شروع شده، عنوان کرد: ایستگاه ۲ منظوره هواشناسی «کشاورزی-دریایی» شهر زرآباد، نخستین ایستگاه دو منظوره هواشناسی کشور در این بخش است که به تنهایی پاسخگوی نیاز بخش کشاورزی و دریایی این شهرستان خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه توسعه شبکه ایستگاههای هواشناسی ضمن تقویت الگوهای پیش یابی و افزایش صحت پیشبینیهای کوتاه و بلند مدت، وضعیت اقلیمی شهرهای جدید پهناورترین استان کشور را پس از سالها جمع آوری داده های اقلیمی کامل میکند.
نظر شما