۱۲ مهر ۱۳۸۵، ۱۵:۴۶

كانون فيلم نور با مستندي از مجيد مجيدي افتتاح شد

كانون فيلم نور با مستندي از مجيد مجيدي افتتاح شد

كانون فيلم نور شامگاه روز گذشته با نمايش دو مستند "المپيك در اردوگاه" و "رضاي رضوان" از ساخته‌هاي مجيد مجيدي در حضور برخي سينماگران و علاقمندان سينماي مستند در موزه هنرهاي ديني امام علي (ع) افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در ابتداي اين مراسم و پس از نمايش مستندهاي مجيدي نشست نقد و بررسي اين آثار با حضور فيلمساز، سيدناصر هاشم‌زاده به عنوان منتقد ميهمان و رضا درستكار به عنوان مجري جلسه برگزار شد.

درستكار ابتدا درباره فعاليت خانه فيلم نور گفت: "اين كانون در قيد و بند دستور خاصي براي نمايش فيلم ها نيست و در حقيقت بر اساس انديشه و معنويت و حقيقت استوار در فيلم هاي مستند پايه گذاري شده است. دو فيلم مجيدي كه در اين برنامه با هم ديديم از فيلم هايي است كه نوع خاصي از سينما را دنبال مي كند. البته اين نوع خاص در تمام سينماي مجيدي ديده مي شود. در آثار اين كارگردان هميشه رويكردهاي معنوي بسيار رويت مي شود."

مجيدي هم در ادامه درباره ساخت فيلم هاي مستند در سينما گفت: "كار من در سينما مستندسازي نيست و شايد اتفاقي به ساخت اين مستندها رسيدم. ساخت فيلم هاي مستند و كوتاه عرصه تجربه هاي مناسب در سينماست و زيربناي سينماي ما فيلم هاي مستند و تجربي است، اما متاسفانه كمتر به آنها بها داده مي شود. به نوعي تمام نام آورن سينماي امروز كار خود را از اين عرصه شروع كردند. اما حالا هر جوان علاقمند با ساختن دو سه مستند قصد ساخت فيلم بلند مي كند. اما من به اين عزيزان توصيه مي كنم خيلي عجله نكنند و بيشتر تجربه كنند."

درستكار هم درباره نمادها و مولفه هاي سينماي مجيدي گفت: "در آثار مجيدي و حتي در فيلم هاي مستند وي هميشه بچه ها حضور مستقيم دارند و همواره در جستجوي افق هاي دور هستند. البته در فيلم "رضاي رضوان" كه امروز نمايش داده شد و شايد براي همه ما حس خاصي را به وجود آورد و براي لحظه اي ما را به زيارت حرم امام رضا (ع) برد، در ابتدا پاهايي ديده مي شد كه به زيارت مي روند و خود اين موضوع بيانگر خلوص نيت زائران بود."

در ادامه نوبت به ناصر هاشم زاده رسيد كه درباره سينماي مجيدي بگويد: "در هر دو مستندي كه امروز ما از اين كارگردان ديديم به گونه اي دغدغه هاي دروني فيلمساز به نمايش درآمد. "رضاي رضوان" با احساس خوبي كه در مخاطب به وجود مي آورد او را به زيارت دعوت مي كرد. مجيدي هميشه در فيلم هايش نقطه اصلي وجودي خود را به نوعي با زيارت و نشانه هاي امامزاده به تصوير مي كشيد و در "رضاي رضوان" حرف دل را از طريق دوربين بيان مي كند. تصويرگرفتن در صحن حرم بسيار مشكل است و هميشه مجوز گرفتن براي اين كار دشواري هاي خود را دارد. من فكر مي كنم اين توفيق نصيب مجيدي شده است."

محمدرضا دلپاك صدابردار فيلم "رضاي رضوان" كه در ميان جمعيت حضور داشت، درباره همكاري با مجيدي گفت: "هر فيلمي كه مجيدي مي سازد من با افتخار در آن كار مي كنم. من در بخشي از اين فيلم در تلفنخانه حرم مستقر بودم و صداهاي مردمي را ضبط مي كردم كه با حس و حالي خاص امام رضا (ع) را صدا مي كردند و حاجت هاي خود را مي گفتند. اين حال براي من بسيار جالب بود و مرا تحت تاثير قرار داده بود."

مجيدي در ادامه گفت: "بخش هاي اصلي كه مرا وادار مي كرد كار را ادامه دهم راز و نيازهاي بي واسطه مردم با امام بود. ما ابتدا فكر مي كرديم بايد چگونه اين كار را انجام دهيم و دوربين ما بايد چه چيزي را روايت كند؟ ولي در پايان ما ديگر تسليم بوديم. ما مانند يك زائر وارد حرم شديم و سعي كرديم دوربين حس زائر را داشته باشد. وارد فضا كه مي شديم همه چيز فقط دعوت بود و حضور و ما را دنبال خود مي كشيد. دوربين در اينجا نظاره گر بود، همه چيز را مي ديد و ضبط مي كرد."

جلسات نمايش فيلم هاي مستند در كانون فيلم نور هر هفته روزهاي سه شنبه ادامه خواهد داشت و برنامه آينده اين مركز نمايش مستندي از محمدرضا اصلاني يكي از پيشكسوتان سينماي مستند است كه با حضور خود وي بركزار مي شود. امير اسفندياري، مهرداد اسكويي، مهدي كرمپور، محمدرضا دلپاك، لادن طباطبايي و ... از جمله حاضران در نشست ديروز بودند.

کد خبر 389639

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha