۱۹ بهمن ۱۳۹۵، ۹:۱۱

سعید فرهادی در گفتگو با مهر:

قصه جدیدم قبل از حادثه پلاسکو در ذهنم بود/ بساز بفروش ها در سریال

قصه جدیدم قبل از حادثه پلاسکو در ذهنم بود/ بساز بفروش ها در سریال

فرهادی درباره قصه ای که این روزها روی آن کار می کند و به موضوع ساختمان سازی و بساز و بفروش ها می پردازد، سخن گفت.

سعید فرهادی فیلمنامه نویس در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آثار جدیدی که روی آنها کار می کند، گفت: قصه هایی در ذهنم دارم که در حال کار روی آنها هستم اما قصه ای که جدی تر از بقیه روی آن کار می کنم دغدغه ای اجتماعی دارد.

وی درباره این قصه عنوان کرد: قصه جدیدم کمی به بحث ساختمان سازی و رعایت استانداردها در ساختمان سازی ارتباط دارد که اکنون هم با توجه به حادثه پلاسکو کمی بحث این استانداردها در جامعه داغ شده است.

قصه ام به قبل از حادثه پلاسکو مربوط است

فرهادی با اشاره به حساسیت هایی که اکنون روی این موضوع به وجود آمده است، اظهار کرد: من قصه را قبل از اتفاق پلاسکو در ذهن داشتم و روی آن کار می کردم و اگر رویکرد صداوسیما این باشد که به این قصه بپردازد فکر می کنم بازخوردهای خوبی هم در جامعه و هم در سازمان صداوسیما دارد.

نویسنده سریال «پریا» در واکنش به اینکه آن فیلمنامه هم ضمن پرداختن به یک تابو با بازتاب های خوبی مواجه شد، یادآور شد: رویکرد خود سازمان هم در این موضوع مثبت است اما به دلیل جوی که اکنون در جامعه وجود دارد فکر می کنم کمی حساسیت هایی وجود دارد. به هر حال زمان هایی موجی راه می افتد که راحت حرف زدن کمی سخت می شود.

مردم اکنون در ترافیک به ماشین های آتش نشانی و اورژانس راه می دهند

وی با اشاره به تاثیرگذاری برنامه های رسانه ای در تغییر یک رویکرد تصریح کرد: فکر می کنم الان لازم است سازمان نه تنها یک سریال بلکه برنامه های زیادی در این حوزه بسازد تا تاثیرگذاری لازم را القا کند. ما قبل از اتفاق تلخ پلاسکو می دیدیم که ماشین آتش نشانی یا اورژانس در خیابان پشت ماشین ها و در ترافیک باقی می ماند اما من در یک ماه اخیر بارها دیده ام که مردم چطور رویکردشان تغییر کرده است و به سرعت به آتش نشانی و اورژانس راه می دهند و این مساله نشان دهنده این است که برنامه های رسانه ای تاثیر گذاشته است. 

وی اضافه کرد: در حوزه ساختمان سازی هم فکر می کنم الان وقتش است که سازمان به این موضوع بپردازد زیرا مردم پذیرش تغییر را دارند و این تلنگرها می تواند نتیجه بخش باشد.

قبل از تحقیقات فکر نمی کردم حوزه ساختمان سازی اینقدر جنبه های دراماتیک داشته باشد

نویسنده سریال «تا ثریا» درباره اینکه در حوزه ساختمان سازی و رعایت استانداردها مردم باید تاثیر بگیرند یا مسئولان؟ عنوان کرد: این حوزه، مساله ای دو طرفه است، اتفاقا اگر مردم قضیه را جدی بگیرند از پیمانکار و شهرداری می خواهند که استانداردها را به آنها بیان و رعایت کنند. به طور مثال مردم هنوز بعضی ایمنی ها را رعایت نمی کنند و کپسول آتش سوزی در محل کار، منزل و ماشین برایشان تزیینی است. مردم اگر اطلاعات لازم را بدانند در هنگام پیش خرید و اجاره ساختمان ها آنها را رعایت می کنند و ناخودآگاه پیمانکار و معمار هم این مسایل را در نظر می گیرند، مسئولان هم می توانند با اجبارهایی که مثل بستن کمربند برای راننده ها داشتند فرهنگسازی لازم را ایجاد کنند.

فرهادی درباره اینکه چقدر فیلمنامه اش با توجه به موضوع مورد نظر از جنبه های دراماتیک برخوردار خواهد بود، یادآور شد: خود قضیه خیلی دراماتیک است درحالیکه من پیش از تحقیقات فکر نمی کردم اینقدر از جنبه های دراماتیک برخوردار باشد. من این چند ماه گفتگوها و مشورت هایی با مهندسان ناظر و کسانی که دستشان در ساخت و ساز بود، داشتم و ریزه کاری هایی را بیان می کردند که فکر کردم چقدر خود موضوع دراماتیک است.

در «پریا» هم مسایل علمی را دراماتیک کردم

وی اضافه کرد: من تعجب کردم و حتی جا خوردم و از دوستانم در حوزه سینما پرسیدم که آیا در این حوزه کاری شده است یا خیر چون دیدم این موضوع پتانسیل های زیادی دارد. در تلویزیون هم بعید می دانم کار شده باشد و اگر هم شده انقدر این موضوع پرپیچ و خم است که باز هم جای کار دارد.

این نویسنده در واکنش به اینکه سریال های تلویزیونی به چند شغل و صنف محدود و منحصر شده اند، اظهار کرد: من در سریال «پریا» سعی کردم که مسایل علمی اچ آی وی را به صورت دراماتیک نگاه کنم و جزییات آن را به تصویر بکشم، یکی از مشکلات ما این است که اکثر سریال ها به شغل و کار به صورت یک دفتر وکالت یا شرکت نگاه می کنند و جزییات و ریزه کاری ها در آنها وجود ندارد بلکه بیشتر انتزاعی است.

سعی می کنم وقتی می گویم شخصی بساز و بفروشی کرده است این جمله فقط یک لفظ نباشد

وی بیان کرد: جزییات خیلی در مشاغلی که به تصویر کشیده می شود، نیست و من تلاشم این است اگر این کار به نتیجه می رسد وقتی قرار است به طور مثال به تماشاگر بگوییم که کسی در ساخت و ساز کلاهبرداری و یا کم کاری کرده است، تصویر آن را به صورت مصداقی نشان دهیم. نمایش این جزییات چون سخت و وقت گیر است معمولا در فیلم و سریال ها نشان داده نمی شود و من سعی می کنم وقتی می گویم شخصی بساز و بفروشی کرده است این جمله فقط یک لفظ نباشد.

فرهادی در پایان درباره اینکه چه مدت است روی قصه کار می کند، تصریح کرد: من خیلی وقت است روی این قصه کار می کنم و حدود سه چهار ماه است که بیشتر درگیر آن شده و وارد بحث های حقوقی، مهندسی و پزشکی شده ام تا بتوانم قصه را کامل دربیاورم.

کد خبر 3898261

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha