به گزارش خبرگزاری مهر، ارائهکننده نظریه منطق گفتمان قرآن حجتالاسلام والمسلمین محمدباقر سعیدیروشن، دانشیار گروه قرآنپژوهی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه است.
وی در این نظریه با پذیرش هنجارمندیهای زبان عادی عرفی در کارساختهای ارتباطی قرآن، بر اعتبار فهم عرفی و قواعد شناخته شده آن، در سطح لایههای اولیه معنای قرآن صحه میگذارد.
همچنین بر اساس این نظریه قرآن با کمال بهره گیری از قابلیتهای سیال نظام زبان و با هنجار افزایی صوری معنایی، مقاصد ماورایی و معارف جهانی جاودانی خود را در متنی محدود جای داده است. بدین رو ناگزیر باید پذیرفت که در حیطه مراتب فراعرفی که مقتضای توسعه معنایی قرآن در راستای مقاصد خاص خویش است راهبرد فهم عمومی ناکارآمد است. راهبرد اساسی در شناخت حقیقت مفاهیم قران مانند مشیت، اذن، قضا، قدر، خلافت، ولایت، لقاء الله.. و مقاصد قرآن که از عرف عادی و عمومی دور از انتظار است، تدبر در آیات قرآن و بر اساس عرف خود قرآن است نه قواعد عادی نظام زبانی.
از جمله ویژگیهای الگوی منطق تشکیکی قرآن، اذعان به تعدد معنا است. این رویکرد میتواند نیازهای معرفتی روزآمد اندیشمندان در شناخت حقیقت هستی، انسان، و جامعه را بر مدار نگرش ژرف توحیدی فراهم آورد و چشماندازی نو در عرصه بنیانهای علوم انسانی پدیدار نماید.
پیشاجلاسیه این کرسی نظریهپردازی هفتم اسفند ۱۳۹۳ برگزارشده بود و روز چهارشنبه ۲۰ بهمن سال جاری اجلاسیه نهایی این کرسی نظریه پردازی با حضور حجج الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، ابوالفضل ساجدی، سیدرضا مؤدب و مجید معارف به عنوان شورای داوران برگزار میشود.
حجج اسلام والمسلمین محمدعلی رضایی اصفهانی، علیرضا قائمینیا، علی نصیری و جعفر نکونام کمیته ناقدان این کرسی نظریهپردازی را تشکیل میدهند.
اجلاسیه یادشده با مدیریت حجتالاسلام و المسلمین علی شیروانی دانشیار گروه فلسلفه کلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، چهارشنبه ۲۰ بهمن از ساعت ۱۹ تا ۲۲ در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به نشانی قم، پردیسان، بلوار دانشگاه، میدان علوم برگزار میشود.
نظر شما