به گزارش خبرنگار مهر، یاسر خیر مستندساز درباره «روزگار نو» اثر جدیدی که برای شبکه مستند ساخته است، اظهار کرد: این مستند به سلامت الکترونیک و پزشکی از راه دور می پردازد، در این طرح مناطق محرومی که دور از پایتخت و شهرهای بزرگ هستند و امکانات پزشکی آنچنانی ندارند، می توانند بوسیله پرونده الکترونیک پزشکی از راه دور خدمات پزشکی دریافت کنند.
وی افزود: کار روی این طرح از سوی شبکه مستند به من پیشنهاد شد البته من همواره مایلم درباره موضوعاتی مستند بسازم که دغدغه خودم هم باشد و زمانی که درباره این موضوع مطالعه کردم آن را یک دغدغه انسانی و کاربردی دیدم که به نقاط دور و مرزی ایران مربوط می شود. بنابراین با کمال میل ساخت این مستند را پذیرفتم و کوشیدم این طرح را از آن خود کنم.
کارگردان مستند «آهستگی» یادآور شد: تمام تلاشم را کردم تا فیلمی جذاب و پرکشش برای تماشاگر تلویزیون بسازم و هدفم این بود اگر قرار است آموزشی هم داده شود، این آموزش در خلال قصه ای پرکشش انجام شود.
خیر یادآور شد: برای اجرای آزمایشی طرح سلامت الکترونیک، سه نقطه پایلوت توسط بنیاد برکت انتخاب شده است و از آنجایی که من به فضای کردستان علاقه مندم پیشنهادم این بود که فیلم مربوط به پاوه را بسازم و خوشبختانه توانستم انرژی و وقت بیشتری روی آن بگذارم.
پیاده کردن طرحی مدرن در فضایی سنتی
کارگردان «روزگار نو» با بیان اینکه این فیلم داستان سه تن از کارکنان مرکز بهداشت پاوه را روایت می کند که قرار است طرح سلامت الکترونیک را در آن شهر پیاده کنند، تأکید کرد: در این فیلم معضلات و مشکلات این سه تن را می بینیم که به صورت جدی تلاش خودشان را می کنند تا در فضایی سنتی، این طرح مدرن را پیاده کنند اما چالش هایی پیش روی آنها قرار گرفته است.
وی افزود: من از یک موضوع سفارشی، طراحی خودم را داشتم و اصلا با این سه تن به صورت مستقیم وارد گفتگو نشدم. گرچه این روش ساده تر است اما ترجیح دادم بگذارم شخصیت ها کار خودشان را بکنند و با دوربین کاری نداشته باشند و اینگونه توانستم روزمرگی ها، شوخی ها و مشکلات آنها را از بهترین زاویه دوربین ثبت و ضبط کنم.
دارنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی مستند از آخرین دوره جشنواره فیلم فجر درباره دشواری های تولید مستند جدیدش گفت: در هر کاری به ویژه آثاری که در شهرهای دورتر ساخته می شود، مشکلاتی وجود دارد اما اگر عاشق کارتان باشید این سختی ها را نمی بینید. من هم با تمام وجودم مستند و سینما را دوست دارم و این مشکلات به چشمم نمی آمد بلکه آفرینش و خلقی که از هیچ به وجود می آید، به من لذت می دهد و باعث می شود سختی ها را حس نکنم.
ایجاد جذابیت برای مخاطبان کردزبان و دیگر بیننده ها
خیر یادآور شد: این مستند صرفا به سلامت الکترونیک نمی پردازد بلکه به روابط آدم ها و سنتهای کردستان هم می پردازد و می کوشد در این بستر، مفهوم سلامت الکترونیک را برای مخاطبان جذاب کند. «روزگار نو» به خصوص برای کسانی که کرد زبان هستند، جذابیت ویژه ای دارد و فیلم به زبان کردی و با زیرنویس فارسی پخش می شود. جذابیت این مستند برای مخاطبان دیگر هم، به دلیل فراهم شدن فرصتی برای آشنایی شان با اقلیمی متفاوت و شخصیت های جذابی است که برای هدفشان تلاش می کنند و در نهایت موفق می شوند.
این مستندساز در پایان درباره مراحل تولید «روزگار نو» نیز توضیح داد: یک ماه صرف پیش تولید کار شد و ۱۵ روز تصویربرداری آن طول کشید. سه ماه هم صرف مراحل پس از تولید، از جمله تدوین، تصحیح رنگ و صداگذاری فیلمی شد که گروه سازنده دوستش دارند و از نتیجه حاصله، راضی هستند. امیدوارم مخاطب هم این فیلم را بپذیرد چرا که آن را به هدف رضایت مخاطبان ساخته ایم و از روز اول به فکر جذب تماشاگران بیشتر بودیم.
«روزگار نو» از مجموعه «شوق خدمت» چهارشنبه چهارم اسفند ساعت ۲۰ از شبکه مستند سیما روی آنتن می رود و پنجشنبه پنجم اسفند ساعت ۸ صبح بازپخش می شود.
نظر شما