به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" ، مناسبهاي مختلف فرصتي را فراهم مي كند تا مردم توجه بيشتري به برخي از مسائل داشته باشند. در طي سال ما با مناسب هاي مختلف ملي و جهاني مواجهيم . از آنجايي كه ما دردنياي جهاني شده يا درحال جهاني شدن قرار داريم بسياري از مناسبتهاي مهم خصلت جهاني پيدا كرده چرا كه توسط سازمانهاي بين المللي اعلام شده كه بسياري از كشورها موافقت نامه ها و كنوانسيونهاي آن را امضا كرده اند.
از جمله اين مناسبت ها امروز است كه به عنوان روز جهاني كودك نام گرفته است. دراديان بزرگ از جمله اسلام بر كرامت ذاتي انسانها تاكيد شده است واينكه همه انسانها با همديگر برابرند وهيچ گونه ملاك برتري وجود ندارد مگر تقوا كه قضاوت در مورد آن با خداست. يا درآيات و رواياتي تاكيد شده كه كودكان خود را به خاطر ترس از فقر نكشيد ويا اينكه سقط يك عمل غير اخلاقي و حرام تلقي شده است.
علاوه بر اين نيز دراسناد و كنوانسيونهاي بين المللي نيز همواره بر حقوق و كرامت همه انسانها تاكيد دارند. از جمله در اعلاميه جهاني حقوق بشر به طور كلي حقوقي برابر براي همه انسانها در نظر گرفته شده است. در بين موافقت نامه و اسناد بين المللي به طور ويژه برخي اسناد نيز مخصوص كودكان در نظر گرفته شده است.
اين امر خود نشان دهنده حساسيت و اهميت است كه افكار عمومي و سازمانهاي بين المللي به عنوان نمايندگان دولت ها وملت ها به اين امر نشان مي دهند.
متاسفانه در جهان امروز علي رغم همه پيشرفت ها واصلاحاتي كه صورت گرفته وضعيت عده قابل توجهي از كودكان اسفناك است. چه كودكان بسياري كه در سراسر جهان با دست مزدهاي بسيار پايين به بيگاري گرفته شده اند آن هم دركارهايي كه اصولا در توان آنها نيست. چه بسيار كودكاني كه براي بهره برداري هاي جنسي و كاري قاچاق مي شوند و شبكه هاي قاچاق بين المللي از اين طريق سودهاي نامشروع كلاني به دست مي آورند. چه بسيار كودكاني كه در جنگلها و درگيري هاي مختلف كه هيچ گونه دخالتي در آنها ندارد كشته مي شوند.
در كنار همه اين مناظرزشت دنياي متمدن امروزي پديده اي نيز در سالهاي اخير بيشتر مورد توجه قرار گرفت كودك آزاري است.
كودك آزاري پديده اي است كه عمدتا توسط نزديكان كودك نيز صورت مي گيرد. يعني اينكه برخي كودكان حتي از دست نزديك ترين خويشان خود نيز درامان نيستند. يعني آزار كودك توسط مادر پدر يا يكي از اقوام نزديك صورت مي گيرد. به خاطر همين مسائل و اينكه كودك به علت عدم تكامل رشد بدني و فكري قبل و بعد از تولد به مراقبت و توجه خاص كه شامل حمايت قانوني مناسب مي باشد نيازمند است اعلاميه جهاني حقوق كودك در 1959 به تصويب اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد رسيد. در همين راستا نيز در سال 1989 كنوانسيون حقوق كودك توسط سازمان ملل تنظيم شده است. طي اين اسناد بين المللي كه با امضاي آنها توسط دولت تعهداتي را نيز ايجاد مي كند بر جنبه هاي متعدد حقوق كودكان اشاره شده است.
با اين وصف روز جهاني كودك فرصتي ديگر فراهم مي كند تا بيشتر به نقص حقوق اوليه كودكان اشاره شود تا شايد بتوان راهكارهايي جهت تخفيف اين وقايع ناگوار ارايه داد.
نظر شما