به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه طرح گسترش برنامه های حوزه فرهنگ رضوی به طول سال «رایحه رضوی» عصر چهارشنبه با حضور مقامات کشوری و استانی در مجتمع فرهنگی هنری بوعلی سینای همدان برگزار شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرهنگی است، اظهار داشت: اگر ما در حوزه فرهنگ توسعه پیدا نکنیم، در توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نیز موفقیتی نخواهیم داشت.
علی اصغر کار اندیش با اشاره به اینکه یکی از وظایف وزارت ارشاد ترویج فرهنگ دینی و ملی است، افزود: عمده فعالیتهای وزارت در راستای فرهنگسازی در چارچوب احکام دینی بوده است.
وی با بیان اینکه ۱۵ سال پیش مسئولان وزارتخانه بنیاد امام رضا(ع) را تأسیس کردند و توانستند در داخل و خارج کشور فعالیتهای مستمری داشته باشند، گفت: به دنبال تسری فعالیتهای رضوی از دهه کرامت در طول سال هستیم.
مشهد در سال ۲۰۱۷ به عنوان پایتخت جهان اسلام شناخته شده است
کاراندیش با بیان اینکه مشهد در سال ۲۰۱۷ به عنوان پایتخت جهان اسلام شناخته شده است، عنوان کرد: بر همین اساس برنامه بنیاد امام رضا(ع) از محدوده دهه کرامت خارج و در طول سال استمرار می یابد.
وی با اشاره به اینکه فعالیتهای بنیاد از اسفند ۹۵ تا ۹۶ ادامه خواهد داشت، گفت: ۳۵ دستگاه در سراسر کشور بنیاد را یاری میدهند.
وی با بیان اینکه از فضای مجازی باید برای توسعه و شناخت فرهنگ دینی خود در دنیا استفاده کرد، به اقدامات صورت گرفته پژوهش و تألیفات در حوزه فرهنگ رضوی و انتقال آن به مخاطبان اشاره و عنوان کرد: مطالبات مردم در حوزه فرهنگ و هنر بسیار کم است.
وی افزود: اعتبار حوزه فرهنگ در کل کشور ٣ درصد بودجه عمومی اعتبار دولت بوده و ٧ هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان اعتبار حوزه فرهنگ در سال ۹۵ است که یک هزار و ١٠٠ میلیارد آن به حوزه ارشاد اختصاص یافته و اعتبار بودجه فرهنگی در سال ۹۶ نیز ٢ هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان است.
کار اندیش همچنین به بیمه خبرنگاران اشاره کرد و گفت: در سال ٩٢ حدود ٣ هزار نفر از خبرنگاران بیمه بودند که در حال حاضر این تعداد به ٨ هزار نفر رسیده و ٧٠ تا ٨٠ نفر از خبرنگاران نیز در نوبت بیمه شدن هستند.
۴۷ هزار نفر در کشور عضو صندوق اعتباری هنر هستند
وی بیان کرد: همچنین ۴۷ هزار نفر در کشور عضو صندوق اعتباری هنر هستند که از این تعداد ١٨ هزار و ٧٠٠ نفر بیمه و ١٢ هزار نفر دارای بیمه تکمیلی هستند و از اول بهمن ماه جاری تلاش کردیک آمار تعداد ١٨ هزار و ٧٠٠ نفر بیمه صندوق اعتباری هنر را به ٣٠ هزار نفر افزایش دهیم.
وی همچنین در مورد اعتبار یارانه کتاب و مطبوعات اظهار داشت: سال ۹۵ این اعتبار ۱۹۴ میلیارد تومان بود که ۱۰۰ درصد آن تخصیص یافت و اعتبار یارانه کتاب و مطبوعات در سال آینده نیز ۲۱۴ میلیارد تومان است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اعتبارات فرهنگی سال ٩٥ نسبت به سال ٩٢، دو برابر شده است، گفت: اعتبارات معاونت هنری وزارت ارشاد امسال نسبت به سال ۹۴ دو برابر افزایش یافته و ٢٠ درصد اعتبار معاونت ها به استانها تعلق دارد.
کار اندیش با بیان اینکه امسال ۱۴۹ میلیون تومان برای کمک به انجمن های فرهنگی هنری به همدان اختصاص یافت، بیان کرد: آموزش نیروهای مستعد و نخبه استان، حمایت از کارهای فاخر و ارزشمند و سیاست گذاری در حوزه فرهنگی باید از اصول اولیه کار مسئولین فرهنگ و هنر در استانها باشد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه انتقال پیام به مخاطب از زبان فرهنگ و هنر تاثیر گذاری بیشتری دارد باید به سمت تولیدات فاخر و پر محتوا در عرصه فرهنگ غنی دینی و اسلامی باشیم.
۸۶۶ مجتمع فرهنگی و هنری در سراسر کشور در حال فعالیت هستند
کار اندیش همچنین گفت: هم اکنون ۸۶۶ مجتمع فرهنگی و هنری در سراسر کشور در حال فعالیت هستند و ٣٠٠ مجتمع دیگر نیز در حال ساخت است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز در این مراسم اظهار داشت: امروز مجلس ما به برکت یاد و نام علی ابن موسی الرضا(ع) جلوه خراسانی و همدان با حضور خادمان این امام رئوف عطر و بوی رضوی به خود گرفته است.
فاضل عبادی با ابراز خرسندی از میزبانی همدان برای برگزاری این مراسم، افزود: باعث افتخار است که برگزاری برنامه های حوزه فرهنگ رضوی در طول سال، از استان همدان شروع می شود.
وی با بیان اینکه این برنامه به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در راستای تعالی فرهنگ دینی برگزار میشود، گفت: هدف بزرگ رایحه رضوی این است که برگزاری برنامه های رضوی تنها در دهه کرامت متمرکز نشود بلکه در ماه های مختلف و در همه نقاط ایران اسلامی عطر فرهنگ رضوی جاری باشد.
وی تمدن چند هزارساله همدان را گواهی بر فرهنگ غنی این استان دانست و تأکید کرد: مردم همدان مردمی همیشه در صحنه هستند و بعد از انقلاب نیز همدان جزو استان های پیشرو بوده و صدها نام، اثر و ایده فرهنگی برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی در همدان تولید شده که آخرین نمونه ان تقریظ مقام معظم رهبری بر چهار کتاب برگزیده دفاع مقدس است.
رایحه فرهنگ رضوی در محدوده زمان و مکان نمی گنجد
همچنین سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پیامی به آیین افتتاحیه این برنامه گفت: رایحه فرهنگ رضوی در محدوده زمان و مکان نمی گنجد چرا که منشا و حیانی و نبوی دارد و از مضجع عطر آگین بهترین بندگان خدا بر می خیزد.
در متن پیام وزیر ارشاد آمده است: فرهنگی رضوی و علوی، رضوان بی خزان و جاودانی است که هر قدر از ثمرات ناب و ارزشمند آن بهره می بریم باز مسیری با طراوت و پرنشاط پیش روی مان گشوده می شود و ما را به استانی مملو از فضیلت و معنویت رهنمون می سازد.
وی افزوده است: بوستان این فرهنگ، همیشه سر سبز است و رودخانه آن همواره جاری و گوارا؛ زمزم زلالی که تشنه کامان هر چه از آن بنوشند سیراب نمی شوند و رایحه ای که فراسوی زمان، شوق مشتاقان را بر می انگیزد و مرزهای جغرافیایی را در می نوردد.
آری، رایحه فرهنگ رضوی در محدوده زمان و مکان نمی گنجد چرا که منشا وحیانی و نبوی دارد و از مضجع عطر آگین بهترین بندگان خدا بر می خیزد، امامی که خورشید خراسان است و همه را به سوی نور، شور و شعور فرا می خواند.
در ادامه پیام وزیر ارشاد آمده است: سرزمین ایران از آن زمان که سرای ثامن الحجج علیه السلام شد خزان معرفتی و فرهنگی به خود ندید و بهارش همیشه جاودان شد.
اینک طرح توسعه جشنواره رضوی که برنامه های متنوع و گوناگونی را در بر می گیرد و آن را به همه ایام سال تسری می دهد، می کوشد تا در میان همه رویدادهای فرهنگی و هنری ایران زمین جایگاه خود را تعریف وتبیین کند.
صالحی امیری در پایان افزوده است: آغاز این طرح بزرگ را به اهالی فرهنگ و هنر و مشتاقان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت در جای جای ایران عزیز تبریک می گویم و امیدوارم همگی ما برای همیشه خوشه چین فرهنگ غنی ایرانی اسلامی باشیم.
نظر شما