به گزارش خبرنگار مهر، ندا واشیانی پور پیش از ظهر شنبه در یکصد و شصت و نهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر با اشاره به اینکه ارتقای کیفیت زندگی در شهرها از مهمترین اهداف مدیریت شهری است، اظهار داشت: از این رو چنانچه در وهلهای از زمان شهرداری دچار کمبودهایی در بخشهای مختلف باشد ارائه خدمات به شهروندان نیز تحت تاثیر قرار میگیرد.
وی جلب مشارکت اجتماعی توسط مدیریت شهری را امری مهم دانست و با اشاره به اینکه برنامه آینده شهر باید بر اساس جلب مشارکت شهروندان تدوین شود، تصریح کرد: مفهوم مشارکت این است که همه شهروندان با تاثیرگذاری مستقیم و غیرمستقیم خود در امور شهری و دیگر موضوعات مرتبط تبدیل به شهروندان فعال شوند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه مشارکت مردم در امور شهری باعث افزایش شاخصهایی همچون عزت نفس، تعامل اجتماعی، تجربه و مهارت و تقویت خصلتهایی نظیر خود رهبری و خود مسئولیت پذیری می شود، بیان داشت: در حال حاضر مشارکت مردم حلقه مفقوده برنامههای شهری است که اخیراً در این زمینه فعالیتهای خوبی صورت گرفته است.
وی با اشاره به معضلات و مشکلات ترافیکی شهر اصفهان نیز تصریح کرد: در سالهای اخیر اقدامات خوبی در راستای توسعه معابر، افزایش فرهنگ ترافیک و کاهش تصادفات صورت گرفته که کافی نیست و باید در این زمینه اقدامات بیشتری صورت پذیرد.
مردم در حوزه رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی مشارکت خوبی ندارند
واشیانیپور با اشاره به اینکه مردم در راستای رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی به اندازه کافی احساس مسئولیت و مشارکت نمی کنند، گفت: مردم همچنان منتظرند که مسئولین این مشکل را حل کنند، در حالی که خودشان نقش اصلی در این موضوع را دارند.
وی همچنین به نقش مردم در حفظ فضای سبز و زیباسازی شهری اشاره کرد و ابراز داشت: نقشی که مردم در حفظ و نگهداری فضای سبز شهری، حفظ اموال عمومی شهر، آرام سازی و زیباسازی سیما و منظر شهری و موارد دیگر میتوانند ایفا کنند، بسیار مهم و حیاتی است و قطعاً مدیریت شهری برای غلبه بر مشکلات شهر به مشارکت مردم نیاز دارد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه برای تحقق هدف مشارکت اجتماعی شهروندان در شهرداری، باید بر اساس نیازهای مبتنی بر ارزشهای جامعه به ایجاد همدلی پرداخت، اضافه کرد: این همدلی باید از طریق ارتباطهای جمعی مناسب، تبدیل به همفکری شود و در صورت ایجاد همفکری میتوان، ساز و کار مناسبی را برای همکاری تدارک دید.
وی با تاکید بر اینکه تمرکز زدایی پیشنیاز مشارکت مردم با شهرداری است، افزود: در بُعد مشارکت شهرداری نیاز به ایجاد ساختار مشارکتی دارد که در آن عموم مردم در فعالیتهای شهری مستقیم یا غیرمستقیم که بر زندگی آنها تاثیر دارد از گردآوری اطلاعات و شناخت وضعیت موجود گرفته تا انتخاب راه حل بهینه و اجرا و ارزیابی آن دخالت کنند.
واشیانیپور با تاکید بر اینکه شیوههای اطلاع رسانی در حوزه مشارکت شهروندان با شهرداری متفاوت است، اظهار داشت: خلاصه دستورالعملها، نمایشگاهها، گزارش بلند، بستههای رسانهای، کنفرانس خبری، ضمیمههای روزنامه، تبلیغات، معرفی به گروههای شهروندی و فنی و ... از جمله این روشهاست.
نظر شما