۱۷ مهر ۱۳۸۵، ۱۳:۰۶

استاندار استان مركزي در كارگروه توسعه صادرات:

نيازمند شتاب جدي در بخش صادرات هستيم

استاندار استان مركزي گفت: استان مركزي يك استان توليد كننده است و ما در بخش صادرات نيازمند شتاب و تحول جدي هستيم.

به گزارش خبرنگار مهر از اراك، عبدالله سهرابي در جلسه كارگروه توسعه صادرات استان افزود: توليدات استان در برخي موارد بيشتراز نياز داخلي است كه براي پاسخگويي به توليدكننده ، بايد مسير صادرات راهموار كنيم .

 

وي با اشاره به تشكيل كميته بازاريابي صادرات دراستان مركزي، اضافه كرد: اگر چين توانسته است بازار جهان را قبضه كند ناشي از توليد انبوه در كنار توجه به سلايق مخاطبانش است وگرچه محصولاتش در برخي موارد كيفيت خوبي ندارند اما توانسته با درنظر گرفتن سليقه وپسند مخاطب بازار را به قبضه خود درآورد.

 

وي تشكيل كميته  بازاريابي را در استان مهم خواند وگفت: اين كميته پيدا كردن بازارهاي محصولات خود را بايد به طور جدي در برنامه خود قراردهد و زمينه حضور موثر توليدكنندگان استان در نمايشگاه‌هاي خارجي را با توجيه اقتصادي فراهم آورد.

 

وي با اشاره به وجود برخي نواقص در زيرساخت هاي صادراتي استان برتكميل و رفع نيازهاي فرودگاه اراك تاكيد كرد وگفت: با توجه به اينكه اين فرودگاه داراي مجوز صادراتي است بايد با رفع نواقص صادركنندگان استان را همراهي كند.

 

وي در ادامه از سفر قريب الوقوع برخي هيئت هاي تجاري عربي به استان خبرداد وگفت: آموزش صادركنندگان وتربيت صادركننده حرفه اي ، رفع نواقص صادراتي وتوجه به بسته بندي ونحوه صادرات بايد در اولويت كاري كميته بازاريابي صادرات استان قرارگيرد.

 

در اين جلسه مديركل صنايع ومعادن استان مركزي گفت: يكي از عمده ترين مشكلات توليدات استان در صادرات نبود بازارهاي هدف است.

 

عليرضا زاوشي افزود: نبود بازارهاي هدف علاوه براينكه بخشي از توليدات داخل بدون استفاده گذاشته باعث شده ظرفيت توليد بسياري از صنايع استان به طوركامل مورد توجه نباشد واكنون صنايع حتي بزرگ استان با ظرفيت كمتر از توان خود توليد مي كنند.

 

وي با اشاره به صنعتي بودن استان مركزي گفت: از مجموع بيش از 1800  واحد صنعتي استان، 92 درصد را صنايع كوچك ومتوسط تشكيل مي دهند كه براي بازاريابي دچار مشكلات هستند و به دليل متوسط بودن توانايي بازار يابي را ندارند كه كميته بازاريابي صادرات استان مي تواند اين نقش را براي آنها ايفا كند تا علاوه بر صادرات محصولات خود به صنايعي توانمند تديل شوند .

 

زاوشي قراردادن اطلاعات درست ودقيق از بازارهاي مختلف به خصوص منطقه در اختيار صنايع كوچك ومتوسط استان راباعث تحول در صادرات استان خواندوگفت: حتي برخي صنايع بزرگ در بازاريابي دچار مشكل هستند كه اين كميته مي تواند با مضاعف كردن تلاش كارشناسي خود توان صادرات آنان را به دو برابر در سال  برساند.

 

مدير كل بازرگاني استان مركزي پايين آوردن هزينه توليد وصرفه جويي در هزينه هاي اضافه را گامي در افزايش توليد و به صرفه بودن آن خواند وگفت:ايجاد تسهيلاتي براي حضور درنمايشگاه‌ها وجوايز صادراتي از جمله اقداماتي در ايجاد انگيزه صادرات در توليدكنندگان است كه دنبال ميشود.

 

وي هدف از تشكيل كميته بازاريابي را شناسايي بازارهاي هدف براي توليدكنندگان استان واعم از صنعتي وكشاورزي خواندوگفت: استمرار رابطه توليدكنندگان استان با طرف هاي خارجي وتوجه به بازار طرف مفابل از ديگر اقداماتي است كه مي تواند صادرات دراستان را تسهيل دهد .

 

درادامه اين جلسه نتايج سفر هيئت‌هاي تجاري تايلندي وروماني به استان مركزي ،بررسي مشكل صادركنندگان برگزاري نمايشگاه تخصصي  استان مركزي در عربستان پس از ماه رمضان موردبررسي قرار گرفت.

 

استان مركزي طي شش ماهه اول امسال 55 ميليون دلار كالا به 46 كشور خارجي صادركرد. در اين مدت هشت ميليون دلار كالا به استان وارد شد. استان مركزي يك استان صنعتي وكشاورزي است كه بخشي از توليدات استان به استانهاي هم جوار وخارج از كشور صادر مي شود.

کد خبر 391816

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha