به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، محمد مجابی در خصوص تصویب لایحه حمایت از محیط بانان و جنگلبانان در هیات دولت، با بیان اینکه محیط بانی از جمله مشاغل بسیار پر اهمیت و ارزشمند در حوزه محیط زیست است، گفت: این شغل ارزشمند با مسئولیت ها و سختی های بسیاری رو به رو است.
وی افزود: محیط بانان نخستین مشاهده گران عینی پدیده ها و اتفاق های مختلف در طبیعت هستند که مسئولیت های دیگری همچون برقراری رابطه تعاملی با جوامع بومی و محلی و جذب مشارکت آن ها، همچنین انجام سرشماری حیات وحش، پایش و مقابله با تخریب و آلودگی محیط زیست را نیز بر عهده دارند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به جایگاه ضابطان قضایی محیط بانان، اظهار کرد: محیط بانان پس از طی دوره های آموزشی زیر نظر دادستان ها، در این حوزه انجام وظیفه می کنند اما طی سال های گذشته شاهد آن بودیم که بر اثر برخوردهای خشن متخلفان با محیط بانان، تعداد زیادی از این افراد خدوم دچار جراحت و آسیب دیدگی شدند یا به شهادت رسیدند.
مجابی ادامه داد: به همین دلیل طی ماه های گذشته، پیش نویس لایحه حمایت از محیط بانان تهیه شدکه بعد با توجه به مشابهت شغلی جنگلبانان با محیط بانان، لایحه تکمیل شد و مباحث آن شامل جنگلبانان و محیط بانان شد.
وی ضمن ابراز خرسندی از تصویب لایحه حمایت از محیط بانان و جنگلبانان در هیات دولت جهت تقدیم به مجلس شورای اسلامی و اخذ مصوبه قانونی در این زمینه، گفت: از جمله مطالب مهم این لایحه می توان به موضوع به کارگیری سلاح اشاره کرد که بر اساس آن محیط بانان نیز همچون نیروهای مسلح در صورت استفاده از سلاح، مورد حمایت های مختلف درمانی و مسئولیتی قرار خواهند گرفت.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود: همچنین در خصوص اثر بازدارندگی در برخوردهای خشونت آمیز و خلاف قانون با محیط بانان، رسیدگی سریع و خارج از نوبت در قوه قضائیه به عنوان چتری حمایتی برای محیط بان ها و جنگلبان ها به عنوان سربازان خدوم حفاظت و پاسداشت منابع طبیعی و محیط زیست کشور پیش بینی شده و البته دستگاه قضا تا امروز نیز با برخوردهای سریع و قاطع در این زمینه عمل کرده است.
مجابی ابراز امیدواری کرد: تسریع روند رسیدگی به لایحه حمایت از محیط بانان و جنگلبانان در مجلس منجر به افزایش حمایت های قانونی از آن ها در کشور شود.
وی ضمن مرور برخی اقدام های دولت یازدهم برای ارتقاء جایگاه محیط بان ها، گفت: از جمله این اقدام ها تبدیل وضعیت ۲۵ درصد از محیط بان ها پس از سال ها، همچنین افزایش سختی کار محیط بان ها به بالاترین سطح قانونی است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام این موضوع که در حال حاضر برای مدیریت و حفاظت ۲۲ میلیون هکتار از اراضی مهم کشور در قالب مناطق حفاظت شده چهار گانه و مناطق شکار ممنوع، دو هزار و ۶۰۰ محیط بان رسمی و پیمانی در حال فعالیت هستند که در مجموع و با لحاظ تعداد نیروهای قراردادی تعداد آن ها به سه هزار نفر می رسد، اظهار کرد: بی شک تعداد کنونی محیط بان های کشور از تعداد استاندارد جهانی کمتر است ولی امیدواریم در سال آینده که سال ابتدایی برنامه ششم نیز هست، بتوانیم نیروهای محیط بانی کشور را افزایش دهیم.
نظر شما