پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱ آذر ۱۳۸۲، ۱۱:۰۵

روز جهاني فلسفه در موسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران (1)

دكتر توكل : يونسكو پيشنهاد ايران براي اختصاص جايزه اخلاق در علم و تكنولوژي را تصويب كرد

دكتر توكل : يونسكو  پيشنهاد ايران براي اختصاص جايزه اخلاق در علم و تكنولوژي را تصويب كرد

دبيركل نمايندگي يونسكو در ايران روز پنج شنبه به مناسبت « روز جهاني فلسفه »( 20نوامبر،29 آبان) در مراسمي كه به همت موسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران و همكاري نمايندگي يونسكو در ايران برگزار شد در جمع فيلسوفان و دانشجويان فلسفه اهداف يونسكو از اعلام روز جهاني فلسفه را بيان كرد .

به گزارش خبرنگار فرهنگي «  مهر » ، دكتر توكل گفت : قرار نبود كه من در جمع فيلسوفان ، اساتيد ، و دانشجويان فلسفه سخنراني كنم ، لذا سخنان كوتاهي درباره روز جهاني فلسفه و هدف  و برنامه هاي يونسكو در چنين روزي را خدمت حضار محترم عرض مي كنم .
وي افزود : امروز در صد كشور برنامه  تمجيد  و تجليل از فلسفه و فيلسوفان در سراسر جهان برگزار مي شود . در برخي از كشورها مانند فرانسه ، اين مراسم با حضور بيش از پنجاه فيلسوف از كشورهاي مختلف در پاريس برگزار مي شود . امسال دومين سالي است كه روز جهاني فلسفه برگزار مي شود .
دكتر توكل اهداف يونسكو از اعلام چنين روزي را از يك طرف عموميت بخشيدن به فلسفه و گسترش آن در ميان عموم مردم  و از سوي ديگر، بردن مسائل جامعه نزد فيلسوفان برشمرده و افزود : جدايي و انفكاك ميان مردم و جامعه و فلسفه و فيلسوفان به ضرر هر دو طرف است . اين هدف از آن جا شكل گرفته است كه برخي ها فلسفه و فيلسوفان را دور از مسائل جامعه دانسته و آنها را متهم به برج عاج نشيني مي كنند ، اما من معتقدم نيستم كه فلاسفه برج عاج نشين باشند ، زيرا در ادوار مختلف تاريخ فيلسوفان همواره با مسائل جامعه درگير بودند . براي مثال مي توان به سقراط اشاره كرد كه نه تنها از مسائل جامعه دور نبود ، بلكه آنقدر به مسائل جامعه توجه نشان داد كه توسط حاكمان به اعدام با جام شوكران مبتلا شد .

وي در پايان سخنان خود  اهداف و انتظار يونسكو از كشورها را چنين برشمرد : ديدن تمهيداتي براي حضور فيلسوفان از كشورها و فرهنگ هاي مختلف براي همكاري با يكديگر ، و اطمينان از اين كه فلسفه در آموزش اذهان عمومي نقش خود را به خوبي انجام دهد .

 

 

 

 

کد خبر 39237

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha