۱۷ اسفند ۱۳۹۵، ۱۰:۴۶

گزارش مهر از حملات جدید به مدیریت شهری؛

تکرار یک سناریو؛ فرار به جلو برای حذف رقبای احتمالی

تکرار یک سناریو؛ فرار به جلو برای حذف رقبای احتمالی

مدت زمانی است که برخی رسانه‌ها در مسیر تئوری کلان حذف رقیب از میدان گام بر می‌دارند و مدیریت شهری سوژه فرار به جلوی این جریان شده است.

خبرگزاری مهر، گروه جامعه- سخنان آخوندی در اختتامیه دومین کنفرانس جامع مدیریت شهری ایران بار دیگر ثابت کرد که دولتی‌ها در ماه‌های آخر عمر خود به دلیل عدم نقطه قابل اتکای محکمی در کارنامه چهار ساله خود، در راستای بازی‌های سیاسی حرکت می کنند. وزیر راه و شهرسازی که در این گنفرانس پیش از شهردار تهران به ایراد سخنرانی پرداخت، تاکید کرد: «امروز مدیریت شهری سوداگرانه عمل می ‌کند. اتحاد مدیریت شهری با عده‌ای سوداگر که می‌تواند هر نقطه از شهر به هر شکلی که می‌خواهند تغییر دهند تا زمانی که این مدیریت سوداگرانه تعیین تکلیف نشود، مگر می‌توان به سمت تفویض اختیارات بیشتر حرکت کرد

آخوندی در حالی برای چندمین بار از سوداگری شهرداری تهران سخن گفت که بار دیگر در قبال ادعاهای خود هیچ مستندات قابل قبول و متقنی ارائه نداد. او که سال ها تصدی پست وزارت مسکن را در دولت های مختلف بر عهده داشته هیچ گاه در مورد سوداگری در بخش مسکن سخن نگفته است. وی هیچ گاه به این سوال پاسخ نداده که چه کسانی زمین و مسکن را در مسیر سوداگری قرار دادند و امروز هم با نگاهی طلبکارانه مردم را مسئول معضلات موجود در جامعه می دانند.

شهردار تهران با انتقاد از اظهارات وزیر راه و شهرسازی تلویحا پاسخ ادعاهای او را داد. قالیباف گفت: « امروز افرادی که خودشان حداقل ۲ دهه مسئولیت در حوزه های تخصصی و سیاسی داشته اند و به تعبیر خودشان در بخش سوداگری مسکن هم ۱۰ سال تجربه دارند، به جای پاسخگویی درباره عملکردشان، با آمار و تحلیل غلط در نقش اپوزیسیون حرف می زنند؛ این عین بی انصافی است

قالیباف تاکید کرد: «بنده توفیق داشتم که ۱۱ سال در شهرداری تهران خدمتگذاری کنم و حتما باید پاسخگوی عملکرد خودم در این ۱۱ سال باشم، من نمی توانم فرار به جلو کنم و در نقش اپوزوسیون حرف بزنم.»

وی در ادامه به سخنان سه سال قبل خود در همایش نظام مهندسی که در محل سالن اجلاس سران برگزار شده بود اشاره کرد و گفت: در همان زمان عنوان کردم اگر نگران ساخت و ساز در تهران هستید، آماده هستم همین امروز صدور پروانه در شهر تهران را تعطیل کنیم و در عین حال من شهر را اداره می کنم، شما ابلاغ کنید که صدور پروانه در تهران تعطیل شود.

کارنامه شهرداری تهران که طی ۱۱ سال اخیر از سوی دوستان و حتی منتقدان غیرمغرض، موفق قلمداد می شود این درحالی است که دولت ها همواره شهرداری تهران را به چشم یک رقیب دیده و می بینند و عزم خود را برای از میدان به در کردن رقیب مصروف می سازند. روندی که به جای عملیاتی کردن مصوبه های قانونی و پرداخت حق شهرداری در جهت رفع گره های مردم پایتخت، در راستای مبارزه سیاسی کمر همت می بندد.

شهردار تهران در این کنفرانس به بیان برخی مشکلات پیش روی مدیریت شهری پرداخت و گفت: وقتی لایحه درآمد پایدار در سال ۶۲ که می بایست شش ماهه تصویب می شده اما نشده است و زمانی که بخشی از عوارض و مالیات بر اساس قانون در حوزه سوخت را پرداخت نمی کنند و همچنین درآمد ناشی از جرایم راهمنمایی و رانندگی که از سوی مردم به خزانه ریخته شده و بر اساس قانون باید به شهرداری ها و نیروی انتظامی اختصاص یابد؛ با قانون شکنی پرداخت نمی کنند قطعا درآمد پایدار کاهش می یابد. ۱۲ میلیون لیتر بنزین در تهران سوخته می شود و درآمد ناشی از عوارض آن به جای اینکه طبق قانون به شهرداری تهران پرداخت شود در جای دیگری هزینه می شود!

شهردار تهران تاکید کرد: با مصوبه ای که در برنامه ششم توسعه و همچنین بودجه سال ۹۶ کل کشور به تصویب رسیده،  بیش از شش تا هفت هزار میلیارد تومان از درآمد پایدار شهرداری ها کم می شود از این رو است که عنوان می کنیم نه تنها قانون را اجرا نمی کنید، بلکه درآمد ها را هم کاهش می دهید. 

سوال اینجاست که چرا مواضع ضد شهرداری تهران و اساسا عصبانیت های گاه و بیگاه دولتی ها این روزها پررنگ تر شده است؟ شاید این مهم ناظر به نزدیک بودن به ایام انتخابات باشد. دولت که در افکار عمومی نتوانسته کارنامه خود را مثبت جلوه دهد، چاره ای به جز ورود به میدان حاشیه ندارد.

کد خبر 3925689

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha