پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۱ اسفند ۱۳۹۵، ۸:۳۶

کارشناس مسئول مراقبت بهداشتی مرزی استان کرمانشاه مطرح کرد:

سودجویی بدون مرز از محصولات تراریخته/ لزوم ارتقا آگاهی عموم جامعه

سودجویی بدون مرز از محصولات تراریخته/ لزوم ارتقا آگاهی عموم جامعه

کرمانشاه- کارشناس مسئول مراقبت بهداشتی مرزی استان کرمانشاه گفت: سودجویی بدون مرز از محصولات تراریخته باعث شده تا این موضوع روز بروز نگرانی‌های بیشتری در بین مردم دنیا ایجاد کند.

کیوان خاصی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص محصولات تراریخته اظهار داشت: تراریخته یا ترانس‌ژنیک (transgenic) به موجودات و یا محصولاتی گفته می‌شود که ساختار ژنتیکی آن از طریق مهندسی ژنتیک تغییر کرده است که البته این علم در نگاه اول از آنجا که بشر توانست تولید محصولات کشاورزی و فرآورده های دامی را بوسیله علم تراریخته افزایش دهد و همواره ادعا کند گامی در جهت کاهش گرسنگی برداشته، بسیار مفید است.

کارشناس مسئول مراقبت بهداشتی مرزی استان کرمانشاه در ادامه افزود: این علم بعدها در انحصار شرکت‌های چند ملیتی که هویت پنهان و اهداف نامشخص دارند قرار گرفت و توسعه پیدا کرد. 

خاصی در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر  محصولات تراریخته برای انسان تا اندازه مفید بوده و چه خطرهایی ممکن است برای انسان و محیط زیست او فراهم کند، بااشاره به گذشته تاریخی تصریح کرد: بعد از دوران جنگ سرد سازمان‌های مخوف تصمیم گیرنده استکباری بر آن شدند که دنیایی جدید بنا کنند که ظهور تکنولوژی، فن‌آوری و علوم مختلف بخصوص علم ژنتیک در شکل گیری آن نقش مهمی را ایفا کند که به مرور زمان در اثر اشتباهات گوناگون آنان در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و... این چنین به نظر می‌رسد هدف کلی در ابعاد مختلف، سودجویی بدون مرز می‌باشد.

 وی اظهار کرد: در دنیای به ظاهر مدرن غرب حاکمیت های تعریف شده در چهار چوب های  مختلف سیاسی، صاحب اختیار و قدرت واقعی نیستند و این سازمان های مخوف استکباری است که قواعد راهبردی را در حوزه‌های مختلف برای دنیای غرب و شرق تعیین و  ابلاغ می‌کنند و می توان فهمید که چرا تعداد زیادی از کشورهای پیشرفته و توسعه یافته تولید و واردات محصولات تراریخته را ممنوع و یا قوانین سخت گیرانه ای در خصوص این محصولات وضع کرده‌اند بویژه اینکه اکثر این کشور ها برچسب گذاری این محصولات را که مشخص کند کدام محصول ارگانیک و کدام محصول تراریخته است را اجباری کرده تا به خریدار اخطار دهد که این محصول دارای مخاطرات انسانی و زیستی است.

خاصی بیان کرد: جالبتر از همه اینکه کشورهایی که خود در تولید و عرضه محصولات تراریخته سرمایه گذاری می‌کنند، استفاده از این محصولات را در کشورشان حتی به صورت آزمایشی ممنوع کرده‌اند.

کارشناس مسئول مراقبت بهداشتی مرزی استان کرمانشاه با بیان اینکه وجود محصولات تراریخته هم‌اکنون در دنیا یک امر اجتناب ناپذیر شده، تصریح کرد: تفکر سودجویی بدون مرز باعث شده تا این موضوع روز به روز نگرانی‌های بیشتری در بین مردم دنیا ایجاد کند.

خطر استفاده از رنگ دهنده ها، طعم دهنده ها و عطردهنده های مصنوعی در رژیم غذایی

وی گفت: برخی از دانشمندان و مراکز علمی با استناد به مطالعات صورت گرفته بر حیوانات محصولات تراریخته را عامل گسترش سرطان و اختلال دستگاه گوارش و دستگاه ایمنی بدن، افزایش سرعت پیر شدن و ناباروری می‌دانند و مطالعات انسانی در برخی از کشورهای پیشرفته نشان ‌داده که چگونه محصولات تراریخته می‌تواند باعث مشکلات و بیماری‌های نامعلوم در طولانی‌مدت شود.

خاصی افزود: در کشور ما به دلیل ورود کالاهای قاچاق و غیرقانونی آمار و اطلاعات از محصولات تراریخته اندک است و همچنین به دلیل ناکافی بودن کارهای تحقیقاتی و پژوهشی و ناکارآمد بودن قوانین و مقررات اجرایی در خصوص محصولات تراریخته، بین صاحب نظران و اندیشمندان این حوزه اختلاف نظر وجود دارد.

وی با اشاره به موضوع مهم محصولات تراریخته به عنوان مسئله‌ای ملی یادآور شد: وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و ادارات مرتبط بعد از بررسی تمامی ابعاد گسترده آن باید نظرات کارشناسی را بصورت قانونمند در عرصه‌های های علمی و اجرایی بیان کنند و در آن هنگام است که اختلاف نظر بین اندیشمندان این حوزه جای خود را به ارتقاء سلامت و آگاهی عموم جامعه می دهد. 

خاصی تأکید کرد: بهتر است قبل از اینکه هر قضاوت خوب یا بدی در خصوص محصولات تراریخته داشته باشیم یادآور  سه ماده خطرناک در رژیم غذایی روزانه مردم با نام رنگ دهنده های مصنوعی، طعم دهنده های مصنوعی و عطردهنده های مصنوعی باشیم و اطلاع رسانی و مردم را در خصوص اینکه عدم استفاده و پرهیز از این مواد بخصوص در خانم های باردار، کودکان و نوجوانان باعث حفظ سلامتی در خانواده های ایرانی می‌شود، آگاه نمائیم.

کد خبر 3928807

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha