فلپس كه در دانشگاه كلمبيا تدريس ميكند اين ايده را مطرح كرد كه انتظارات قيمتهاي مصرفي در كنار بيكاري، مهمترين عوامل ايجاد تورم هستند. وي بر روي مدل "منحني فيليپس" كه در دهه 1960 شايع بود و ميگفت كه تورم با سرعت بيشتري نسبت به كاهش نرخ تورم، افزايش مييابد، كار كرد.
فلپس معتقد است كه رابطه فوق كاملا صحيح نيست و تورم هم به بيكاري و هم به انتظارات از روند قيمتها بستگي دارد. در واقع، فلپس عامل انتظارات تورمي را نيز به منحني فيليپس كه نقش كليدي در تنظيم سياستهاي پولي كشورها دارد، اضافه كرده است.
آكادمي علوم سوئد هنگام اعطاي جايزه نوبل اقتصاد به فلپس اعلام كرد كه وي تاثير چشمگيري بر تحقيقات اقتصاد كلان و سياستگزاريهاي اقتصادي داشته است.
فلپس نشان داده است كه احتمالات سياستهاي تثبيت در آينده چگونه به تصميمات سياستگزاري كنوني وابستگي دارد و تورم پايين در شرايط فعلي به انتظارات كاهش تورم در آينده و سياستهاي بازار آتي تاثير ميگذارد.
فلپس همچنين قاعده بده بستانهاي ميان اشتغال كامل، قيمتهاي ثابت، و رشد سريع را كه همگي جزو اهداف اصلي هر سياست اقتصادي صحيح هستند را توسعه داد.
در گزارش آكادمي نوبل آمده است: ادموند فلپس اقتصادداني است كه در مسائل مهمي همچون تورم، بيكاري، و پسانداز كار كرده است. فلپس عقيده دارد كه تمامي نسلها از تغييرات نرخ كلي پسانداز بهره ميبرند.
فلپس 26 جولاي 1933 در شيكاگو متولد شد و مدرك ليسانس خود را در كالج آمهرست در سال 1955 به دست آورد و تا سال 1959 نيز فوق ليسانس و دكترا را نيز در دانشگاه ييل كسب كرد و از سال 1982 تاكنون استاد اقتصاد سياسي در دانشگاه كلمبيا بوده است.
فلپس پس از كسب جايزه 1.52 ميليون دلاري نوبل، گفت: هيچ برنامه فوري براي نحوه مصرف جايزه نوبل ندارم، چرا كه تاكنون نيز داراييهاي چنداني جمع نكردهام و حتي خانه و خودروي شخصي نيز ندارم و فقط مقداري لباس دارم، اما در كنار همسرم زندگي بسيار خوبي دارم.
جايزه 1.52 ميليون دلاري نوبل اقتصاد جزو جوايز اصلي آكادمي نوبل نبود، اما از سال 1969 با حمايت بانك مركزي سوئد به جوايز ديگر افزوده شد.
نظر شما