خبرگزاری مهر – گروه استان ها: شهرستان شهر بابک در سال جاری در کارنامه جاذبه های تاریخی خود نام یک اثر ثبت جهانی را دارد و انتظار می رود همین امر سبب شود روند مراجعه مسافران نوروزی به این شهرستان افزایش یابد.
روستای صخره ای میمند که به همراه منظرش ثبت جهانی شده است هنوز هم جریان زندگی را در رگ های خود احساس می کند و با توسعه صنعت گردشگری روند مهاجرت معکوس در این روستا شدت گرفته و شاهد افزایش جمعیت این روستا و ایجاد واحدهای بوم گردی در این منطقه هستیم.
گزارشهای محلی از افزایش سطح بارندگی در این شهرستان و روستای میمند در سال جاری نسبت به سال قبل خبر می دهند افزایش منابع آبی در این شهرستان موجب شده دشتهای شهرستان سرسبز شوند و روستای میمند نیز هم اکنون مملو از شکوفه های صورتی و سفید شده است.
مردم محلی روستا در واحدهای بوم گردی خود را برای پذیرایی از مسافران آماده می کنند و انتظار می رود روزهای پر از هیاهوی و نشاطی در چند روز آینده در این روستا روی خواهد داد.
برگزاری ویژه برنامه های فرهنگی در این روستا در دستور کار قرار گرفته است و مسئولان میراث فرهنگی استان کرمان نیز برنامه ریزی ویژه ای برای افزایش جذب گردشگر به این منطقه در نظر گرفته اند.
وجود کارگاه های متعدد فیروزه و فیروزه تراشی در شهربابک نیز از دیگر جاذبه های این شهرستان محسوب می شود و انتظار می رود با برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی و تخفیف های نوروزی، بازار سنگهای قیمتی نیز در این شهرستان رونق بیشتری داشته باشد.
از سوی دیگر وجود دریاچه مخرگه که به عنوان بزرگترین آینه طبیعی ایران شهرت دارد نیز می تواند جاذبه ای قبال توجه روبروی گردشگران باشد که می تواند در تصمیم گیری گردشگران تاثیر گذار باشد.
موج مسافرت ها به جاذبه های شرق کشور
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان با اشاره به پیش بینی های هواشناسی در خصوص ایام نوروز و برف و باران در مناطق غربی و شمالی کشور به خبرنگار مهر گفت: پیش بینی می کنیم که حجم بالای مسافران راهی شرق و جنوب کشور خواهند شد و برنامه ریزی ما در استان کرمان نیز به این گونه است که به عنوان قطب گردشگری عمل کنیم.
محمود وفایی افزود: طی سال های اخیر شاهد روند صعودی حضور گردشگران در استان کرمان بوده ایم و در سال جاری نیز این روند ادامه دارد و وجود آثار جهانی ارگ بم، باغ شاهزاده، روستای میمند و قنات های تاریخی و کویر لوت در استان کرمان جذابیت های بالقوه را مقابل چشم بیننده ها قرار داده است.
یکی از طرح های متمرکز و حمایتی بوم گردی در استان کرمان در میمند انجام شده است و مردم در قالب بوم گردی می توانند با فرهنگ غنی و عمیق مردم میمند نیز آشنا شوند و در خانه های صخره ای که در دل کوه کنده شده اند حضور یابند
وی گفت: این مقاصد پنج گانه از اهمیت بالایی برخوردار هستند و انتظار داریم در این پنج جاذبه شاهد حضور گسترده گردشگران باشیم.
وی روستای میمند را به عنوان یکی از معدود روستاهای صخره ای کشور در جذب گردشگر تاثیر گذار دانست و افزود: یکی از طرح های متمرکز و حمایتی بوم گردی در استان کرمان در میمند انجام شده است و مردم در قالب بوم گردی می توانند با فرهنگ غنی و عمیق مردم میمند نیز آشنا شوند و در خانه های صخره ای که در دل کوه کنده شده اند حضور یابند.
وفایی از اجرای طرح های نظارتی ویژه نوروز در استان کرمان خبر داد و افزود: تیم های نظارتی همچنین بر واحدهای بوم گردی در شهداد و میمند نیز نطارت جدی خواهند داشت.
وی گفت: انتظار داریم بیشترین بازدید در سال جاری در ارگ بم، باغ شاهزاده ماهان، میمند و کویر شهداد و بازار کرمان و باغ فتح آباد روی دهد.
آماده پذیرایی از مسافران در واحدهای بومگردی هستیم
فرماندار شهربابک نیز در گفتگو با مهر از آمادگی بالای اداره های مرتبط با بحث خدمات دهی به مسافران خبر داد و گفت: جلسه های ستاد تسهیلات نوروزی با حضور دستگاه های خدمات رسان از جمله میراث فرهنگی، آموزش و پرورش، هلال احمر، پلیس راه و بخش خصوصی برگزار شده است و برنامه ریزی دقیقی برای ارتقاء سطح خدمات به مسافران انجام شده است.
محمدرضا شریفی گفت: اعتقاد داریم که مسافران سفیرانی هستند که می توانند موجب افزایش حضور گردشگران در شهرستان شوند و به همین دلیل رضایت همه مسافران برای ما اهمیت دارد.
وی خواستار همکاری مسافران برای پاکیزه نگاه داشتن طبیعت منطقه شد و افزود: در بخش اسکان اموزش و پرورش نقش قابل توجهی دارد و سعی کردیم با تجهیز مدارس زمینه را برای بهبود خدمات دهی انجام دهیم.
وی زیبا سازی ورودی شهر و ایجاد کمپ های اقامتی را از دیگر اقدامات ستاد نوروزی در شهربابک دانست.
شهرستان شهربابک واقع در شمال استان کرمان دارای جاذبههای گردشگری و تاریخی فراوانی است که با آغاز فصل بهار به ویژه در ایام تعطیلات نوروز گردشگران و مسافران زیادی را به سوی خود فرا می خواند.
این شهرستان به لحاظ شرایط خاص ترانزیتی بر سر چهار راه بندرعباس، سیرجان، یزد و تهران قرار گرفته است و همچنین از طریق جاده هرات کوتاه ترین راه ارتباطی استان کرمان با استانهای فارس و اصفهان می باشد.
روستای صخره ای و ثبت جهانی میمند
میمند روستایی صخرهای و دستکند با چند هزار سال قدمت یادآور ایامی است که انسانها خدایان خود را در بلندای کوهها جستجو میکردند و کوه نشانه استواری، توان و پایداری و اراده شناخته میشود.
میمند با تاریخ ۸ تا ۱۲ هزار سال در ۳۸ کیلومتری شمال شرقی شهرستان شهربابک در ارتفاع ۲ هزار و ۲۴۰ متر از سطح دریا و با وسعت ۴۲۰ کیلومتر مربع است که مابین شهرهای یزد، کرمان و شیراز قرار دارد و میمند در دهستان میمند شهرستان شهربابک از توابع استان کرمان واقع شده است.
این بنای دستکند باستانی، بیگمان از نخستین سکونتگاههای بشری در ایران به شمار میرود.
غار ایوب یکی از بزرگترین غارهای جهان
وه ایوب که غار ایوب در آن قرار دارد در جنوب شرقی شهر دهج واقع در استان کرمان با ارتفاع حدود سه هزار و ۲۰۰ متر در منطقه کوهستانی دهج که جزو کوه های رشته مرکزی ایران است قرار دارد.
برای دیدن این غار باید از جاده اصلی بندر عباس- تهران از دو راهی جوزم، جاده آن گذر کنید و با طی حدود ۳۵ کیلومتر به غار ایوب برسید.
اصلیترین مشخصه غار ایوب دهانه بسیار بزرگ غار در نیمههای کوه در ارتفاعی بالا است.
این غار از گذر زمان در دل کوه چنان خستگی از تن میزداید که بزرگترین دهانه را با ۵۰ متر طول و ۴۰ متر ارتفاع به نمایش گذارده است.
هرساله تعداد زیادی ازمردم شهرهای اطراف نظیر انار، شهر بابک، رفسنجان، کرمان، سیرجان ، یزد ، مهریز ، هرات ، مروست، خبر ،جوزم و دیگر مناطق بنا به اعتقادشان برای زیارت این غار به این منطقه مسافرت میکنند.
اعتقاد بر این است که حضرت ایوب مدتی در اینجا زندگی نموده که امروزه اثر آن به صورت رد پای آن حضرت برسینه صخرهای غار برجای مانده است.
مسجد شهر کهنه
مسجد و حسینیه شهر کهنه در یکی از کوچه های قدیمی شهربابک قرار دارد و با توجه به شواهد و قراین این بنا را می توان از ابنیه دوره صفویه محسوب کرد.
صحن این مسجد دارای پلان چهارگوش می باشد که در بخش میانی هر یک از اضلاع آن یک صفه بزرگ در وسط، دو صفه کوچک در طرفین قرار دارد.
پوشش سقف تمامی قسمتها به صورت گنبدی و با آجر ساخته شده است. تزئینات بکار رفته در بنا را می توان به دو گروه آجرکاری و گچ بری تقسیم کرد. آجرکاری تنها در قسمت شرقی بام و تزئینات مقرنس گچی در بخش سر در ورودی و محراب وجود دارد.
روستای ریسه قلعه
روستای ریسه و پاقلعه نیز از دیگر جاذبههای گردشگری شهربابک است که در روزگاران گذشته به دلیل شرایط خاص آب وهوایی مورد توجه بزرگان این منطقه بوده است. این روستا دارای آب و هوایی بسیار خنک و دلپذیر است. از مناطق دیدنی ریسه میتوان به قلعه قدیمی این روستا اشاره کرد.
قلعه مرج بازمانده از انسانهای نخستین
قلعه مرج یکی از آثار برجسته تاریخی شهرستان شهربابک می باشد که قدمت آن طبق بررسی های دکتر دیتریش هوف آلمانی به زمان انسانهای نخستین بر می گردد.
این قلعه در ادوار مختلف مرکز حکومت منطقه به حساب می آمده است ، و در قرون گذشته مرکز خوانین بوده و به همین علت روستاهای اطراف آن را پاقلعه نامیده اند.
لذا تمام روستاهای اطراف قلعه در محدوده منطقه پاقلعه قرار دارند و روستایی به نام پاقلعه وجود خارجی ندارد و لازم به ذکر است که روستایی که در حال حاضر به غلط بدین نام خوانده می شود در واقع همان روستای افکوس است .
و اما دلیل اینکه این قلعه به نام قلعه مرج نامگذاری شده فقط بعد مسافت است زیرا روستای مرج با حدود ۳۰۰ متر فاصله از قلعه نزدیکترین روستا به قلعه می باشد .
ماست و دوغ عشایری در دهستان خبر
دهستان خبر یکی از مناطق خوش آب و هوای شهرستان شهربابک می باشد. این دهستان در فاصله ۷۰ کیلومتری شهرستان شهربابک قراردارد و از چندین آبادی به هم پیوسته تشکیل شده است.
باغ های گردو و بادام این منطقه شهرت خاصی دارد و جلوه ای خاص به آن داده است مردم این دهستان مردمانی زحمت کش و نجیب می باشند. این دهستان علاوه بر داشتن باغ های گردو و بادام از محصولات لبنی خوبی نیز برخوردار بوده که می توان از کشک، ماست، پنیر و روغن گوسفند به عنوان محصولات لبنی این منطقه نام برد. این دهستان همچون دیگر مناطق شهربابک از سابقه و قدمت تاریخی طولانی برخوردار می باشد بطوریکه سنگ نبشته های قبرستان قدیمی قدمت آنرا به هزاران سال قبل می برد و همچنین در برخی از مناطق کوهستانی خبر تصاویر حیوانات و انسان در حال شکار برروی سنگ ها دیده می شود. راه ارتباطی این دهستان از جاده اصلی شهربابک - انار جدا و اخیراً به همت اداره راه و ترابری شهربابک جاده آن آسفالت شده است .
نظر شما