۲۴ اسفند ۱۳۹۵، ۲۲:۱۰

استاندار سیستان و بلوچستان:

اقدامات نظام سلامت مصداق حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی است

اقدامات نظام سلامت مصداق حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی است

زاهدان - استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقدامات نظام سلامت در استان سیستان و بلوچستان مصداق حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اوسط هاشمی بعد از ظهر امروز در کارگروه سلامت استان که در محل استانداری سیستان و بلوچستان برگزار شد، اظهار داشت: از ابتدای تاسیس استان که هم اکنون مرکز آن در ۹۵ سالگی به سر می برد یک هزار و ۶۴۸ تخت بستری در بیمارستان ها وجود داشت و تنها در سه سال گذشته یک هزار و ۴۰۰ تخت به این تعداد اضافه شده است.

وی افزود: این موضوع ضمن کاهش بار مراجعات به خارج از استان موجب شده تا مردم استان از بهترین امکانات و تخت ها بهره مند شوند زیرا خدمات درمانی مورد نیاز را در استان با کمترین هزینه دریافت کرده و در هزینه هایشان صرفه جویی می شود.

وی گفت: این حرکت مهمی در کمک اقتصادی به هم استانی هاست، اینکه یارانه پرداخت شود ولی خدمات مورد نیاز در محل زندگی افراد موجود نباشد به معنای رشد اقتصادی مردم نیست.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: در حال حاضر به حق می توان کارگاه سازندگی در حوزه سلامت را در سراسر استان مشاهده کرد به گونه ای که با بهره برداری از این طرح ها در سراسر استان جهش های انفجاری به سوی ارتقاء خدمات برداشته می شود.

وی با اشاره به اینکه همه باید با بهره گیری از روحیه انقلابی و در راستای تقویت نظام گام برداریم، افزود: باید با ارزیابی آمار مبتلایان به بیماری های واگیر و غیر واگیر برنامه هایی جامع برای آموزش و ارتقاء سطح سلامت مردم در نظر گرفته شود.

اجرای بیش از ۶۰۰ طرح بهداشتی و درمانی در سیستان و بلوچستان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این جلسه گفت: تاکنون در شهرهای زیر مجموعه این دانشگاه، بیش از ۲۲۵ میلیارد تومان در قالب طرح تحول نظام سلامت برای بهبود فضاهای درمانی، مقیم شدن پزشکان در بیمارستان ها، رایگان شدن زایمان طبیعی و کاهش سزارین و سایر بسته های این طرح هزینه شده است.

وی افزود: خوشبختانه این اقدامات منجر به ارتقاء سلامت هم استانی ها شده است به گونه ای که مرگ و میر مادران باردار امسال ۵۰ درصد کاهش داشته است.

وی گفت: احداث و بهره برداری از بیمارستان نیک شهر، بیمارستان چشم پزشکی الزهرا(س)، بیمارستان سوختگی کوثر، مرکز پرتودرمانی ولایت، MRI و ماموگرافی مرکز تصویربرداری مکران، کلینیک ویژه عدالت ، کلینیک ویژه شهرستان خاش و بلوک زایمانی خاش از جمله طرح های مهم به بهره براری رسیده در سه سال گذشته است.

محمودرضا میری تصریح کرد: بیش از ۶۰۰ طرح عمرانی بهداشتی و درمانی در دانشگاه های علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر در حال اجراست و این مصداق بارز محرومیت زدایی است.

وی با اشاره به اینکه دسترسی به اقلام داروئی در سال های ۹۱ و ۹۲ به معضل تبدیل شده بود، افزود: خوشبختانه با تدبیر دولت یازدهم مشکل کمبود دارویی در استان سیستان و بلوچستان مرتفع شده است.

وی ادامه داد: با ابتکار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در تعطیلات نوروز ۹۶ پزشکان متخصص و فوق تخصص در بیمارستان های استان حضور دارند و آماده خدمات رسانی به بیماران و مراجعان هستند.

دبیر کارگروه سلامت استان سیستان و بلوچستان با اشاره به کاهش قابل توجه ابتلا به بیماری های واگیر در استان تصریح کرد: تعداد مبتلایان به مالاریا از ۵۲ هزار نفر در دهه ۷۰ به ۲۷۸ مورد در سال جاری رسیده است که ۷۵ درصد مبتلایان، در کشورهای همسایه مبتلا شده بودند.

وی همچنین از کاهش ۵۰ درصدی موارد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو و به صفر رسیدن مبتلایان به التور به عنوان دستاوردهای غرور آفرین نظام بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها یاد کرد.

هزینه بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در مجموعه تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر

رئیس دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: امسال در ۶ شهرستان زیر مجموعه این دانشکده بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در حوزه سلامت برای ساخت بخش های بیمارستانی، کلینیک های ویژه، بلوک های زایمانی، مراکز سلامت جامعه، بخش های غربالگری سرطان و مراکز درمان بستر هزینه شده است.

وی تصریح کرد: خوشبختانه هم اکنون میزان مرگ و میز مادران باردار در مجموعه دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر از ۱۹ مورد در سال ۹۲ به ۶ مورد در سال جاری کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه ابتلا به بیماری التور امسال به صفر رسیده، افزود: دولت برای ساخت بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی در ایرانشهر اهتمام ویژه ای دارد.

ایرج ضاربان گفت: افزایش ۵۰ درصدی تعداد اعضای هیئت علمی، افزایش ۶۳ درصدی تعداد پزشکان، افزایش دو و نیم برابری تعداد پرستاران کاهش مبتلایان به مالاریا از بیش از ۴۲۵ مورد به حدود ۱۶۱ مورد تنها بخشی از توفیقات نظام بهداشت و درمان در جنوب استان و در منطقه تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر است.

افزایش دو برابری تعداد متخصصان در شمال سیستان و بلوچستان

همچنین در ادامه این جلسه رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: بهره برداری از دو بیماستان مهم شامل بیمارستان بیماری های تنفسی و بیمارستان امام رضا (ع) در شمال استان در سال آینده اتفاق مهمی است که نوید آن را به هم استانی های ارجمند می دهیم.

علی اکبر نصیری افزایش دو برابری تعداد متخصصان در شمال استان سیستان و بلوچستان، انجام مقدمات جذب دانشجویان خارجی در رشته های علوم پزشکی، افزوده شدن ۵۰ پروژه جدید به زیرساخت های نظام سلامت در شمال استان و بهره برداری از آن در اردیبهشت ماه سال آینده را از جمله اقدامات مهم عرصه بهداشت و درمان در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل بیان کرد.

کد خبر 3932854

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha