به گزارش خبرنگار مهر، بانه یکی از ۱۰ شهرستان استان کردستان است که در شمال غربی استان و در فاصله ۲۶۲ کیلومتری از سنندج(مرکزاستان) و در مجاورت مرز کشور عراق واقع شده است.
نام این شهرستان از کلمه کردی «بان» به معنی بام و بلندی است که این نامگذاری متاثر از ارتفاعات و نحوه استقرار و موقعیت این شهر بوده است.
بانه شهری کوهستانی است که جنگلهای اطراف آن زیبایی خاصی به این شهر داده که یکی از دلایل سرسبزی این منطقه داشتن متوسط میزان بارندگی حدود ۷۵۰ میلیمتر در سال است.
بانه به دلیل مجاورت با مرز کشور اقلیم کردستان عراق به یکی از کانونهای تجاری استان و حتی کشور تبدیل شده است.
وجود پاساژها و مراکز خرید و تعداد رو به افزایش این پاساژها در سایه امنیت حاکم بر منطقه موجب جذب بیشتر گردشگران از اقصی نقاط ایران به این شهر زیبا شده است.
قیمت بسیار مناسب کالا و خدمات به علاوه نرخ مناسب تسهیلات و امکانات ویژه مسافر مانند رستوران، مراکز اقامتی، (هتل و مهمانپذیر) و طبیعت کوهستانی و جنگلی که حاصل آن آبو هوای مطبوع و پاک کوهستانی است، شرایط لازم برای تبدیل شدن شهر بانه به یکی از قطبهای اصلی گردشگری غرب کشور را مهیا کرده است.
مهمترین جاذبههای گردشگری و اماکن دیدنی شهرستان بانه
پارک کوهستانی دوکانان و پیرمراد
این دو پارک در مجاورت هم و در دامنه کوه آربابا با چشماندازی بسیار زیبا به شهر بانه قرار گرفتهاند.
زیارتگاه پیرمراد به عنوان جاذبة زیارتی که مورد احترام مردم بانه است در داخل این مجموعه قرار دارد.
بیشتر مسافرانی که قصد استراحت در دامان طبیعت را دارند به علت وجود امکانات لازم در دامنة کوه زیبای آربابا در این دو پارک کوهستانی توقف می کنند.
دریاچه سد بانه
این دریاچة کوچک به علت قرارگیری در مسیر جاده سقز به بانه زیبائی خاصی به منطقه داده است به ویژه اینکه منظره زیبای آن از فراز گردنة خان نمایان میشود.
این دریاچه به علت موقعیت ممتاز آن (۱۰ کیلومتری شهر بانه) و پوشش جنگلی اطرافش یکی از مکانهای عمده جذب و استراحت گردشگران است.
تفرجگاه سورین
تفرجگاه سورین در ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی بانه و در مسیر جاده بانه به مریوان قرار گرفته است.
این منطقه از لحاظ پوشش جنگلی پرتراکمترین نقطه شهرستان بانه است که در دو طرف جاده ارتفاعات را پوشانده و منظره زیبایی از کوه و جنگل را بوجود آورده است همچنین مسجد قدیمی و زیارتگاه سورین در این تفرجگاه قرار دارد.
روستا و غار شوی
این روستا به علت چشمانداز زیبا کوه جنگل و رودخانه، معماری ویژه و همچنین قلعه و سد باستانی آن یکی از مقاصد گردشگران محسوب میشود.
در کنار این روستا غار مشهوری قرار گرفته است که طول آن ۲۶۷ متر بوده و در انتهای آن دریاچه کوچکی وجود دارد و بازدید از این غار در حال حاضر فقط با امکانات فنی میسر است و در آینده برای بازدید عموم آماده خواهد شد.
روستای نجنه علیا
روستای نجنه علیا یکی از روستاهای هدف گردشگری است که در فاصله ۳۸ کیلومتری جاده بانه به سردشت در محیطی جنگلی و کوهستانی قرار گرفته است.
اهمیت این روستا به جز محیط طبیعی و بکر زیبای آن در فراوانی چشمهسارها، وجود قرآن قدیمی در مسجد تاریخی آن و مجتمع شیلات کوچکی در روستا است که ماهیهای آن طعم بسیار لذیذی داشته و در همان محل ارائه می شود.
نظر شما