به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید امیرمحسن ضیائی در افتتاحیه دوازدهمین دوره مسابقات بینالمللی ربوکاپ آزاد ایران به حضور خود در نمایشگاهی بینالمللی با موضوع پزشکی و نمایش دستاوردهای پزشکی در این نمایشگاه اشاره و اظهار کرد: در این نمایشگاه «ربات داوینچی» به عنوان ربات جراح که امروز به معروفترین ربات جراحی معروف است، به نمایش گذاشته شده بود و آن زمان در کنار آموزش کوتاه درباره کاربرد این ربات، جویای قیمت برای خرید شدم و متاسفانه پاسخی شنیدم که به هیچوجه خوشایند نبود؛ اما در پاسخ به مسئولان فروش این ربات گفتم که «ایران یکروز این ربات را میسازد» و امروز شاهدیم که به همت و توان جوانان این سرزمین، ایران نه تنها در ساخت این ربات، بلکه در بسیاری از زمینههای تکنولوژیهای نوین پیشرفتهای بسیاری داشته است.
هلال احمر متقاضی بهرهبرداری از تولیدات و فناوریهای جدید
رئیس جمعیت هلالاحمر افزود: پیشرفتهای افتخارآمیز کشورمان در حوزههای فناوری و تکنولوژیهای نوین نشان داده است که اگر به توانمندیهای خود اطمینان داشته و از حمایت کافی نیز برخوردار باشیم، میتوانیم دستاوردهای پیشرفتهتری در حوزه فناوریهای نوین داشته باشیم.
وی با اشاره به شرکت نمایندگان جمعیت هلالاحمر در مسابقات ربوکاپ آزاد ایران، بیان کرد: با توجه به ماموریتهای هلالاحمر در حوزههای تخصصی چون امداد و نجات، کاهش ریسک و خطرات بلایای طبیعی و ...؛ این جمعیت متقاضی بهرهبرداری از تولیدات مرتبط با هوشمصنوعی، ربوکاپ و در اصل رباتها است و از هرگونه فناوری نوین مرتبط با این موضوعات استقبال و حمایت میکند.
حضور و رقابت دو تیم از هلالاحمر در مسابقات ربوکاپ
ضیائی همچنین با تاکید بر اینکه هلالاحمر با توجه به بهرهگیری از توان و پتانسیل جوانان؛ از شرکتکنندگان اصلی مسابقات ربوکاپ است، افزود: جوانان هلالاحمر به عنوان ظرفیتی بزرگ، میتوانند با شرکت در مسابقاتی اینچنینی و مرتبط با موضوعات فرهنگی، گامهای مهمی در توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی در جمعیت بردارند.
وی با بیان اینکه مسابقات ربوکاپ، عرصه کار و نمایش توانمندی جوانان است، گفت: در این زمینه جوانان هلالاحمر در بخشی مشترک با شرکت ایرباس با هدف شناسایی ماموریتهای نهضت جهانی صلیبسرخ و هلالاحمر و همچنین در زمینههای مهندسی، تکنولوژی و هوا فضا که ترکیب جالبی از تکنولوژی و موضوعات ارزشی هلالاحمر است، فعالیت مشترک خواهند داشت و علاوه بر آن دو تیم از هلالاحمر در این مسابقات شرکت داشته و به رقابت خواهند پرداخت.
«ربات نجاتگر»؛ از فناوریهای مورد توجه هلالاحمر
رئیس جمعیت هلالاحمر با تاکید بر اینکه امکان استفاده از فناوریهای نوین در بخشهای مختلف هلالاحمر وجود دارد، گفت: یکی از این فناوریها ربات نجاتگر است؛ به این معنا که با بهرهگیری از این توانمندی به خصوص در زمان مواجهه با آوار، سیل، زلزله و... میتوان سرعت امدادرسانی، شناسایی و کمک به آسیبدیدگان را افزایش داد و لذا هلالاحمر قطعا از چنین تکنولوژیهایی بهره برده و از آنها حمایت خواهد کرد.
وی تاکید کرد: افتخار ما این است که امروز توانستهایم در زمینههای مختلف به یکی از پیشرفتهترین فناوریهای روزِ دنیا در سطحی گسترده دست پیدا کنیم.
تاکید بر ضرورت تبدیل علم به قدرت و ثروت
ضیائی همچنین با تبریک به دانشگاه آزاد اسلامی به سبب پیشرفت در زمینه ربوکاپ، اظهار کرد: دانشگاه آزاد تنها در زمینه مدرکگرایی فعالیت نکرده؛ بلکه توانسته است گامهای مهمی در حوزه توسعه فناوری در کشور بردارد و لذا این فناوری باید به تجاریسازی یا به بزار مورد نیاز مردمی، تبدیل شود و این موضوع از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه علم تنها نباید در نمونههای کوچک و محدود، تعریف شود، گفت: علم زمانی مفید است که فواید آن عاید مردم جامعه شود؛ بنابراین اگر در بخشهای مختلف از دستگاههای فعال در زمینه تجهیز کشور به تکنولوژیها و فناوریهای روز، حمایت کردیم، آن زمان توانستهایم علم را به قدرت، اقتدار و ثروت تبدیل کرده و در جهت توسعه گام برداریم.
به عرصه آوردن نرمافزار و آنچه در ذهن انسانها وجود دارد، ثروت است
رئیس جمعیت هلالاحمر همچنین تاکید کرد: رتبهبندی کشورهای دنیا نشان داده است که منابع خام؛ دیگر ثروت به حساب نمیآید؛ بلکه به عرصه آوردن نرمافزار و آنچه در ذهن انسانها وجود دارد، ثروت است و در این صورت است که به ثروت دست یافتهایم و میتوانیم رتبهبندی کشورهای دنیا را به نفع خود جا به جا کنیم.
وی با ذکر این نکته که فناوریهای نوین نیاز نهادهای ارائهدهنده خدمات به مردم است، گفت: هلالاحمر نیز به عنوان بزرگترین نهاد مردمی خدمترسان در کشور بیشترین نیاز را به فناوری نوین دارد و طبیعی است ما هر اندازه بتوان از این فناوریها بهره برده و آن را به عرصه خدمت نزدیک کرد؛ شاهد کاهش تلفات و خسارات حوادث خواهیم بود.
به گفته ضیائی، هلالاحمر به عنوان یک بخش کمککننده اصلی، باید علم و ایده را به چیزی که موجب پاسخگویی و رفع نیاز مردم میشود، تبدیل کند و به تعبیر پیامبر اسلام(ص)؛ این کار، مصداق علم نافع است.
در این مراسم با اهدای تندیسی؛ از جمعیت هلالاحمر به عنوان یکی از حامیان اصلی مسابقات ربوکاپ تقدیر شد.
نظر شما