۱۶ فروردین ۱۳۹۶، ۱۲:۳۹

رفیق محمدشین مطرح کرد؛

فاز جدید سیستم آموزش دینی در روسیه از سپتامبر ۲۰۱۷

فاز جدید سیستم آموزش دینی در روسیه از سپتامبر ۲۰۱۷

معاون اداره مفتیات تاتارستان در کنفرانس «آموزش دینی به عنوان شیوه ای برای پیشگیری از افراط‌گرایی و تروریسم» جزئیات اجرای طرح آکادمی اسلامی بلغار را تبیین کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، رایزنی فرهنگی ایران در مسکو متن پیش رو را از  اداره دینی مسلمانان تاتارستان ترجمه و در اختیار ما قرار داده است.

کتابخانه علمی لوباچف وابسته به دانشگاه قازان بین مسکو و قازان کنفرانس اینترنتی با موضوع «آموزش دینی به عنوان شیوه ای برای پیشگیری از افراط گرایی و تروریسم» در ماه مارس برگزار کرد. از طرف اداره مفتیات تاتارستان «رفیق محمدشین» معاون مفتیات، همچنین «روشن حضرت عباسوف» معاون شورای مفتیات روسیه و «اسدالله باییروف» معاون مفتیات کریمه در برنامه حضور داشتند. رفیق محمدشین تصریح کرد: امروز در تاتارستان نزدیک به ۳۰ هزار محصل در دوره های آموزشی وابسته به مسجد شرکت می کنند و نزدیک به ۱۲۰۰ استاد نیز مشغول تدریس هستند.

به گفته وی این واقعیت نمایانگر نیاز مردم به آموزش های دینی است. وی در عین حال یادآور شد: سیستم آموزش اسلامی تنها مجموعه ای از دانستنی های مشخص نیست، بلکه جهانبینی درست باید شکل بگیرد.

وی افزود: «برکسی پوشیده نیست که دنیای اسلام امروز شرایط سختی را پشت سر می گذارد. هیچ ضمانتی وجود ندارد که جوانان ما در حین کسب تحصیلات دینی در سایر کشورها، با تفکرات درستی و واقعی به کشور بازگردند؛ به همین خاطر توسعه آموزش اسلامی در روسیه اهمیت زیادی دارد.»

رفیق محمدشین در ادامه به جزئیات اجرای طرح آکادمی اسلامی بلغار پرداخت و گفت: این آکادمی باید تا مرحله فوق دکتری را در بر بگیرد. آکادمی بلغار به عنوان یک طرح در سطح فدرال تمامی محصلین را از مناطق مختلف کشور در یکجا جمع می کند، با این حال تعداد آنان محدود است. طبق برنامه اولین گروه محصلین شامل ۲۰ تا ۳۰ نفر خواهد بود که ۱۵ نفر آنها در دوره کارشناسی ارشد و ۵ نفر در دوره دکتری تحصیل خواهند کرد.

وی افزود: پایه و اساس این طرح بر ایده تداوم آموزش دینی کسب شده در حوزه و دانشگاه استوار است. به همین خاطر وظیفه اصلی آموزش اسلامی روسیه تربیت محصلین شایسته برای آکادمی خواهد بود. مساله بسته شدن دانشگاه اسلامی بعد از افتتاح آکادمی اصلا مطرح نیست. به طور کل، آکادمی اسلامی بلغار آزمایشی برای تمامی دانشگاه‌های اسلامی در روسیه و تعیین سطح کیفیت آموزش در آنهاست.

رفیق محمدشین در جمع حاضرین از سخنان رئیس جمهور ولادیمیر پوتین درباره ضرورت احیای مکتب دینی میهنی روسیه و ادامه این سنت یاد کرد و گفت: با این وجود همه می دانیم که امروز کارشناسان کافی در اختیار نداریم و آکادمی بلغار باید در این حوزه ما را یاری کند. امروز امکان استفاده از برنامه مشترک آموزشی با دانشگاه های مالزی و مراکش و امکان دریافت دیپلم های دوگانه در دانشگاه مطرح است. به همین خاطر، از سپتامبر سال ۲۰۱۷ سیستم آموزش دینی وارد فاز جدید توسعه خواهد شد و در سطح جدیدی کار خود را آغاز خواهد کرد.

اسدالله باییروف معاون مفتیات کریمه ضمن تاکید بر سخنان محمدشین در خصوص سنت های دینی ملی اظهار کرد: «افراط گرایان از ناآگاهی جوانان درباره سنت های دینی و قومی سوء استفاده می کنند. به همین خاطر، روسیه باید سیستم آموزش دینی را تقویت کند. اگر ما به تدریس علوم دینی نپردازیم، سایرین این کار را به دست خواهند گرفت. بیشتر فرزندان ما برای تحصیل به قازان می روند؛ ما از نظر مذهبی و ریشه و سنت های قومی به هم نزدیک تریم. علاوه بر این، تاتارستان در مقایسه با مسکو سطح آموزشی و زندگی بهتری دارد.»

در این نشست موضوع تحصیلات دینی در خارج از کشور نیز مطرح شد. رفیق محمدشین در ادامه توضیح داد: تحصیل در خارج از کشور هم مهم است. ما در روسیه متخصصین حوزه عرب‌شناسی و ترک‌شناسی به اندازه کافی نداریم. تحصیل در رشته علوم دینی در خارج از کشور نیز منطقی است، البته به شرطی که برای دوره کارشناسی ارشد و دکتری بوده و تحت تاثیر تفکرات دیگر قرار نگیرند. تربیت کادر متخصص در این سطح یکی از وظایف اصلی آکادمی اسلامی بلغار است.
منبع:

کد خبر 3944748

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha