۱۷ فروردین ۱۳۹۶، ۱۰:۱۵

گزارش خبری؛

حمله ادلب؛ انتشار گزینشی اخبار و حقیقت کتمان شده

حمله ادلب؛ انتشار گزینشی اخبار و حقیقت کتمان شده

در پی انتشار خبر حمله هوایی به ادلب سوریه، رسانه های غربی حرکتی هماهنگ را در پوشش این رویداد آغاز کرده و با پوشش گزینشی آن سیاست سرپوش گذاشتن بر روی یک حقیقت را دنبال کردند.

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: خبر حمله به ادلب از ظهر روز گذشته در رسانه های مختلف منتشر شده که البته رسانه های غربی و رسانه های محلی همسو با جریان غرب از آن با عنوان حمله شیمیایی یاد کرده اند.

این رسانه ها با انتخاب بخشی از خبر حمله ادلب، سعی کرده اند تا دولت سوریه را عامل حمله شیمیایی به ادلب معرفی کنند و این در حالی است که بر اساس توافق انجام شده در سال ۲۰۱۳ میلادی تمامی تسلیحات شیمیایی در اختیار دولت سوریه تحت نظارت سازمان ملل از این کشور خارج شده اند.

موارد زیر بخشی از تیترهایی است که رسانه های غربی درباره حمله روز گذشته ادلب منتشر کرده اند.

رویترز: حمله شیمیایی احتمالی ارتش سوریه به ادلب منجر به کشته شدن تعدادی از مردم از جمله کودکان شده است.

بی بی سی: جنگ سوریه؛ حمله شیمیایی در ادلب ۵۸ کشته برجا گذاشت.

بی بی سی در ادامه می نویسد: دستکم ۵۸ نفر در حمله شیمیایی احتمالی به منطقه ای در ادلب سوریه که در کنترل شورشیان است کشته شدند. بر اساس اعلام دیدبان حقوق بشر سوریه این حمله از سوی روسیه و یا سوریه انجام شده است.

گاردین: دستکم ۷۰ نفر در ادلب سوریه بر اثر استنشاق گاز سمی که شاهدان عینی می گویند از هواپیما به زمین شلیک شده اند، کشته شده اند. آمریکا، اتحادیه اروپا و انگلیس دولت سوریه را عامل این حمله می دانند.

شبکه ای بی سی نیوز: در حمله شیمیایی در ادلب سوریه بیش از ۵۰ نفر کشته شدند.

ان بی سی نیوز: حمله شیمیایی در ادلب سوریه منجر به کشته شدن دهها نفر شد.

ان پی آر: در پی بمباران شیمیایی منطقه ای در ادلب سوریه بیش از ۵۰ نفر کشته شدند.

نکته قابل توجه

نکته ای که در اخبار منتشر شده در رسانه های غربی در خصوص حمله روز گذشته ادلب قابل توجه است این مورد است که همه آنها از واژه «حمله شیمیایی» استفاده کرده اند حال آنکه حقیقت ماجرا چیز دیگری بوده و بر اساس گزارش های تائید شده ارتش سوریه تسلیحات شیمیایی در اختیار ندارد که بخواهد از آنها استفاده کند.  

کتمان واقعیت

حقیقت ماجرا بر اساس آنچه تا کنون از سوی رسانه های روسی منتشر شده این است که در نتیجه حمله جنگنده های ارتش سوریه به زرادخانه شیمیایی گروه های شورشی و تروریستی در ادلب، گازهای سمی متصاعد شده که در نتیجه آن تعدادی از مردم کشته و زخمی شده اند.

نکته قابل توجه آن است که این حمله به منطقه ای انجام شده که گروه تروریستی جبهه النصره در آن حضور داشته و بر اساس توافق آستانه، مناطقی که گروه های تروریستی در آنها حضور دارند جزء آتش بس محسوب نمی شوند.

در حمله روز گذشته به منطقه «خان شیخون» ادلب که تحت کنترل جبهه النصره بوده، زرادخانه شیمیایی این گروه تروریستی هدف حمله قرار گرفته است و این نکته ای است که رسانه ها و مقامات غربی هیچ اشاره ای به آن نمی کنند.

بر اساس گزارش های مستند متعدد منبع تامین تسلیحات مورد نیاز گروه های تروریستی حاضر در سوریه کشورهای عربی و غربی هستند که این تسلیحات را اغلب از مسیر ترکیه در اختیار گروه های تروریستی قرار می دهند.

عدم اشاره رسانه های غربی به اینکه در منطقه مورد حمله قرار گرفته زرادخانه شیمیایی گروه تروریستی جبهه النصره قرار داشته از این رو است که فاش شدن این مطلب به معنای آن خواهد بود که کشورهای حامی تروریست های سوری این تسلیحات را در اختیار آنها قرار داده اند و این موضوعی است که غربی ها علاقه ای به انتشار آن ندارند.

تلاش برای بازپس گیری مواضع از دست رفته

به نظر می رسد یکی از اصلی ترین اهداف غربی ها در پوشش گزینشی اخبار ادلب، تحت فشار قرار دادن دولت سوریه و حامیان آن یعنی ایران و سوریه است؛ موضوعی که در اظهارات «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا به خوبی مشهود بود.

رکس تیلرسون گفت: به عنوان ضامن آتش بسی که در آستانه قزاقستان بر سر آن مذاکره شده، روسیه و ایران همچنین در ارتباط با این حمله مسئولیت اخلاقی بزرگی به‌ دوش می‌کشند.

تیلرسون همچنین از روسیه و ایران خواست تا از حملات شیمیایی هم پیمان خود یعنی دولت سوریه، علیه مخالفانش جلوگیری کنند.

به گزارش مهر، هدف از اتخاذ چنین رویکردی از سوی کشورهای غربی آن است که آنها تلاش دارند تا مواضع از دست رفته خود در بعد نظامی و سیاسی را در سوریه به نحوی بازپس گیرند.

در ماه های اخیر کفه ترازو به طور محسوسی به نفع جریان مقاومت سنگینی داشته و این امر برای کشورهایی که به مدت 6 سال با صرف هزینه های مالی و انسانی گزاف در پی براندازی نظام قانونی سوریه و اجرای سیاست های خود در این کشور بوده اند آسان نیست. از همین رو وارونه جلوه دادن حقیقت و فشار بر محور مقاومت و استفاده از فضای سنگین رسانه ای فرصتی برای گروه های تروریستی و حامیان آنها فراهم می کند تا مواضع خود در برابر جبهه مقاومت را بازسازی کرده و یا حتی بتوانند بخشی از مواضع از دست داده را بازپس بگیرند.

کد خبر 3945156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha