به گزارش خبرگزاری مهر، به دنبال ابطال کارت شناسایی بسیاری از مسلمانان روهینگیا در ایالت جامو در هند، وزیر مسکن این ایالت، نشستی را با مقامات ارشد نیروی امنیت مرزها و رئیس دیوان عالی میانمار جهت یافتن راه حلی برای این مشکل برگزار کرد.
وی در این نشست گفت: دولت هند مسلمانان روهینگیا را به عنوان مهاجر به رسمیت نمیشناخت و طبق مصوبه اتباع خارجی، ماندن آنها غیر قانونی محسوب میشد، به همین دلیل مهاجران میانماری مجبور شدند از طریق مرزهای بنگلادش یا میانمار و یا راه دریایی خلیج بنگال وارد ایالت جامو شوند.
وزیر مسکن جامو افزود: وزارت اتباع خارجی، این مشکل را با دولت میانمار در میان گذاشت اما دولت هند حاضر به پذیرفتن این مسلمانان به عنوان شهروند نیست.
طبق گزارش وزیر مسکن جامو حدود ۴۰ هزار مسلمان روهینگیا در هند وجود دارند که از بین آنها ۵۷۰۰ نفر در ایالت جامو زندگی میکنند.
دولت میانمار، مسلمانان روهینگیا را که جزء ساکنان قدیمی و اصلی این کشور هستند، مجبور میکند که بین اعتراف به بنگالی بودن و بازداشت و زندانی شدن و زندگی در اردوگاههایی با شرایط وخیم در مکانهایی نامعلوم، یکی را برگزینند.
بسیاری از مسلمانان روهینگیایی برای نجات از نسلکشی در میانمار مجبور به فرار به کشورهای همسایه شدهاند؛ اما اگر بتوانند زنده از دریا و از چنگال قاچاقچیان انسان عبور کنند، در کشورهای مقصد نیز با مشکلات بسیار زیادی برای ادامه زندگی مواجه هستند.
دولت هند در اقدامی نژادپرستانه کارت شناسایی بسیاری از مسلمانان میانمار مقیم ایالت «جامو» را ابطال کرده است.
کد خبر 3946038
نظر شما