۱۷ فروردین ۱۳۹۶، ۲۳:۵۸

وزیر کشور:

ضرورت استفاده از ظرفیت مردمی در پیشگیری از اعتیاد

ضرورت استفاده از ظرفیت مردمی در پیشگیری از اعتیاد

کرمانشاه- وزیرکشور بر برداشتن گام‌های بلندتر در استان کرمانشاه در راستای پیشگیری از اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد و گفت: در این زمینه از ظرفیت مردمی استفاده شود.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی شامگاه پنج شنبه در جلسه شورای هماهنگی مواد مخدر استان کرمانشاه در خصوص مسئله آسیب های اجتماعی استان کرمانشاه گفت: باید این موضوع را در قالب طرحی که مقام معظم رهبری دادند پیگیری کنیم.

وی افزود: در جلساتی که محضر ایشان داشتیم و همه مسئولان نظام در حوزه های اجتماعی و سران قوا بودند، خود ایشان مفصل روی بحث اعتیاد و مواد مخدر صحبت کردند و از آن به عنوان آسیب اول یاد کردند.

وزیر کشور ادامه داد: ایشان پیرامون آسیب ها و عواقب این موضوع و هم چنین اگر مقابله شود چه محسناتی خواهد داشت توضیح دادند.

وی گفت: ما تجربه بسیار طولانی در کشور در مورد مسئله مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد داشته ایم و همه روش ها و شیوه ها آزموده شده است.

رحمانی فضلی افزود: هم اکنون نیز درگیر مقابله این موضوع هستیم و امسال نیز ۱۶ تا ۱۷ درصد افزایش کشفیات در این زمینه داشته ایم.

وی ادامه داد: پیشگیری را هم الحمدالله با سرعت و گام های بلندتری داریم طی می کنیم و در درمان نیز تعداد افرادی که می گیریم و درمانشان می کنیم بیش از چندین برابر است.

وزیر کشور گفت: در تهران که بنده مسئولیت را بر عهده گرفتم ۵۰۰ نفر جا داشتیم اما الان در تهران حداقل ۱۰ هزار نفر گنجایش و ظرفیت داریم، چرا که ظرفیت سازی شده و همه از جمله شهرداری، قوه قضائیه و... کمک کرده اند و این ظرفیت سازی الان صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: هم چنین زمانی که تصمیم گرفتیم معتادان متجاهر را جمع آوری کنیم واقعا قوه قضائیه، بهداشت و درمان، بهزیستی و... کمک بسیار خوبی داشتند و یک کار کاملا جمعی بود و الان بیش از  ۱۹ هزار نفر شامل حدود ۵ هزار خرده فروش و مابقی نیز معتادان متجاهر در اختیار ما هستند.

رحمانی فضلی تصریح کرد: ما گفتیم این بار ۶ ماه به جای سه ماه آنها را نگه دارند که دادستان محترم نیز موافقت کرد که این اتفاق بیفتد.  

وی با بیان اینکه ما می دانیم که که ۶ ماه دیگر اینها را رها کنیم کم کم ۸۰ درصد آنها به داخل خیابان ها برمی گردند، تاکید کرد: ما باید کاری کنیم که اینها به زندگیشان امیدوار شوند و پاک بودنشان را قبول کنند و به صورت پاک زیستن را ادامه دهند.

وزیر کشور گفت: هر کجایی متناسب با اعتقاد، فرهنگ و شرایط آنجا باید توجه کنند که این اتفاق بیفتد و آنجا که من می گویم در حوزه توانمندسازی و اشتغال کمک می کنیم. در تهران و مشهد، بخش خصوصی این کار را می کند ومی گوید من ۵۰ یا ۲۰ نفر از اینها را جذب می کنم و در مقابل آن برای مثال ۱۵ یا ۲۰ میلیون تومان تسهیلات بدهید و ما تسهیلات را می دهیم و آنها می روند و داخل یک سیستم بزرگتر جذب می شوند.

وی افزود: فقط مسئله شغل نیست و مسائل روانی هم هست و با اینها باید کار کرد و مسئله فرهنگ پذیرش اینها در خانواده اشان  و جامعه نیز هست. لذا باید تلاش کنیم که اینها  درست شود.

رحمانی فضلی با بیان اینکه «این آیه که  نجات یک فرد نجات یک امت است» اینجا کاملا صدق می کند و اگر ما یک معتاد را نجات دهیم ثوابی برده ایم و اگر خدای ناکرده بمیرد خسارتی به جامعه وارد می شود و ما متولیان مسئول باید پاسخگو باشیم و قیامت را دست کم نگیریم و آنجا باید پاسخگو باشیم.

وی افزود: پاسخ دادن روز قیامت مانند قوه قضاییه اینجا که با همه روش هایش باز هم می شود از آن در رفت، نیست. آنجا همه اعضا و جوارح انسان شهادت می دهد که ما مقصر هستیم یا نیستیم و رحمت خدا هم در مورد حق الناس و در جایگاه مسئول نیست.

وزیر کشور گفت: آقای استاندار و دوستانشان و مدیران استانی، الحمدالله در کارهای عمرانی و اقتصادی گام های خوبی را برداشته اند که انصافا اگر مقایسه ای کنیم سرعت و حجم کار بالا رفته است و پیگیری های زیادی شده است. هرچند که باید حداقل این را ۳ برابر  کرد تا عقب افتادگی های حوزه اقتصادی و بیکاری حل شود.

وی افزود: در حوزه اجتماعی هم ما به همین سرعت نیاز داریم و استاندار محترم در همان حالی که برای موضوعات دیگر وقت می گذارد در این موضوع نیز وقت بیشتری بگذارد.

رحمانی فضلی تاکید کرد: تعداد جلسات کشوری اگر ۱۲ جلسه است، باید اینجا ۲۴ جلسه باشد و پیگیری شود و دنبال آن باشید چرا که سطح شیوع شما بسیار بالاتر است. و همه دستگاه ها باید کمک کنند.

وی افزود: کمکی که ستاد به شما می کند رقم بسیار جزئی است واقعا و امید این است کار اصلی را  قانوگذار و مسئولین با توجه به وظایف دستگاه های خودشان انجام دهند و ستاد هم در کنار آنها کارهایی را انجام می دهد که کارهای بر روی زمین مانده پیش رود.

وزیر کشور گفت: امید است که به نیت ثواب و خدمت این موارد انجام شود. این هم جز مواردی است که در حوزه اقتصاد وجود دارد و اگر در اعتیاد پیشگیری نشود این موضوع به سایرین سرایت می کند.

وی تاکید کرد: واقعیت این است که بسیاری از افراد درگیر این موضوع هستند و حد و مرز ندارد و تنها بیکاران معتاد نیستند و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد افرادی را که دستگیر می کنیم شاغل و معتاد هستند. نمی گویم فقرا معتاد هستند چرا که بسیاری از پولدارها معتاد هستند. هم چنین نمی گوییم بیسوادان معتاد هستند چرا که شیوع در بین جامعه دانشگاهی ما کمتر از طبقه کارگر نیست و همه جا را دارد می گیرد.

رحمانی فضلی افزود: با توجه به موارد فوق باید بدانیم که این موضوع که خواهر و برادران ما درگیر آن هستند، ممکن است یقه خود ما را هم بگیرد و همه ما مسئول هستیم و باید پاسخگو باشیم.

وی تاکید کرد: خواهش من این است که این موضوع را پیگیری کنید و هر کاری هم که فکر می کنید ما به شم کمک کنیم در کنار کمک های خودتان کمک می کنیم.

وزیر کشور گفت: باید تلاش کنیم ظرفیت ها را بیاوریم و بزرگترین ظرفیت خود مردم هستند و آنها را فراموش نکنیم. سیاست ما در حوزه  پیشگیری و درمان سیاست اجتماعی کردن است و از اول هم شعار آن را دادیم و این شعار در حوزه سازمان ملل هم به عنوان یکی از محورهای اصلی پذیرفته شد.

وی افزود: چون موضوع اجتماعی کردن است مردم باید پای کار بیایند، بنابراین باید در پیشگیری و درمان از ظرفیت مردم استفاده کنید. اما در مقابله چون زد و خورد و... و. که کار نیروهای نظامی و اطلاعاتی است نمی شود مردم را وارد کرد اما در مباحث اخباری می توان استفاده کرد.

رحمانی فضلی گفت: خواهش ما این است که بیشتر تلاش کنید و وضعیت استانتان جلسه بعد که حداقل ۶ ماه بعد خواهد بود و خدمت شما اگر توفیق داشته باشیم برسیم، این آمارها برجستگی بیشتری از نظر کاهش داشته باشد و آمارهای بهتری ارائه دهید.

وی گفت: موضوع آسیب های اجتماعی نیز بسیار مهم است و باید توجه داشت و در اینجا چون بحث خودکشی، حاشیه نشینی و... و. مطرح است، دکتر مصطفوی می آید و یک جلسه مفصل می گذارد. برنامه هایتان را آماده کنید که ما از محل برنامه های سال ۹۶ بتوانیم استان کرمانشاه را در اولویت قرار دهیم و در کنار مسائل اشتغال و بیکاری و اقتصاد بتوانیم در آن زمینه هم بتوانیم همگام پیش رویم.

کد خبر 3946430

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha