به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، حجت الاسلام سيد محمد حسن ابوترابي فرد، رئيس شوراي سياستگذاري هفتمين مجمع عمومي انجمن مجالس آسيايي براي صلح، پيش از ظهر امروز در يك نشست خبري اهداف برگزاري اين مجمع را تشريح كرد.
ابوترابي اظهار داشت: انجمن مجالس آسيايي در سال 1999 به منظور تحكيم پيوند ها و گسترش روابط كشورهاي عضو براي تامين صلح وامنيت به عنوان پيش نياز هاي رشد توسعه تاسيس شد.
وي افزود: اين انجمن در صدد تبديل شدن به سازماني با عنوان مجمع پارلمان هاي آسيايي است كه پيشنهاد آن نخستين بار در اجلاس سال 2002 فيليپين مطرح و براي تحقق اين امر يك دوره 5 ساله پيش بيني شد.
ابوترابي فرد تصريح كرد: مجمع پارلمان آسيا مي تواند گام بلندي در جهت همگرايي بيشتر و تحكيم روابط پارلمان آسيا در راستاي افزايش مشاركت كشورهاي منطقه تلقي شود.
وي با تاكيد بر اينكه 5 كشور بعلاوه كشور فيليپين، چين، پاكستان، بنگلادش و تايلند بعلاوه ايران، كه مسئوليت تدوين نقشه اي را براي تحقق انجمن مجالس آسيايي به مجلس پارلمان آسيا بر عهده دارند در دومين نشست كارشناسان خود به بررسي اساسنامه و طرح پيشنهادات پرداختند و اكنون در انتظار دريافت آخرين پيشنهادات در اين زمينه براي جمع بندي هستند.
خبرنگاري از رئيس شوراي سياستگذاري هفتمين مجمع عمومي انجمن مجالس آسيايي براي صلح، سوال كرد آيا بهتر نيست چنين مجمعي با عنوان مجالس كشورهاي اسلامي برگزار شود كه ابوترابي فرد توضيح داد: هر چه دايره مشاركت كشورها در شكل گيري اتحاديه ها براي صلح و امنيت گسترش يابد كارآيي واقتدار اعضا ارتقاء مي يابد و كشورهاي آسيايي از ظرفيت هاي خوبي براي ايجاد اتحاديه آسيايي در جهت تامين صلح و امنيت و ثبات اين قاره برخوردارند.
وي با تاكيد بر اينكه حركت به سوي آسيايي متحد از آرمانهاي كشورهاي اين قاره بزرگ و كهن است، ادامه داد: هر چه زمينه همگرايي كشورهاي و ملت هاي آسيايي فراهم شود و راه براي اقتدار آنها ايجاد گردد با افزايش اقتدار سياسي و اقتصادي و فرهنگي و عملي اين كشورهاي اين قاره ومنطقه زمينه گسترش صلح و تحكيم امنيت به وجود مي آيد.
اين نماينده مجلس خاطر نشان كرد: امروز جامعه جهاني از تنش و مداخله و سلطه گريزان است و كشورها و ملت هاي آسيايي در جستجوي توسعه و صلح و امنيت و رشد هستند و با شكل گيري انجمن مجالس آسيايي براي صلح راه گفتگو به پارلمان ها و ارتباط نزديك آنها با يكديگر فراهم شده است.
ابوترابي فرد خاطر نشان كرد: در بيانيه پاياني هفتمين مجمع عمومي انجمن مجالس آسيايي براي صلح، به مسائلي چون مسائل مربوط به فلسطين اشغالي، عراق، افغانستان و تحولات منطقه خاورميانه تاكيد شده و در واقع در آينده نيز با ارتقاء جايگاه انجمن مذكور راه براي افزايش اقتدار و تاثير مجمع پارلمان آسيا دركاهش تنش و حفظ امنيت درجهان بويژه قاره بزرگ آسيا گشوده خواهد شد.
خبرنگار ديگري با اشاره به فعاليتهاي هسته اي رژيم صهيونيستي در منطقه خاورميانه كه به ثبات و امنيت منطقه آسيب وارد مي كند سوال كرد آيا مجالس آسيايي در نشست خود به اين موضوع خواهند پرداخت كه رئيس شوراي سياست گذاري هفتمين دوره مجمع عمومي انجمن مجالس آسيايي براي صلح، پاسخ داد در بيانيه اجلاس پنجم در پاكستان بر موضوع خلع سلاح اتمي و فراهم شدن زمينه استفاده صلح آميز از دانش هسته اي تاكيد شد و اين موضوعات از آرمانها واهداف كليدي مجمع پارلمان آسيا براي صلح است.
ابوترابي فرد افزود: امروز كشورهاي توسعه يافته و قدرتهاي بزرگ و مسلط در انديشه مصادره منافع ملتها و كشورهاي جهان سوم و در حال توسعه به نفع خود هستند و از قدرت اقتصادي و سلاح هاي انباشته شده در ذرات خانه هاي خود براي گسترش اين سلطه ظالمانه بهره مي برند.
وي تصريح كرد: همگرايي ومشاركت كشورهاي آسيايي و در حال رشد آنها را به قدرتي تاثير گذار در برابر سلطه استكبار تبديل مي كند و قطعا در بيانيه پاياني اجلاس تهران، نيز بيش از گذشته از منافع ملل آسيايي دفاع خواهد شد.
وي از مهمترين نتايج اجلاس آتي را فراهم آوردن زمينه گفتگو و مذاكره با سران مجالس 40 كشور آسيايي عنوان كرد و با اشاره به موفقيت وزارت امور خارجه در زمينه نقش آفريني جمهوري اسلامي در معادلات بين المللي ابراز اميدواري كرد با همكاري مجلس شوراي اسلامي و آن وزارتخانه نشست تهران زمينه تقويت سياست خارجي و تحكيم روابط كشورمان با كشورهاي آسيايي و نهاد قانون گذاري ايران و ديگر پارلمانها را بيش از پيش فراهم كند.
نماينده قزوين متذكر شد: پارلمان هاي آسيايي مي توانند با مشاركت و همگرايي و تبادل تجارب خود به عنوان يك نهاد بر آمده از متن جامعه و عمق قلب ملل آسيا براي دستيابي به اتحاديه كشورهاي آسيايي بستر مناسب فراهم آورند.
ابوترابي فرد با بيان اينكه مجالس آسيايي بايد راه رشد تعالي خود را در جهت افزايش اقتدار و كارآيي كشورهايشان درتحولات امروز در عرصه بين الملل طي كنند گفت: چنانچه بتوانيم در مسير تبديل انجمن مجالس آسيايي به مجمع پارلمان آسيا حركت كنيم گامي بزرگ به سوي اتحاد كشورهاي عضو برمي داريم و در گام بعد به سوي شكل گيري پارلمان آسيا به عنوان يك نهاد قانون گذار موثر دراين قاره حركت خواهيم كرد.
وي اضافه كرد: تلاش ما اين است كه در آينده نزديك همگرايي دولت هاي آسيايي و روساي اجرايي كشورهاي عضو در جهت تاثير گذاري بيشتر در مناسبات جهاني و افزايش اقتدار آسيايي و تامين منافع آنها تحقق يابد.
رئيس شوراي سياستگذاري هفتمين مجمع عمومي مجالس آسيايي براي صلح در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص جزئيات اين اجلاس اظهار داشت: اين نشست به ميزباني وهمت مجلس شوراي اسلامي برگزار مي شود و مسئوليت هاي اجرايي آن بر عهده چهار كميته سياسي، فرهنگي، ارتباطات و تشريفات است.
ابوترابي فرد افزود: كميته سياسي به عنوان محور هفتمن مجمع عمومي انجمن مجالس آسيايي براي صلح كه رياست آن با الهام امين زاده، نماينده تهران وعضو كميته روابط خارجي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي است به موضوعاتي چون صلح و امنيت سياسي، زن و جوان، اقتصادي و اجتماعي، مي پردازد و كميته فرهنگي به رياست عماد افروغ نماينده تهران و رئيس كميسيون فرهنگي در حاشيه اجلاس برنامه هايي براي گسترش و تحكيم همگرايي فرهنگي كشورها وملت هاي آسيايي اجرا خواهد كرد.
نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي در پايان خاطر نشان كرد: جامعه جهاني در مقابل تهديد حاكميت ملي كشورها ايستادگي كرده و از فاصله كشورهاي فقير و غني انزجار دارد و مجمع پارلمان آسيا مي تواند به عنوان تكيه گاه قابل اعتماد براي افزايش اعتبار و همگرايي در اين قاره براي رويارويي با نظام سلطه بين الملل و دست يابي به رشد وتوسعه روز افزون باشيم.
به گزارش مهر، انجمن مجالس آسيايي براي صلح در سال 1999 به ابتكار بنگلادش و حمايت برنامه توسعه سازمان ملل متحد با برگزار كنفرانسي با عنوان كنفرانس اعضاي پارلمان هاي كشورهاي آسيايي براي صلح و همكاري در داكا تاسيس كرد.
در نخستن نشست اين انجمن كه با حضور نمايندگان 31 كشور از آسيا برگزار شد پيش نويش منشور و مقررات انجمن مذكور تدوين شد و نشست هاي بعدي انجمن در كامبوج، چين، فيليپين، پاكستان وتايلند برگزار شد.
از عمده ترين مصوبات و دستاوردهاي انجمن مي توان به تصويب و اصلاح منشور،تقويت سازمان ملل در جهت استقرار صلح و توسعه، تاييد گفتگوي بين اديان،مبارزه با تروريسم بين الملل، همصدايي اعضا براي گفتگوي تمدن ها، مجمع پارلمان آسيايي، منشور حقوق بشر براي آسيا، گسترش خلع سلاح جهاني بدون تبعيض و ايجاد صندوق ضد فقر اشاره كرد.
اين انجمن در حال حاضر با 39 كشور عضو و حدود 20 كشور غير عضو از بزرگترين و موثر ترين مجامع پارلماني منطقه محسوب مي شود و قرار است هفتمين مجمع عمومي آن 21 لغايت 23 آبان ماه سال جاري به ميزباني مجلس شوراي اسلامي در تهران برگزار شود.
نظر شما