جلیل جباری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین روند مرمت و بازسازی این اثر تاریخی گفت: این اعتبار از بودجه سال ۹۵ بود که با تخصیص آن در سال ۹۶ امسال راستههای آسیب دیده بازار و سردرب های آن احیا و مرمت میشود.
وی با بیان اینکه امسال مرمت اضطراری بازار و احیای سردرب های تاریخی آن در ستور کار قرار دارد عنوان کرد: با تعاملات خوب و مثبتی که با نهادها ودستگاههای اجرایی داشتهایم توانستیم توجهات مدیران کل ادارات ذی ربط نسبت به اهمیت این بافت تاریخی شهر جلب کنیم و هیئت امناء بازار، کسبه و تجار وشهروندان نیز براهمیت و جایگاه این اثر تاریخی واقف شدهاند.
جباری گفت: امسال نیز بودجهای برای مرمت بازار داریم و آماده هستیم برای پیشگیری از خطرات احتمالی، اقدامات لازم را با همکاری ادارات و دستگاههای ذیربط انجام دهیم.
وی ادامه داد: جلسه ای روز گذشته در خصوص این اثر تاریخی برگزار و مقرر شد با هماهنگیهای لازم با دستگاههای مرتبط تذکرات و موارد حفظ ایمنی در قالب بخشنامههای دولتی ویا در قالب نصب تابلو در این بازار به اطلاع اصناف و کسبه بازار ارومیه برسد.
جباری افزود: همچنین مقرر شد با هدف بررسی موارد مخاطره آمیز، کمیتهای ۵ نفره با حضور کارشناسان فنی ادارات و دستگاههای ذی ربط، سیستمهای آبرسانی، گازرسانی، برق و غیره بازار را بررسی و نواقصات و خطرات احتمالی موجود را شناسایی کرده و در جلسه بعدی ارائه گزارش کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه حافظان اصلی بازار تجار و کسبه شاغل در آن هستند قرار بر این شد تا از طریق اتاق اصناف ارومیه هماهنگیهایی برای ایجاد تعاملات بیشتر بین کسبه بازار با بخش دولتی بویژه میراث فرهنگی جهت حفظ و مرمت بخشهای مختلف آن داشته باشند.
بازار ارومیه در بخش جنوب شرقی شهر ارومیه واقع است که با کاربری تجاری و اجتماعی در این شهر میدرخشد فضای حاکم بر این بازار با توجه به تجمل گرایی های موجود در جامعه، گویی خود را کنار کشیده و سبک و روش باستانی و تاریخی خود را حفظ کرده است و آدمی را صدها سال به به عقب میبرد و میشود به سهولت فرهنگ و سبک زندگی مردم آن دوران را لمس کرد.
در حال حاضر بخش عمده و سالم آن در بین خیابانهای امام، عسگرآبادی، اقبال و منتظری محصور است و هر راسته از سبک و شکل خاص دوره خود پیروی کرده است، بازار ارومیه اگرچه از آثار دوره صفویه است اما در طول زمان با تغییر شیوه زندگی، دستخوش تغییرات زیادی شده است به عنوان مثال حمام این بازار متعلق به دوره زندیه و قاجاریه است.
قرار گرفتن مسجد جامع ارومیه در این محدوده سبب جذابیت بیشتری در این قسمت از شهر شده است که علاوه بر نقش اجتماعی و تجاری، یکی از قطبهای فرهنگی و مذهبی ارومیه نیز محسوب میشود. سردر ورودی اصلی بازار ارومیه از طرف مسجد اعظم، یکی از زیباترین جلوههای قدیمی معماری ایران است. سبک به کار رفته در احداث این بازار، منحصراً سبک ایرانی اسلامی است که با فرهنگ مردم آن دوران همرنگی دارد.
نظر شما