احمد علیرضابیگی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص سیل آذربایجان اظهار داشت: سیل برخلاف سایر بلایای آسمانی قابل پیشبینی است؛ امکانات لازم نیز برای پیشگیری از خسارات و کمک به آسیب دیدگان وجود دارد.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مردم از سه روز قبل خبر داشتند که بارشها افزایش خواهد یافت حتی کارگران فصلی روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه کار قبول نمیکردند و اعلام میکردند احتمال دارد در روستای ما سیل بیاید و باید در روستا باشیم.
وی تصریح کرد: در این شرایط، استانداری باید دستگاهها و مردم را به کار میگرفت تا میزان تلفات جانی و مالی به حداقل برسد.
استاندار سابق آذربایجان شرقی، تعداد بالای تلفات سیل را نشاندهنده عدم اقدامات لازم برای پیشگیری خواند و گفت: اقدامات استانداری برای پیشگیری در حد و اندازه پیشبینیها نبود.
علیرضابیگی اظهار داشت: زمانی که سیل میآید، مکانهایی که دچار سیل میشود، کاملاً مشخص است؛ مسیر حوضههای آبریز دریاچه ارومیه، ارس و قزل اوزن از مسیرهای مهم بود؛ سیل از ارتفاعات سرازیر و وارد دریاچه ارومیه میشود.
وی عجبشیر و آذرشهر را گلوگاههای اصلی استان برای ورود سیل خواند و گفت: استانداری باید در این دو شهر تمهیدات لازم را پیشبینی میکرد. وقتی پیشبینیهای لازم انجام نمیشود، مال و جان مردم مورد تهدید قرار میگیرد.
عضو کمیسیون شوراها و سیاست داخلی ادامه داد: متأسفانه از بستر رودخانه به عنوان محل راستگرد جاده استفاده شده بود و حتی ۱۰ دقیقه قبل از حادثه، ماشینها در این مسیر قرار داشتند و عمده کشتهها در این مسیر بودهاند.
اقدامات پیشگیرانه ضعیف بود
علیرضابیگی با بیان اینکه اقدامات پیشگیرانه ضعیف بود، گفت: بعد از وقوع حادثه نیز رسیدگی به مردم ضعیف بود. فیلمهایی در فضای مجازی منتشر شد که ساعتها بعد از وقوع حادثه، جنازههای مردم بر سطح دریاچه ارومیه رها شده بود. امکانات اولیه مانند چادر در اختیار مردم قرار نگرفته و مردم در مضیقه هستند.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی افزود: گزارشهایی که از نقاط مختلف میرسد حکایت از آن دارد که امکانات لازم در اختیار مردم قرار نگرفته است.
وی گفت: یکی از مسئولان باید گزارش دهد که چه اقداماتی تا این لحظه انجام داده شده و همچنین به مردم اطمینان دهند که از چه زمانی بازسازی مناطق سیلزده آغاز خواهد شد.
استاندار سابق آذربایجان شرقی تصریح کرد: ساعتی بعد از حادثه، بنده خود را به روستاهای سیلزده رساندم؛ فقط فرماندار و مدیران شهرستانی در محل حادثه حضور داشتند در حالی که باید همه مدیران استانی با تمام امکانات در صحنه حضور مییافتند.
جمعه و شنبه از استاندار خبری نبود
علیرضابیگی خاطرنشان کرد: آقای استاندار در صحنه حضور نداشت، معاون عمرانی وی را نیز فقط پشت تلویزیون دیدیم که از مردم میخواست به بستر رودخانه نروند و عکس سلفی نگیرند.
وی با انتقاد از عدم حضور مدیران استانی در صحنه وقوع سیل برای مدیریت اوضاع گفت: متأسفانه اقدامات پیشگیرانه متناسب با پیشبینیها نبود و ما، استاندار را روزهای جمعه و شنبه ندیدیم، فقط فرمانداران و مدیران شهرستانی در میدان بودند در حالی که مدیران استانی باید به میدان آمده و فرماندهی صحنه را به عهده میگرفتند.
نظر شما