به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه گیلان، از ابتدای عملیات آماده سازی اراضی شالیکاری در اسفند ماه ۹۵ تاکنون، پنج میلیون و ۲۱۱ هزار لیتر نفتگاز به کشاورزان استان تحویل داده شده است.
بر اساس این گزارش، سهمیه سوخت یارانه ای در دو مرحله به مبلغ سه هزار ریال برای هر لیتر جهت شخم و آماده سازی زمین ها به ادوات کشاورزی اختصاص یافته است.
سطح زیر کشت، نوع و تعداد ادوات کشاورزی مهمترین شاخص های تخصیص سوخت به کشاورزان است که در راستای کنترل مصرف سوخت و جلوگیری از توزیع خارج از شبکه پس از درخواست مالک، راستی آزمایی و تایید سازمان جهاد کشاورزی استان، ازطریق شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه گیلان تامین و توزیع می شود.
پس از درخواست مالک که ازابتدا تا بیست و پنجم هر ماه ثبت می شود، کشاورزان سهمیه یارانه ای خود را به میزان ۴۸۰ تا هزار و 800 لیتر بسته به نوع دستگاه تا پایان ماه از فروشندگی های مجاز شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی استان تحویل می گیرند.
گزارشهای دریافتی از نواحی 9 گانه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی استان گیلان (مرکزی رشت، آستارا، انزلی، رودبار، رودسر، فومن، صومعه سرا، تالش و رودبار ) نشان می دهد طی این مدت بیشترین میزان مصرف نفتگاز به ناحیه مرکزی (رشت، سنگر، خشکبیجار، لشت نشاء، خمام، کوچصفهان، شفت، احمدسرگوراب ) معادل یک میلیون و ۵۸۷ هزار لیتر و کمترین میزان به ناحیه آستارا (شهرستان های آستارا، لوندویل و حویق ) معادل ۴۴ هزار و ۲۰۰ لیتر اختصاص یافته است.
باتوجه به اینکه از مجموع ۴۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان گیلان ۲۳۸ هزار هکتار ( معادل ۵۵ درصد) تحت پوشش محصول برنج قرار دارد ، مرحله اول سهمیه سوخت از اولین شخم زمستانی تا پایان زمان نشاکاری به کشاورزان تعلق می گیرد.
مجموع ادوات کشاورزی برآورد شده در سطح استان که مجاز به دریافت سوخت یارانه ای هستند، شش هزار و ۵۸۰ دستگاه (تراکتور و تیلر) است که در حال حاضر سوخت لازم برای آماده سازی اراضی تحت پوشش خود را دریافت کرده اند.
نظر شما