به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا طلایی ظهر سهشنبه در دیدار مسئولان اجرایی همایش بحران دریاچه نمک و پدیده گرد و غبار با آیت الله حسینی بوشهری که در محل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به برگزاری همایش آب و الگوی کشت، اظهار کرد: حداقل نتیجه این همایش این بود که طرح الگوی کشت به مرکز ارسال شده و اعتباراتی در این زمینه تخصیص داده شد.
وی با اشاره به اینکه امروز استان قم در انتهای حوزه آبخیز قرار گرفته و آب به صورت پلکانی در استانها توزیع میشود، افزود: یک زمانی ۵۵۵ میلیون متر مکعب حقابه به استان قم اختصاص پیدا میکرد که امروز این رقم به صفر رسیده است.
بحرانی در نزدیکی پایتخت
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با بیان اینکه از سال ۶۸ جلوی حقابه استان قم گرفته شده و از سال ۷۲ به طور کلی قطع شد، تصریح کرد: از همان زمان هر روز بر میزان گرد و غبار و ریزگرد استان افزوده شد و تا امروز که تبدیل به یک بحران شده است.
وی با تأکید بر اهمیت اطلاع رسانی در زمینه این بحران، بیان کرد: این بحران در ۷۰ کیلومتری استان تهران در حال وقوع است و دارای تبعات جبران ناپذیری است که به زودی پایتخت را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
طلایی افزود این وضعیت و شرایط باید توسط همایش دریاچه نمک و گرد و غبار به اطلاع مسئولان کشوری برسد.
مشکل شنهای روان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به مشکل شنهای روان در حسین آباد میش مست، بیان کرد: در استان قم برای جلوگیری از این مشکل بوته کاری در اولویت قرار گرفته است و ۴ هزار هکتار در اطراف دامشهر بوته کاری شده است.
وی ادامه داد: نگرانی که این است که اگر محدوده دریاچه نمک مرطوب نشود بوته کاری و مالچ پالشی هیچ نتیجهای در آینده نخواهد داشت و به طور کلی این منطقه غیرقابل کشت میشود و تنها راه احیای دریاچه نمک در حال حاضر همین تحقق حقابهای است که به استان قم تخصیص داده شده است.
نظر شما