پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۸ مهر ۱۳۸۵، ۱۰:۳۹

/ غلبه انسان بر ميكروب /

استفاده از قوانين گرامري براي مقابله با باكتري ها

استفاده از قوانين گرامري براي مقابله با باكتري ها

زيست شناسان براي كشف راهكاري موثر در مبارزه با باكتري هاي سرسخت به كتاب هاي دبستاني رجوع كردند و از قوانين گرامري بهره گرفتند.

به گزارش خبرگزاري مهر، دانشمندان براي عملي كردن شيوه غيرمعمول شكست ميكروب هاي مقاوم در برابر داروها و مقابله با بيماري سياه زخم به يكي از صفحات كتاب "رمز داوينچي" و فيلم تلويزيوني "بررسي صحنه جرم" اقتباس كردند.

محققان با مطالعه روي ويروس كش هاي قوي موجود در طبيعت با نام "پپتيدهاي ضد ميكروبي" دريافتند: اين تركيبات از قوانين ساده گرامري تبعيت مي كنند. "پپتيدها" پروتئين هاي كوچكي هستند كه به ديواره هاي غشاي ميكروب ها حمله كرده و باعث گسستگي آنها مي شوند. كليدي ترين روش براي ساخت "پپتيدها"، قرار دادن مولكول هاي آمينواسيد همچون حروف در خطوطي منظم است.

بنا بر گزارش "نيچر"، دانشمندان با استفاده از قوانين جديدي شبيه به قوانين گرامري 40 ضد باكتري مصنوعي جديد ساختند. نزديك به نيمي از اين ضدباكتري ها انواع مختلف ميكروب ها  را از بين برند و دو ضد باكتري نيز با بيماري سياه زخم مقابله كردند.

به گفته "گريگوري استفانوپولوس" استاد رشته مهندسي شيمي دانشگاه ام آي تي، محققان با بهره گيري از قوانين گرامري به عنوان عوامل هدايت گر مي توانند به آساني ضدباكتري هاي جديدي را ايجاد كنند و آن را به عنوان داروهايي در آينده مورد آزمايش قرار دهند. ممكن است براي توسعه داروهاي جديد به سال ها زمان نياز باشد اما اين روند به طور امكان پذيري بر شيوه مقابله با بدترين باكتري ها سرعت مي بخشد.

در جنگ انسان با ميكروب ها، باكتري ها براي مقاومت در برابر داروهاي طبيعي جهش مي يابند. اما روش جديد به دانشمندان امكان مي دهد كه چندين گام از ميكروب ها پيشي گيرند.

کد خبر 395945

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha