پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۳۰ مهر ۱۳۸۵، ۱۴:۱۷

عيد فطر روز برگزيده خداوند و روز پاداش است

عيد فطر روز برگزيده خداوند و روز پاداش است

رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان زنجان با يادآوري اينكه عيد فطر يكي از اعياد بزرگ مسلمانان بوده و از ارزشها و فضيلتهاي بسياري برخوردار است، گفت: مسلمانان روزه دار كه ماه رمضان را روزه به پا داشته و از خوردن، آشاميدن و بسياري از كارهاي مباح ديگر امتناع ورزيده اند، اكنون پس از گذشت ماه رمضان در نخستين روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند مي طلبند، اجر و پاداشي كه خداوند، خود به آنان وعده داده است .

به گزارش خبرگزاري مهر، حجت الاسلام علي دشتكي رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان زنجان در مقاله اي به تشريح ويژگيهاي عيد سعيد فطر پرداخته و اعلام كرد: روايتي از علي (ع) نقل شده كه هر روز كه در آن معصيت خدا نشود روز عيد است، زيرا روز ترك گناه روز پيروزي، پاكي و بازگشت به فطرت نخستين است . همچنين در روايات وارد شده كه اعياد مذهبي را بايد گرامي داشت و گراميداشت و زينت اعياد اسلامي و مذهبي به گفتن تكبير وارد شده است . عيد فطر نيز يكي از اعياد بزرگ اسلامي كه درباره آن احاديث و روايات بي شماري وارد شده است .

مسلمانان روزه دار كه ماه مبارك رمضان را به روزه گذرانده و از خوردن وآشاميدن و بسياري از كارهاي مباح ديگر امتناع ورزيده اند، اكنون پس از گذشت ماه رمضان در نخستين روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند مي طلبند، اجر و پاداشي كه خود خداوند به آنان وعده داده است .

عيد فطر، روزي است كه خداوند آن را از ميان ديگر روزها برگزيده است و مخصوص هديه بخشيدن و جايزه دادن به بندگان خويش ساخته است . خداوند به آنان جايزه داده تا در اين روز نزد حضرتش گرد آيند، بر خوان كرم او بنشينند و ادب بندگي به جاي آرند، چشم اميد به او دوزند و از خطاهاي خويش پوزش خواهند، نيازهاي خويش به نزد او آرند و آرزوهاي خويش از او خواهند و نيز آنان را وعده و مژده داده است كه هر نيازي به او آرند و نيز آنان را وعده داده است كه از سر بنده نوازي، مهرباني، بخشايش و كارسازي در حق آنان نمايد.

روز اول ماه شوال بدين سبب عيد فطر خوانده شده كه در اين روز امر امساك و صوم از خوردن و آشاميدن برداشته شده و رخصت داده شده كه مؤمنان در روز افطار كنند وروزه خود را بشكنند، "فطر" به معناي خوردن و آشاميدن است و به همين دليل كه پس از اتمام روز و هنگام مغرب شرعي افطار مي كند يعني اجازه خوردن پس از امساك از خوردن به او داده مي شود .

عيد فطر داراي اعما ل و عباداتي است كه روايات ائمه معصومين به آنها پرداخته شده و ادعيه خاصي در باره آن آمده است . عيد فطر زمان گرفتن مزد است و لذا در اين روز مستحب است انسان بسيار دعا كرده، به ياد خدا بوده، روز خود را به بطالت و تنبلي نگذراند، خير دنيا و آخرت را بطلبد .

در قنوت نماز عيد فطر مي خوانيم: و به تو پناه مي برم از آنچه بندگان خالصت به تو پناه بردند . و به جهت وداع ماه مبارك رمضان و استقبال از عيد سعيد فطراز امام سجاد(ع) چنين وارد شده است كه مي فرمايد پرورد گارا برمحمد و آل محمد(ص) درود فرست و مصيبت ما را در اين ماه جبران كن و روز فطر را بر ما عيدي مبارك و خجسته بگردان و آن را از بهترين روزهايي قرار ده كه بر ما گذشته است . كه در اين روز بيشتر ما را مورد عفو قرار ده، گناهانمان را بشويي و بر ما ببخشائي گناهاني كه در پنهان و آشكارا انجام داديم .

کد خبر 396728

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha