۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۹:۱۶

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور :

راهنمای گردشگری در ردیف مشاغل قرار گرفت

راهنمای گردشگری در ردیف مشاغل قرار گرفت

همدان - معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: راهنمای گردشگری به واسطه پیگیری‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ردیف مشاغل قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر،  مرتضی رحمانی موحد بعدازظهر چهارشنبه در نشست فعالان صنعت گردشگری استان همدان اظهار داشت: راهنمایان گردشگری از اصلی ترین زنجیره های این صنعت هستند و نقش تاثیر گذاری در این راستا دارند.

مرتضی رحمانی موحد گفت: ایران جزو ۵ کشور برتر دنیا از نظر منابع طبیعی است و هم اکنون تعداد ۳۱۰۰ جاذبه طبیعی در کشور شناسایی شده است.

وی با اشاره به اقامتگاه‌های بوم گردی در کشور بیان کرد: در سال ۹۲ تعداد ۲۰ اقامتگاه بوم گردی در کشور فعال بود که این رقم به ۵۳۰ اقامتگاه در ۲۸ استان کشور و مناطق آزاد رسیده است که برای روستاییان ما ارزشمند بوده و پایداری را به همراه دارد.

وی با بیان اینکه راهی ۴ ساله پیموده شد و در این مدت سیاست‌هایی به عنوان برنامه، راهبرد و فعالیت ترسیم شد، گفت: امروز باید قدری حساب پس بدهیم و بگوییم مجموعه اقدامات و تلاش‌ها با مشارکت نهادهای مختلف در تمام حوزه‌ها چه دستاوردی به دنبال داشته و کدام نقطه فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را تحت تأثیر قرار داده است.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور اظهار داشت: عدم اظهار خدمات و اقدامات صورت گرفته ظلم است چون بخشی از ابهامات، سئوال ها و گلایه‌های گذشته به دلیل عدم گفت‌وگو، تعامل و نبود ساختار و مکانیسم است.

ماهیت صنعت گردشگری از نگاه تعامل و گفت‌وگو ریشه می‌گیرد

وی بیان کرد: ماهیت صنعت گردشگری از نگاه تعامل و گفت‌وگو ریشه می‌گیرد و اگر این نگاه وجود نداشته باشد موفقیت حاصل نمی‌شود.

رحمانی‌موحد با بیان اینکه امر مهم گردشگری اعم از گردشگر داخلی و خارجی امانتی در دست همه ماست، افزود: کسی که با امید، برنامه و تدبیر سفر می‌کند تا جذابیت‌های کشور را ببیند باید همه در میزبانی مطلوب از آن کوشا باشیم که نتیجه آن گردشگری پایدار می‌شود که موقت نبوده و در این حالت می‌توان امید و آینده را شکل داد.

وی با اشاره اینکه اگر اراده و اعتماد لازم را به برنامه ها و سیاست‌ها نداشته باشیم دچار روزمرگی شده و از آن رنج می‌بریم، گفت: در کلان سیاست گذاری در حوزه معاونت گردشگری به تصمیم قاطع رسیدیم تا به خوبی آن را اجرا کنیم و همگی به این مسیر پایبند بوده و به این ریسمان متصل شویم.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه گره‌های زیادی از حوزه گردشگری باز کرده‌ایم، عنوان کرد: در این مدت ایران هراسی که در اذهان گردشگران خارجی وجود داشت به ایران دوستی و تمایل برای دیدن ایران و فضیلت تبدیل شد.

رحمانی موحد با بیان اینکه رقابتی در جامعه فرهنگی خارج از کشور به وجود آمد که به ایران سفر می کنم، اعلام کرد: این موارد حاصل تلاش‌های ایجاد شده در حوزه گردشگری و تعاملات بین المللی و آرامش در روابط خارجی شرط موثر و پایدار برای توسعه گردشگری است.

وی عنوان کرد: گردشگر خارجی باید هدف برنامه ریزی ما باشد ضمن اینکه بند ۵۰ سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری نیز بر این مورد اشاره دارد که به معنی ۵ برابر شدن ایران گردان خارجی است و همگی باید برای تحقق این امر تلاش کنیم.

رحمانی موحد اظهار داشت: در سال ۹۵ بیش از ۱۴۰ میلیون نفر شب اقامت در اقامتگاه‌های رسمی کشور حضور داشتند و این رقم جدای از آمار اسکان در منازل روستایی، اقامتگاه‌های دولتی و شخصی است که این آمار نشان دهنده روند موفقیت آمیز در این حوزه است.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه در مدت ۴ سال اخیر نوآوری‌هایی را در گردشگری به ثبت رساندیم، افزود: روستاهای ما از نظر توجه و رونق خالی بود و مهاجرت از آنجا زیاد بود که اکنون روستاهای ما به واسطه طبیعت بکر و مناظر طبیعی گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می‌کند.

غذاهای محلی از جاذبه‌های کشور است

رحمانی موحد بیان کرد: سال گذشته سفره غذاهای سنتی و محلی ایرانی را به عنوان ارزش بزرگ صنعت گردشگری کشور معرفی کردیم و امروز سفره های محلی ما در ضوابط تاسیساتی شکل می‌گیرد چرا که غذاهای محلی از جاذبه‌های کشور است و باعث رشد گردشگری و اعتبار به مناطق و روستاها می‌شود.

وی با اشاره به فضیلت مهمان نوازی و توجه به این مهم در صنعت گردشگری اظهار داشت: دستگاه ها باید به رعایت اصول مهمان نوازی مکلف باشند که این امر در فرهنگ ایرانی- اسلامی ما وجود دارد.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه گردشگری اکنون به منزلت و اجماع ملی تبدیل شده است، افزود: هیچ دستگاهی با فعالیت‌های گردشگری مخالف نیست و امروز تمام نمایندگان مجلس و فعالان اجتماعی به دنبال ارتقای این حوزه هستند.

رحمانی موحد با اشاره به اینکه راهنمایان گردشگری زنجیره موثر در رونق گردشگری و امانت دار این حوزه هستند، بیان کرد: به واسطه پیگیری هایی که انجام شد از این پس راهنمایی گردشگری به عنوان شغل در جامعه محسوب شده و مشوق بیمه ای به آنها اعطا می‌شود که این مسئله یکی از خواسته های این افراد بوده که در آینده نزدیک حل می‌شود.

وی با بیان سال گذشته در گردشگری ورودی رکوردهای خوبی را به ثبت رساندیم، گفت: ۱۰ درصد ویزای جهانگردی کشور ما افزایش یافته است ولی بیشترین نوع ویزای صادره ویزای زیارتی بوده و هنوز هم جاذبه زیارت جاذبه اول گردشگری جمهوری اسلامی ایران است و بیش از ۶۰ درصد آمار ۹۴ در حوزه همسایگان ایران با هدف گردشگری زیارت بوده است.

رحمانی موحد با اشاره به ۱۰ کشور اولی که بیشترین گردشگران خارجی بین المللی ایران از آنجاست، اعلام کرد: آذربایجان، بحرین، هندوستان، عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه، ترکمنستان، بحرین، کویت و چین بوده که حضور چین در این بین علامت خوبی برای ماست چون این کشور بیش از ۱۰۰ میلیون گردشگر خروجی دارد که جذب بخشی از این میزان برای ما قابل توجه بوده است.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور بیان کرد: ۵۶ درصد گردشگران اروپایی کشور در سال ۹۵ نسبت به سال قبل آن افزایش یافته که در برخی کشورها ۳۰ درصد و در برخی کشورها ۱۰۴ درصد افزایش را داشتیم وتمام این موارد علائم نشاط، رونق و حیات در پیکره و ساختار گردشگری کشور است.

کد خبر 3969357

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha