به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر قالیباف در دور اول سخنان کاندیداها در پاسخ به سوال مجری در خصوص برنامه اش برای رشد علمی کشور و ارتقای کیفیت آموزش در آموزش و پروش و آموزش عالی، ضمن تسلیت جان باختن تعدادی از معدن چیان گفت: موضوع فرهنگ یکی از مهمترین موضوعات همه جوامع است که در حوزه فرهنگ می توان گفت دو نگاه کلی وجود دارد.
وی افزود: نگاه اول نگاه بدبینانه و نگاه دوم خوشبینانه است؛ در نگاه بدبینانه یک نگاه غیب مآبانه و کنترل شده و در نگاه خوشبینانه اصل را بر آگاهی بخشی برای مردم درنظر می گیرند تا مردم با توانمندی و حضور خود ایفای نقش کنند.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: آموزش و پرورش می تواند مهمترین وزارتخانه تأثیرگذار در کشور باشد اگر درست عمل کند آثار بسیاری دارید و اگر منفی عمل کند آثار بیشتری خواهد داشت در حقیقت ریشه مشکلات در مسئله آموزش و پرورش است.
قالیباف گفت: از سوی قوه قضاییه در چند روز اخیر مطرح شد که چند تن پوشاک متعلق به فرزند یکی از وزرای آموزشی در یک ویلا پیدا شده، سوال اینجاست در وزارت خانه آموزش و پرورش این واردات غیرقانونی انجام می شود؛ یا قانونی یا غیرقانونی ولی این واردات غیرضروری است. آن هم توسط وزیر آموزش و پرورش، آیا این باعث نگرانی مردم نمی شود؟ که رأس یکی از وزارتخانه ها آن هم آموزش و پرورش این کار را انجام دهد. چگونه بازنشستگان آموزش و پرورش و حق التدریسان اعتماد کنند؟
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اگر در حوزه اقتصاد ۵ میلیون شغل ایجاد کنیم و یارانه طبقه محروم را تقویت کنیم نیازمند اصلاحات در حوزه پولی، مالی و گمرکی هستیم. این یک نمونه بود که در این هفته اتفاق افتاد. ما روزها و ماه ها و سالها موارد متعددی در این خصوص داریم.
قالیباف پس از نقد پنج کاندیدای دیگر گفت: قبول دارم که پژوهش دچار مشکلات بسیاری است، تجهیزات، وسایل کمک آموزشی، مدارس، معیشت معلمان، وضع بازنشستگان معلم و حقالتدریسها دچار مشکل هستند.
وی افزود: در مدرسه ما اتفاقی میافتد که بچهها در آن میسوزند، ولی آقای روحانی من متعجم که چطور درد مردم را میگویم و متهم میشویم به اینکه اخلاق را رعایت نمیکنم، شما کسی را میگویید که پاسخگوی این مشکلات است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: این مشکلات وجود دارد که وضع مدارس ما و معیشت معلمانمان اینگونه است؛ این مشکلات است که در صندوق ذخیره فرهنگیان، آن وضعیت به وجود میآید. وقتی میگویم دولت چهار درصدیها، ویژهخوارها برای همین است؛ دلالچیها مشکل گرانی را ایجاد میکنند، قاچاق کالا و ارز بیشترین مشکل را در کشور ایجاد کرده، ما دست واردکنندگان و تجاری که مواد اولیه و پژوهش را به کشور بیاورند، میبوسیم.
قالیباف گفت: وزیر آموزش و پرورش لباس بچه از ایتالیا میآورد، اینگونه هرگز اقتصاد ما درست نمیشود، آقای جهانگیری میگویید دختر وزیر چون بیکار است و مظلومانه این کار را میکند؛ آیا مردم دیگر هم همین کار را میکنند؟ مردم در راهروی دادگاهها گرفتار هستند. ما میگوییم اصل این کار خطاست، این برای جامعه فرهنگی شرمآور است که وضع اساتید و معلمانش اینگونه باشد، وضع دانشآموزانش این گونه باشد که خانوادهای بگوید شیفت فرزند من را از صبح به بعدازظهر عوض کنید، چون ما چادر نداریم، باید چادرمان را به هم بدهیم.
وی افزود: علت اینکه در صندوق ذخیره فرهنگیان این اتفاقات میافتد، همین است؛ ما حقوقبگیر ۵۷ میلیونی و ۱۰۰ میلیونی را ذخیره انقلاب میدانید و وارداتچی را مظلوم میخوانیم. اما اگر درد اینها را میگوییم، شما از اخلاقمداری حرف میزنید و میگویید اخلاقمدار باشید.
این کاندیدا تصریح کرد: امیدوارم مردم به گونهای عمل کنند که همه رویهها به آرمانهای بلند امام (ره) برگردد تا مردم تصمیم بگیرند؛ نه چهار درصد در دولت.
در دولت روحانی دانشگاه سیاسی نشدند
قالیباف درخصوص سخنان میرسلیم گفت: نقد نعمتی است که خدا عطا کرده جوامعی می توانند پیروز باشند و پیشرفت کنند که با خرد جمعی و توسعه عمل کنند
وی افزود: ما به گونه ای صحبت نکنیم که فکر کنیم انقلاب مانع حقوق شهروندی است، احزاب و گروه ها حتما از حقوق شهروندی برخورداند نمی دانم منظور آقای روحانی چه بود وقتی من در نیروی انتظامی مسئولیت داشتم چندین فرمانده در کردستان از اهالی کرد و اهل سنت فرمانده بودند و تا سطح نیرو بالا آمدند؛ در شهرداری تعداد زیادی از اقوام و ادیان و اقوام مختلف حضور دارند و امروز بیش از ۱۳ درصد مدیران شهرداری زنان هستند.
قالیباف گفت: ما وظیفه داریم اختیارات را هم به اینها بدهیم، امروز دانشگاه های ما در دولت شما هم سیاسی نشدند، امروز دانشگاه ها سیاسی نیستند.
این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: باید تمرکز زدایی کرد و اختیارات را به هر قومیت و سلیقه ای واگذار کرد تا خودشان تصمیم بگیرند.
آثار برجام برای سفره مردم چه بود؟
قالیباف در خصوص سخنان رئیسی گفت: قرارداد برجام موجود، سند مورد احترام همه دولتها خواهد بود و طرف مقابل متعهد نیز باید به عهد خود عمل کند.
وی با طرح این سؤال که امروز در برجام چه کردهاید؟ تصریح کرد: آثار اجرای برجام برای مردم چه بود، وقتی از مردم سؤال میکنیم روزی که برجام در دستور کار بود، آیا به این معنا نبود که گشایش در اقتصاد ایجاد شود، پاسخ میدهند اعتقادشان این نیست که گشایشی صورت گرفته باشد. اگر بخشی از این مشکلات هم حل شود، باز مشکلات عمده مردم حل نخواهد شد.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: این دولت با روش کاری و نگاهی که دارد، از قاچاق کالا و ارز جلوگیری نمیکند و بانکها سر و پا در زد و بند هستند، اگر امکانی هم بیاید همین چهار درصد را استفاده میکنند؛ ما باید حقمان را هم از برجامیها و هم از چهار درصدیها بگیریم.
قالیباف تصریح کرد: برجام مرکز واردات اروپاییها به ایران شده که منفعت آن را چهار درصدیها بردند و زحمت آن را مردم میبرند.
توفیقات در مذاکره ناشی از موفقیت در دیپلماسی قدرت بود
نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره سخنان هاشمی طبا گفت: سیاست خارجی یکی از ارکان جدی اداره هر حکومتی است، دولتها همانطور که به مسائل داخلی خود توجه دارند، باید به مسائل بینالملل نیز توجه کنند، مذاکره و گفتگو با دولتها و ملتها یک ضرورت اجتنابناپذیر است.
وی افزود: در حوزه دیپلماسی باید به دیپلماسی قدرت، دیپلماسی مذاکره، دیپلماسی اقتصادی و عمومی توجه کنیم که دولت مردم در سیاست خارجی خود در شرایط فعلی اولویت را به دیپلماسی اقتصادی داده است.
این کاندیدای انتخابات با بیان اینکه اگر دولت یازدهم به حق میگوید من در دیپلماسی مذاکره موفق بودم، باید گفت ما در دیپلماسی قدرت موفق بودیم که امروز آنها در دیپلماسی مذاکره پای کار آمدند.
قالیباف ادامه داد: یکی از اشکالات ما در این دولت این است که انسجامی در حوزه تجارت بینالمللی نداریم. ایجاد وزارت خارجه و تجارت بینالملل با اولویت تجارت بینالمللی در دستور کار ماست، ما ۴۰۰ میلیون بازار کار در بین کشورهای همسایه داریم که باید از آن استفاده کنیم.
وی گفت: از ابتدای انقلاب رویکرد کشور ما واردات بوده، باید به صادرات برگردیم و وزارت خارجه در خدمت تجار، صنعتگران قرار گرفته و نماینده ما برای فروش کالاهایمان در کشورهای دیگر باشد.
آقای جهانگیری، باید با مردم با صداقت سخن بگویید
قالیباف در نقد اظهارات جهانگیری گفت: دیپلماسی قدرت بسیار مهم است، اگر دیپلماسی قدرت به رشد علمی در حوزه دفاعی، شهدای حرم و شهدای دفاع مقدس نبودند امروز امکان برقراری دیپلماسی مذاکره نبود.
وی افزود: آقای جهانگیری، باید با مردم با صداقت سخن بگویید شما به گونه ای حرف می زنید که انگار یک طایفه هستند که فقط آنها درس خواندن، سیاست بلدندف تخصص دارند و می توانند کار را اداره کنند و بقیه یا تندند یا تندخویند یا بلد نیستند که اگر بیایند شما را به ته دره می برند.
قالیباف با بیان اینکه خود شما هم می دانید من منتقد جدی دولت نهم و دهم هستم ادامه داد: با همه نقدی که به دولت نهم و دهم داشتم باید بگویم دولت نهم و دهم به مستضعفین رسیدگی کرد، به جوانان اعتماد کرد، جوانان متدین و انقلابی را آورد که توانستند کار مهمی در رشد کشور انجام دهند. امروز در دولت شما نه شرایط جسمی و نه فرصت دارند. دنبال تجارت خودشان هستند درحالی که میلیون ها جوان بیکار هستند فرصت را به جوانان دهیم که آنها کار را بهتر اداره می کنند.
استفاده ابزاری از نام هنرمندان نکنیم
قالیباف در نقد اظهارات روحانی گفت: فرهنگ، دستوری و قیممآبانه نیست، باید به مردم اعتماد کرد و فرهنگ را به دست آنها سپرد، اولین تکریم اهالی فرهنگ این است که کار را به خودشان واگذار کنیم. اگر از یک شخصیت در حوزه موسیقی به طور ابزاری نام میبریم، این کار خوبی نیست؛ باید بگوییم برای موسیقی چه کردهایم. به خانه موسیقی در تهران دهها میلیارد تومان کمک کردیم. اقتصاد سینما در تهران اثرش کشوری شد که ما در تهران کمک کردیم. سالن تئاتر، چندین هزار صندلی، خانه سینما، خانه تئاتر و خانه موسیقی ۱۲ سال است که مورد کمک ما قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه مردم را از جنگ نترسانید، گفت: ما قَدر صلح را میدانیم، اگر قدرت نداشته باشیم، عزت ما را زیر سؤال میبرند.
این کاندیدای انتخابات تصریح کرد: سابقه من روشن است، اگر گفتم پنج میلیون شغل، میتوانم این کار را انجام دهم؛ اما اگر شما وعدهای دادید و نتوانستید عمل کنید، به دیگران نسبت ندهید.
چهار سال برای شعار دادن بس بود
قالیباف در بخش دوم مناظره در پاسخ به اینکه برنامه عملی شما برای تقویت بعد پرورشی نظام آموزشی چیست تا جوانان بتوانند در ارتباط بین دانشگاه و صنعت از این امکان بهره مند شوند؟ گفت: برای اجرای هر برنامه ای از جمله همین برنامه که چالش بین حوزه دانشگاهی و حوزه صنعت و کارگاه هاست قبل از هر چیز باید دید باور، رویکرد و تفکر ما چیست؟
وی افزود: صحبت های امروز نشان می دهد که دو تفکر وجود دارد که یکی معتقد است که ما نداریم، به نیروی انسانی اعتقاد ندارد و بیشتر به سرمایه خارجی اعتقاد دارد یا می گوید که نمی شود که این به رویکردهای مدیریتی برمی گردد و یا می گوید نمی توانیم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: تفکری که باور دارد از منابع استفاده نکنیم، نمی شود و نداریم نشان می دهد که به شعار بسنده کرده است. این چهار سال برای شعار بس بود.
وی ادامه داد: دولت مردم معتقد است به اندازه کافی منابع انسانی و مالی داریم، روش های جدید را با جوانان و تکنولوژی های موجود در اختیار داریم و می توانیم ۵ میلیون شغل ایجاد کنیم، سامانه ملی کار را ارتقاء داده و یارانه قشر محروم و کم درآمد را افزایش دهیم تا رونق اقتصادی در جامعه به وجود آید.
پیشنهاد می دهم همه نامزدها لیست اموال خود و خانواده شان را ارائه دهند
قالیباف در بخش جمعبندی مناظره دوم گفت: در دولت مردم بر این اعتقاد هستیم که اگر شفافیت هوشمندی وجود داشته باشد، فساد از بین میرود، هوشمندی از باب اینکه سیستمهای هوشمند را برای اصلاح ساختارها به کار بگیریم، مردم بر اساس اصل ۸ قانون اساسی، بر مدیران نظارت کنند، بدانند رئیس دولت و وزرا کجا زندگی میکنند و اموالشان چیست.
وی افزود: من این را آماده کردم و پیشنهاد میکنم همه کاندیداها لیست دارایی خود را به مردم ارائه دهند تا مردم بدانند با چه کسانی مواجه هستند. این شفافیت وجود داشته باشد که کجا هستیم، کجا زندگی میکنیم و فرزندان ما کجا هستند؛ اگر اینگونه شد، فساد از بین میرود.
این کاندیدای انتخابات تصریح کرد: این را میگویم تا دست چهار درصدیها از اموال بیتالمال کوتاه شود. اگر این کار را انجام دهیم، دغدغه ۹۶ درصدیها حل خواهد شد.
قالیباف اظهار داشت: اگر مردم به اقتصاد برگردند، میتوانیم مشکلات را حل کرده و شغل ایجاد کنیم؛ انسجام و اعتماد به وجود خواهد آمد و اختلاف طبقاتی و معضلات اجتماعی از بین میرود، آنجاست که شاهد افزایش طلاق، فروپاشی خانوادهها و اعتیاد جوانان نخواهیم بود.
نظر شما