به گزارش خبرنگار مهر، این کتاب مشتمل بر مجموعه مقالاتی است که دیدگاه مکتب عملگرایی در خصوص عدالت را مورد بررسی قرار می دهد.
مقالات این کتاب سعی دارند به نگرانی های حال حاضر در مورد مطالب کم سنت پراگماتیست در مورد عدالت پاسخ دهند.
در حالیکه هر دو سنت کلاسیک و نئو پراگماتیسم مطالبی در مورد عدالت بیان کرده اند، معنای ضمنی مشترک مقالات کتاب حاضر این است که مکتب پراگماتیسم دارای مجموعه ای از منابع ارزشمند برای توسعه تئوریهای پراگماتیست درباره عدالت، پاسخ مفید به بی عدالتی های واقعی و به کار گیری تئوریهای لیبرال، غالب و معاصر است.
علی رغم غیاب تئوریهای فلسفی مرسوم عدالت در کتابهای پراگماتیستی، نوشته های بسیاری از پراگماتیستها، حساسیت آشکار و پاسخ نویسندگان به بی عدالتی های موجود در جامعه را نشان می دهد.
خیلی از پراگماتیستها با حس عمیق عدالت – آگاهی از درد و رنج مردم، نیاز به ساختن نهادهای عدالت – و تلاش برای دستیابی به یک فرهنگ بدون تبعیض و آزاد که همه مردم در آن با یکدیگر برابر باشند، را مورد توجه جدی قرار داده اند.
سه ایده مرتبط و تقویت کننده متقابل که تمامی پراگماتیست ها به آن متعهد هستند عبارت است از :
1-اولویت بندی مسائل واقعی و در اولویت قرار دادن بی عدالتی های جهان واقعی پیش از احکام انتزاعی.
2-بی اعتمادی به تئوری پردازی های پیشین (همراه با خطاپذیری متشابه و تجربه گرایی روش شناختی)
3-کثرت گرایی عمیق و ماندگار، هم در ارتباط با آنچه عدالت است و آنچه عدالت نیاز دارد و هم در ارتباط با چگونگی تشخیص و رفع بی عدالتی های موجود در جهان .
نهایتا، ادعاهای پراگماتیسم و عدالت این است که پراگماتیسم یک منبع غنی برای درک بهتر مفهوم عدالت برای خواننده و پاسخی موثرتر برای جهان مملو از بی عدالتی فراهم می کند.
«سوزان دیلمان»، نویسنده این کتاب استاد فلسفه در دانشگاههای کاناداست.
نظر شما