۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۳:۳۰

مدیر خانه فرهنگ ایثار و مقاومت:

نمایشگاه کتاب، مقوم و پشتیبان فرهنگ عمومی در کشور است

نمایشگاه کتاب، مقوم و پشتیبان فرهنگ عمومی در کشور است

مدیر خانه فرهنگ ایثار و مقاومت معتقد است: نمایشگاه کتاب از جمله رویدادهایی هست که می تواند مقوم و پشتیبان فرهنگ جامعه و تامین این نیاز باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالحمید موذن مدیر خانه فرهنگ ایثار و مقاومت در بازدید از نمایشگاه کتاب با اشاره به اهمیت برگزاری این نمایشگاه اظهار داشت: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بی تردید یکی از بزرگترین و مهمترین رویدادهای فرهنگی در ایران است. خوب است بدانیم که اولین نمایشگاه کتاب در سال ۱۳۶۶ در کوران مشکلات آن روزهای ایران برگزار و هرسال به شکل بهتری تکرار شد و نمایشگاه امسال هم سی امین آن به حساب می آید. این خود نشان دهنده اهمیتی هست که انقلاب و نظام اسلامی به موضوع کتاب و کتابخوانی و ترویج فرهنگ مطالعه داشته است.

وی نسبت به اهمیت و جایگاه فرهنگ کتاب‌خوانی در جامعه ایرانی پس از انقلاب اسلامی افزود: درواقع، پس از پیروزی انقلاب بود که علاقه به کتاب و کتابخوانی به مثابه یک نیاز اولیه و اساسی در بین مردم بخصوص جوانان مطرح شد و آمار تولید و نشر کتاب و نیز خواندن کتاب در کشور ما به‌طور چشمگیری افزایش داشت. به خاطر می آورم در دوران پیش از انقلاب، کتاب‌های بسیاری در حوزه های سیاسی و دینی که به علت کمبودهای چاپ و نشر و البته منع‌های رژیم طاغوت حتی با کیفیت پایین بین دوستان رد و بدل می‌شد و هر شخصی روزانه چند ساعت به خواندن کتاب مشغول بود و ولع و اشتیاق زیادی برای خواندن و دانستن وجود داشت و عموماً برای خواندن نیز یک سیر مطالعاتی داشتند و در این سیر، دهها عنوان کتاب را مطالعه می‌کردند.

موذن در ادامه نمایشگاه کتاب را راهنما و مقوم فرهنگ کشور دانست و گفت: امروز خوشبختانه به نسبت آن زمان، شرایط بسیار بهتری داریم و به رغم مشکلات نشر، شاهد تولید عناوین زیاد و رونق نسبی در این بازار هستیم. خود این نمایشگاه کتاب هم از جمله رویدادهایی هست که واقعا می تواند مقوم و پشتیبان این فرهنگ و تامین این نیاز باشد.

مدیر خانه فرهنگ و ایثار دفتر امور ایثارگران وزارت ارشاد درباره اشتیاق و استقبال مردم به خصوص جوانان نسبت به چنین نمایشگاهی، خاطر نشان کرد: بهرحال ارتباط مردم ما با کتاب، یک ارتباط عمیق و ریشه دار بوده و هست و حضور هزاران بازدید کننده از پیر و جوان که مشتاقانه به جست و جوی کتاب‌اند، باعث خوشحالی و امیدواری است و دل را گرمی می بخشد. هرچند به تعبیر مقام معظم رهبری آنچه اکنون داریم، از تولید و نشر تا مطالعه، در برابر آنچه شایسته‌ی ملت بزرگ و پرتوان و هوشمند ماست ناچیز است.

این فعال فرهنگی نسبت به تعالی و توجه بخش محتوایی و کیفی هر چه بیشتر تاکید کرد:  برعهده مسئولان فرهنگی ماست که همت کنند فضای کتابخوانی در کشور توسعه و تعمیق بیابد و نیز زمینه‌های تولید کتاب‌های خوب فراهم بشود، و نیز برعهده معلمین، پدران و مادران است که با اتخاذ شیوه ها و تدابیر مناسب به توسعه و تقویت فرهنگ کتابخوانی، عادت به مطالعه و انس با کتاب کمک کنند.

مدیر خانه فرهنگ ایثار و مقاومت در باره هدف غرفه این مجموعه در نمایشگاه کتاب و برنامه‌هایی که دنبال می‌کند بیان کرد: بخشی مهمی از فعالیت‌های خانه فرهنگ ایثار و مقاومت به موضوع کتاب مربوط است. حرکت‌های خوبی از گذشته در این خانه شکل گرفته که از جمله آنها باید به کتاب مردمی ایثار اشاره کنم.

وی در این باره توضیح داد: کتاب مردمی ابتکاری نو بوده که با استقبال بسیار خوبی همراه شده است. در واقع نویسندگان این کتاب خود مردم هستند. صدها نفر از مردم که دیدگاه‌هایشان را و مطالب مختلفی را اعم از خاطره، داستانک، نقد و نظر، متن ادبی، دلنوشته و عبارات‌های بلند و کوتاه در مورد ایثار و ایثارگری را  بر صفحه کاغذ می‌نگارند و به ما می‌سپارند که به چاپ برسد. این مجموعه تاکنون در قالب دو جلد کتاب مردمی چاپ و به بخش زیادی از  این نویسندگان مردمی اهدا شده است.

وی از توزیع سومین جلد کتاب مردمی ایثار در نمایشگاه کتاب خبر داد و گفت: امسال نیز جلد سوم از این مجموعه چاپ شده و در نمایشگاه کتاب آماده رونمایی و اهدا به نویسندگان و سایر علاقه مندان است.

عبدالحمید موذن در ادامه به استقبال پرشور مردم از غرفه خانه فرهنگ ایثار و مقاومت در نمایشگاه کتاب و مشارکت آنان در تدوین جلد چهارم از این کتاب مردمی اشاره کرد و گفت: به لطف خدا و به همت مردم عزیز و ایثار دوست، استقبال از کتاب مردمی ایثار، باز هم خوب و چشمگیر بوده است.

 وی از سایر برنامه‌های خانه فرهنگ ایثار و مقاومت سخن به میان آورد و اضافه کرد: یکی دیگر از اقدامات جاری خانه فرهنگ ایثار، تولید کتاب‌هایی است که بر اساس مصاحبه و ثبت خاطرات ایثارگران مجموعه وزارت ارشاد تهیه می شود و در قالب های مختلف تدوین و نشر خواهد شد و امید است مطابق برنامه ای که پیش بینی شده، چند جلد از این کتابها در نمایشگاه سال آینده عرضه شوند.

موذن در خصوص طرح «کتابخانه مهربانی» که هم اکنون در نمایشگاه کتاب فعال است نیز اشاره کرد: کتابخانه مهربانی از جمله طرح‌های ارزشمندی است که از طریق آن تاکنون هزاران کتاب از کتابخانه‌های شخصی و منازل و از خیرین فرهنگی دریافت و به مناطق محروم و نیازمند اهدا شده است. به یاری حق بنا داریم با تبلیغات و اطلاع‌رسانی گسترده‌تر در باره این طرح، سازماندهی بهتر کار و نیز تسهیل در دریافت کتابها با همکاری پست جمهوری اسلامی، رونق بیشتری به این اقدام خیر فرهنگی ببخشیم، تعداد بیشتری از کتاب‌ها را به نیازمندان و علاقه‌مندان به کتاب بخصوص جوانان و نوجوانان در روستاها و نقاط محروم برسانیم و به تقویت فرهنگ مطالعه و توسعه آن تا دورترین نقاط کشور کمک کنیم.

گفتنی‌ست، مدیر خانه فرهنگ ایثار و مقاومت که اخیراً در این مسئولیت آغاز به کار کرده است با اشاره به محدودیت‌های غرفه خانه فرهنگ ایثار و مقاومت در نمایشگاه کتاب امسال، اظهار امیدواری کرد که خانه فرهنگ ایثار و مقاومت در نمایشگاه سال آینده با دستاوردهایی بیشتر و برنامه‌هایی وسیع‌تر حضور می‌یابد و نقش فعال خود را در این عرصه به نمایش می‌گذارد.

کد خبر 3975344

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha