به گزارش خبرنگار پارلماني مهر، احمد توكلي نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي در نطق پيش از دستور خود در جلسه علني امروز مجلس، مشاوره با اهل حل و عقد را براي اداره امور كشور امري ضروري ذكر كرد و گفت: پيچيدگي امور كشور فقيه حاكم را ملزم مي كند كه در اواخر حكومت به اهل حل و عقد يعني خردمندان جامعه رجوع كند، تا بتواند عادلانه تصميم بگيرد و اين وظيفه بر تمام مراتب حكومت و مديريت كشور واجب است.
وي افزود: امام راحل آنچنان به مشاوره با اهل حل و عقد مقيد بود كه حتي در اوج شجاعت با اتكا به نظر كاركنان، گاهي نظري بر خلاف نظر خويش را ترجيح مي داند كه نمونه بارز آن پذيرش قطعنامه 598 است.
رئيس مركز پژوهش هاي مجلس تصريح كرد: مقام معظم رهبري در جمع مسئوولين فرمودند آنچه در منش انقلاب اسلامي كه امام مظهر ونماد كامل آن بود ، مي توان به روشني از آن سخن گفت، عبارت است از شجاعت همراه با تدبير و در انقلاب اسلامي هيچ گاه چشم بسته تيري در تاريكي انداختن وجود ندارد.
وي افزود: اينكه چشمان را ببنديم و شمشير را دور سرمان بگردانيم ، نداريم و با چشم باز و مدبرانه و دليري و توانمندي كه خداوند در جسم ملت مومن قرار داده با تاكتيك هاي گوناگون حركت مي كنيم.
اين عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس تاكيد كرد : اجراي اين روش بدون تكيه بر نخبگان كارشناس چگونه ممكن خواهد بود .
توكلي گفت : پشتوانه مردمي سرمايه گرانسنگ دولت ها است كه به مدد آن تصميمات را قاطعانه اجرا كنند و قانون را عادلانه اعمال نمايند ولي شكل گيري تصميم عادلانه ساز و كار ديگري دارد كه بدون حضور نخبگان ملت و تضارب آراء آنها ناممكن است.امري كه با تحمل شنيدن نظر مخالف و نقد پذيري مكلف مي شود و حمايت مردمي با همكاري نخبگان تكميل مي شود.
نماينده تهران در مجلس هفتم با بيان اينكه حكومت ها محتاج طبقه اي از نخبگان هستند كه مشروعيت عقلاني رفتار حاكمان را نزد افكارعمومي تامين يا تقويت كنند، اظهار داشت: نخبگان ملت اعم از مراجع و روحانيون، روشنفكران و مديران و نويسندگان به درجات مختلف، گروه هاي مرجع اجتماع هستند و قادر هستند پشتوانه مردمي را تقويت يا تضعيف كنند.
وي افزود : ممكن است در انتخابات كه عرصه نقد ديگران و ارائه تصوير اميدوار كننده براي آينده است، امواج مردمي توفيق انتخاباتي رارقم بزنند ولي عرصه حكمراني ميدان انتخاب تصميمات پيچيده و حركت در مسير سنگلاخي است و به گذشت و تحمل مردم نيازمند است.
نايب رئيس فراكسيون اكثريت مجلس هفتم تاكيد كرد : بدون توجيه عقلاني تصميمات و رفتارهاي حكومت نزد افكار عمومي ، مجلس و دولت نخواهند توانست پشتوانه مردمي خود را حفظ كنند و اين ، كار نخبگان حلقه هاي دور حاكميت است.
وي ادامه داد: اركان حكومت بايد بدانند در هر كاري محتاج اقناع مردم هستند نه اينكه ابلاغ خواست هاي خود را موضع بالا دنبال كنند.
"همراهي مردم با حاكميت هم رايي آنان را مي طلبد و هم راي كردن مردم با حاكميت، وظيفه نخبگان جامعه است كه اگر خود عقلانيت تصميمات حكومتي را باور كنند، افكار عمومي را قانع مي سازند."
توكلي با بيان اينكه وظيفه دولت، مجلس و قوه قضائيه آن است كه براي اقناع مردم تلاش كنند ، گفت : اگر نخبگان سياسي و اجرايي درتصميم سازي ها شريك باشند، از تصميم ها حمايت خواهند كرد و اينكه خودمان را از مشاوره بي نياز بدانيم ، خطايي است كه با مقاومت در برابر تصميمات پاسخ مي گيرد.
وي افزود: مردم سالاري ديني اقتضا مي كند كه مردم نه تنها با حضور در انتخابات در سرنوشت سياسي خود شركت شوند، بلكه بايد درهر سطحي در تصميم سازي ها مشاركت داده شوند و احزاب و نهادهاي مدني دو طريق مشاركت دادن سازمان يافته مردم است.
رئيس مركز پژوهش هاي مجلس تصريح كرد: دولت به درستي از شيخوخيت گرايي و بزرگ سالاري كه حق آمريت بي وجه به عده اي خاص مي دهد، يا از فرقه گرايي سياسي كه آفت احزاب ماست، مي پرهيزد ولي بايد خود را به كسب نظر بزرگان و يا صاحب نظران ملزم بداند تا به ادعاي مردم سالاري مدني جامع عمل پوشانده شود و اين حكم براي قوه قضائيه ومجلس هم صادق است.وي افزود: حضور نيروهاي تازه نفس و جوان در امور اداره كشور لازم است ولي تدبير پسران نيز نياز است.
عضو كميسيون برنامه وبودجه مجلس در پايان با اشاره توجه به نخبگان واحساس نياز به آنها ، گفت: اين امر حسن هايي را دارد كه تمايل به اعمال اراده فردي را مهار و خرد جمعي را تقويت مي كند و سرمايه اجتماعي كشور را افزون مي سازد.
نظر شما