۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۵۷

روزنامه نگار پیشکسوت گلستان:

یارانه بیت المال صرف نشریات سکولار نشود

یارانه بیت المال صرف نشریات سکولار نشود

گرگان- پژوهشگر تاریخ انقلاب و روزنامه نگاری پیشکسوت گلستان گفت: یارانه بیت المال صرف نشریات سکولار نشود.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا خارکوهی، پیش از ظهر یکشنبه، در جمع فعالان بسیج رسانه استان گلستان، اظهار کرد: اخیراً فصلنامه «استارباد» که در استان گلستان منتشر می شود در شماره هشتم خود ضمن توهین به طرفداران امام خمینی(ره) به تمجید از دوران پهلوی پرداخته و مبارزات مارکسیست ها و سازمان مجاهدین خلق (منافقین) را برتر از همه مبارزان معرفی کرده است.

وی افزود: فصلنامه فوق در ستون اول صفحه ۵۰ این شماره، رُشد اقتصادی رژیم شاه را بهتر از دوره انقلاب می نامد و می نویسد در دوره پهلوی «فاصله معناداری بین طبقات فقیر و غنی مانند این زمان نبود.»  در حالی که هم اسناد و هم آمارنامه های آن دوره و هم مشاهدات عینی ما بخوبی ادعای کذب این نشریه را ثابت می کند. این نشریه با نادیده گرفتن فقر و فلاکت مردم در دوره شاه، می خواهد کارنامه انقلاب اسلامی را همچون خاندان فراری شاه ناموفق جلوه دهد.

خارکوهی گفت: علیرغم ۱۰ سال جنگ تحمیلی و داخلی، و تحریم های ظالمانه، ترورها و بمبگذاری ها، خدماتی که در طول ۳۷ سال پس از انقلاب توسط نهادهای حکومت جمهوری اسلامی به مردم ایران ارائه شده چندین برابر بیش از خدمات ۵۷ سال حکومت پهلوی هاست.

وی افزود: یکی دیگر از اقدامات فصلنامه اِستارباد بزرگ نمایی و ترویج اندیشه مارکسیستی در جامعه است. چنانکه در همه شماره هایش مقالات و خاطرات کمونیستی درج می کند. حتی در صفحه ۵۱ فعالیت های مارکسیست ها و ملی گراها را علیه حکومت پهلوی «خیلی بیشتر و حجیم تر و سازمان یافته تر از مذهبیو» معرفی می کند.

خارکوهی اقدام دیگر این فصلنامه را برجسته کردن کاذب نقش منافقین در انقلاب عنوان کرد و گفت: این نشریه در صفحات مختلف مخصوصا در صفحه ۱۷۹ و صفحه ۵۱، سازمان مجاهدین خلق را سردمدار مبارزات سیاسی و فرهنگی بر علیه رژیم پهلوی در گرگان معرفی می کند، که این ادعا کاملا دروغ است. این بی انصافی است که آن ها انبوه مبارزان مذهبی و مردمی اقشار مختلف را در این منطقه نادیده می گیرند و ۸ نفر زندانی سیاسی منافقین را سرآمد هزاران مبارز روحانی، بازاری، دانشگاهی و روستایی مسلمان معرفی می کنند.

وی  افزود: این فصلنامه در جاهای مختلف مخصوصا در صفحات ۵۲ و ۵۳ همین شماره هشت، بیشترین گرایشات انقلابی دوره شاه را متعلق به افراد ملی – مذهبی و وابسته به سازمان منافقین مثل محمد محمدی و حسن محمدی معدوم و فاضل کبیر می داند و آن ها را سیاسیون و انقلابیون واقعی معرفی می کند و روش آنها را نسبت به سایر انقلابیون «علمی تر، معتدل تر و اصیل تر» می داند.

به گفته خارکوهی، فصلنامه اِستارباد با توهین به انبوه مردم طرفدار امام خمینی(ره) آنها را «مردمی بی سواد، کم سواد و بی تجربه» معرفی می کند علاوه بر این، فصلنامه فوق پا را فراتر نهاده و انقلابیون طرفدار امام را «افراد انقلابی نما»، «سایه طلب»، سوء استفاده گر و دارای شخصیت کاذب معرفی کرده است.

این مورخ انقلاب اسلامی اضافه کرد: بطور کلی اندیشه سکولاری بر این فصلنامه حاکم است. این نشریه با «اسلامیت» انقلاب اسلامی مشکل دارد و مکرر بجای «انقلاب اسلامی» از تعبیر «انقلاب بهمن ۵۷» استفاده می کند. روند ضد فرهنگی این فصلنامه با روح مذهبی جامعه ما کاملاً مغایرت دارد.

خارکوهی با انتقاد از نهادهای فرهنگی و نظارتی مخصوصاً وزارت ارشاد گفت:  کجای دنیا دولت به مطبوعاتی یارانه بیت المال را می دهد که بر علیه ارزش ها و فرهنگ مردم کشورش مطلب منتشر کنند؟ چنان که در صفحه ۸۴ این فصلنامه مشاهده می می شود آنها با هر کتاب تاریخی که منطبق با نهضت امام خمینی و تاریخ واقعی مبارزات انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی باشد مخالفند، آنها آثاری را می پسندند که رنگ و لعاب اپوزیسیون داشته و مدافع افراد و جریانات سکولار ، ملی گرا، اُمتی ها و مارکسیست ها باشد.  

وی افزود: یکی دیگر از ویژگی های فصل نامه استارباد ترویج فرهنگ غرب گرایی و ابتذال در جامعه است که مردم را نسبت به ارزش های انقلاب بی رغبت می کند و نسبت به پذیرش فرهنگ غربی تشویق می کند. یکی دیگر از اقدامات آنها زیر سئوال بردن روحانیت انقلابی در تاریخ معاصر از نهضت مشروطه تا انقلاب اسلامی است. مثلا آنها بدترین حرفها را علیه روحانیت می زنند و شیخ فضل الله نوری و آیت الله کاشانی و یاران امام را شاهدوست و مدافع ارازل و اوباش و طرفدار استبداد و بی سواد و کم تجربه معرفی می کنند. چنین نشریه ای در شان جمهوری اسلامی نیست و سازمان های نظارتی چرا در خواب خرگوشی بسر می برند و از انجام وظایف قانونی خود در دفاع از انقلاب اسلامی استفاده کوتاهی می کنند.

خارکوهی نکات زیادی از این فصلنامه را قابل نقد دانست و گفت: خط و مشی فصلنامه اِستاربادِ فعلی تقریباً، مُشابه «کتابِ فصل» است که در سال های ۵۸ تا ۶۰ در گرگان منتشر می شد و بخاطر خط مشی ضد انقلابی تعطیل شد. «کتابِ فصل» متعلق به کانون نویسندگان و شعرای گرگان بود و این کانون به استناد اطلاعیه ها و مطالبی که آن سال ها منتشر کرده، مروج افکار کمونیستی، مدافع تجزیه طلبان کمونیستِ ترکمن صحرا، مدافع طرح خودمختاری اقوام و نیز حامی سازمان مجاهدین خلق یا همان منافقین تروریست بود و متاسفانه در حال حاضر دبیر آن کانون مُنحله و فصلنامه قدیمی با افکار ضد انقلابی که داشت، و برخی دیگر از اعضای آن ، از نویسندگان ثابت مطالب فصلنامه اِستارباد شده اند.

این پژوهشگر تاریخ اضافه کرد: اینگونه مجلات با انتشار چنین مطالبی می خواهند ژست روشنفکری به خود بگیرند و روشنفکر بازی در بیاورند، وگرنه لزومی ندارد که یک فصلنامه رسمی داخلی، با کلی هزینه و وقت، مطالب پر از دروغ را با یارانه دولتی منتشر نماید و ذهن جوانان جامعه را مشوش کند.

کد خبر 3978363

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha