به گزارش خبرگزاري مهر، محمود عثمان در گفتگو با روزنامه "الحيات" چاپ لندن اظهار داشت: مقام هاي انگليسي و آمريكايي به صورت جدي در انديشه بازنگري در سياست هاي خود در قبال تعامل با وضعيت عراق هستند.
وي افزود: دوطرف در انتظار پايان يافتن انتخابات كنگره آمريكا براي افشاي محتواي گزارش "جيمز بيكر" وزير امور خارجه سابق آمريكا هستند.
عثمان گفت: آمريكايي ها در عراق گرفتار شده اند و ميزان شكست خود در دوره گذشته در اين كشور را درك مي كنند و در تلاش هستند كه ديگران بويژه نوري المالكي نخست وزير عراق را مقصر شكست هاي خود قلمداد كنند و بار اين شكست را به گردن وي بياندازند.
وي خاطرنشان كرد: نيروهاي آمريكايي و انگليسي به عنوان نيروهاي اشغالگر به شمار مي آيند و اين نيروها براساس قراردادهاي ژنو مسئول مسائل و رويدادهاي صحنه عراق از جمله بحران امنيتي، بدي خدمات عمومي و ساير موارد هستند.
اين مسئول ائتلاف كردها اظهار داشت: آمريكايي ها و انگليسي ها ايده هاي جديدي درباره اوضاع عراق دارند و درحال رايزني و تماس مداوم با همه طرف هاي داخل و خارج عراق براي مشاركت دادن كشورهاي منطقه اي از جمله تركيه و عربستان به هدف ايفاي نقشي در بازگرداندن امنيت و ثبات به عراق هستند.
محمود عثمان درباره احتمال تعويض المالكي ابراز عقيده كرد: بعيد نمي دانم كه آمريكايي از المالكي به عنوان سپر بلا استفاده كنند بويژه كه دولت وي موفقيت مورد انتظار را در برقراري آشتي و كنترل اوضاع امنيتي؛ انحلال شبه نظاميان و بالابردن سطح خدمات عمومي در كشور كسب نكرده است.
وي اظهارنظر كرد: همه نشانه ها حكايت از چرخش 180درجه اي ارزيابي آمريكايي ها و انگليسي ها درباره اوضاع عراق دارد.
برپايه اين گزارش، اخيرا گزارشهايي در واشنگتن، لندن، بغداد و برخي پايتخت هاي ديگر پخش شد كه در آن از سقوط بزودي دولت المالكي به دست يك ژنرال يا سرلشكر يا استعفاي وي براي تشكيل دولت نجات ملي سخن گفته شده بود و اطلاعاتي نيز منتشر شد مبني بر اينكه بهترين راه حل تغيير سياست آمريكا در عراق قرار دادن مردي قوي در قدرت است كه بتواند بر كشور كنترل يابد تا نيروهاي آمريكايي بتواند اوضاع آن را ساماندهي كنند.
اما "وليد الحلي" عضو ائتلاف يكپارچه عراق و از اعضاي دفتر سياسي حزب الدعوه اين كشور خاطرنشان كرد: المالكي را دولت آمريكا تعيين نكرده كه با دستور آمريكايي ها تغيير يابد بلكه وي را پارلمان منتخب عراق برگزيده است.
وي افزود: هيچ كسي جرات طرح اينگونه گزينه اي را به عنوان يكي از راه حل هاي خروج از بحران كنوني ندارد زيرا روند سياسي عراق از طريق سازو كارهاي دموكراسي برقرار شده است و ديگر جايي براي كودتاي نظامي يا تعيين اين يا آن فرد وجود ندارد.
نظر شما