حجت الاسلام حجتالله سروری در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اهمیت مقوله اقتصاد مقاومتی در برون رفت از مشکلات حاد اقتصادی اظهار داشت: اجرای سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی راه حل برون رفت از مشکلات اقتصادی است و اجرای صحیح سیاستهای ابلاغی رهبرمعظم انقلاب در حوزه اقتصاد مقاومتی، راه حل اصلی کشور برای برون رفت از مشکلات امروز است.
این نویسنده کتاب "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال" در خصوص اهَم راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی بیان کرد: همه ما باید بدانیم که دشمن هنوز برای ایجاد مشکلات اقتصادی و معیشتی در زندگی مردم دست از دشمنی خود بر نداشته و بر آن است تا بیشترین ضربه و تحریمها را به نظام و کشور از این طریق وارد کند.
وی تاکید کرد: مسئله مهمتر از آن است که برای تحقق اقتصاد مقاومتی، به تشکیل و برگزاری چند همایش، سمینار، بنر، پوستر و تبلیغات ظاهری اکتفا شود و لذا دولتهایی که بر سر کار میآیند به عنوان سُکانداران اجرایی کشور و متولیان اصلی باید برای تولید داخلی و اشتغال در کشور برنامهریزی بلندمدت، مدوّن و دقیق داشته باشند و عملیاتی کردن امر مهم اقتصاد مقاومتی را به عنوان یک نسخه و منشور اساسی در بدنه دستگاههای دولتی در تمام سطوح و جامعه اهتمام داشته و آن را به عنوان یک مسئله برون رفت از تحریم و رکود اقتصادی برای کشور بدانند.
حجت الاسلام سروری با تاکید بر ضرورت تلاش دولت مردان برای تحقق و تبیین صحیح سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی گفت: این امر محقق نمیشود مگر اینکه دولت مردان شرایط و الزامات اقتصاد مقاومتی از نظر مقام معظم رهبری را به عنوان کلید داران اجرایی کشور نصب العین خود قرار دهند.
این محقق و پژوهشگر دینی استفاده از همه ظرفیتهای دولتی و مردمی، مردمی کردن اقتصاد، تحول در شرایط اقتصادی از طریق اجرای سیاستهای اصل ۴۴، توانمندسازی بخش خصوصی، کاهش وابستگی به نفت، جایگزینی درآمدهای نفتی با درآمدهای غیر نفتی و بنیانگذاری کارهای اقتصادی بر پایه دانش و تبدیل اقتصاد دانش بنیان به وجه غالب اقتصاد کشور و حمایت از تولید ملی را جمله این الزامات دانست.
اقتصاد مقاومتی، اقتصادی فعال و پویا مبتنی بر دانش روز و سرمایه بومی است
وی در خصوص نقش توجه به صنایع کوچک و مشاغل خانگی در دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی بیان کرد: از دیگر مولفههای اقتصاد مقاومتی مصرّح در کلام رهبر معظم انقلاب، میتوان فعال کردن مشاغل خانگی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط، تعادل در مصرف و مدیریت مصرف با جایگزینی و ترجیح تولیدات داخلی با کالاهای خارجی، مبارزه با مفاسد اقتصادی، مدیریت درست منابع ارزی، مدیریت مصرف و فرهنگسازی برای جلوگیری از اسراف، استفاده حداکثری از زمان و منابع و امکانات، حرکت بر اساس برنامه و پرهیز از تصمیمات خلق الساعه و تغییرات مقررات و صیانت از وحدت و همبستگی را مورد توجه قرار داد.
این استاد حوزه در ادامه با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ "اقتصادی که به عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح میشود، مردم بنیاد است یعنی بر محور دولت نیست و اقتصاد دولتی نیست، اقتصاد مردمی است؛ با اراده و سرمایه و حضور مردم تحقّق پیدا میکند".
حجت الاسلام سروری اقتصاد مقاومتی را اقتصادی فعال و پویا مبتنی بر دانش روز و سرمایه بومی با تأکید بر مزیتهای تولید داخل و دفع موانع پیشرفت و کوشش در مسیر حرکت و تلاش دانست و گفت: تحقق اقتصاد مقاومتی سبب کاهش وابستگیها و خوداتکایی کشور میشود.
وی بحث اقتصاد مقاومتی مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب را دارای یک عقبه بسیار قوی و عمیق دینی دانست و گفت: این مکتب فکری که توسط رهبر معظم انقلاب مطرح شده، یک مکتب فکری دینی است که به دنبال شکل گیری اقتصادی فعال، خود اتکا، تلاشگر و بدون نظر و چشمداشت به اقتصاد کشورها است.
وی توجه به چرایی، چیستی و چگونگی شکلگیری اقتصاد مقاومتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: بدون توجه به این عوامل قطعا در ترسیم مولفههای آن دچار مشکل خواهیم شد و لذا در این زمینه که فعالان عرصه اقتصادی چه کسانی هستند، چه پارامترهایی باید در نظام پولی و مالی کشور تعیین شود، اقتصادی خاص محور باشد یا دربرگیرنده هشتاد میلیون نفر و اینکه رسانه و شبکههای مجازی چه نقشی در این میان دارند و سبک زندگی ما چگونه میتواند به تحقق آن کمک کند از جمله سؤالات مهمی است که باید به حل آن پرداخت.
نظر شما