پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۳:۲۲

با حذف فیزیکی گونه ماهی مهاجم کاراس؛

عملیات احیای دریاچه «نئور» در اردبیل آغاز شد

عملیات احیای دریاچه «نئور» در اردبیل آغاز شد

اردبیل - مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست استان اردبیل از آغاز عملیات احیا دریاچه نئور واقع در این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از محیط‌زیست اردبیل محمد خداپرست ظهر چهارشنبه تصریح کرد: از سال ۸۴ و با مشاهده ماهی کاراس در تالاب نئور روند رشد ماهی بومی قزل‌آلا با اختلال روبرو شد و در نهایت در سال ۸۹ عملاً امکان رشد آن متوقف گردید.

وی افزود: احیاء تالاب نئور در قالب قرارداد پژوهشی تحت عنوان «مطالعات مدیریت جامع دریاچه نئور به منظور احیاء و حفاظت پایدار تالاب» مابین اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان اردبیل با پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی کشور در سال ۹۳ آغاز و در سال ۹۴ مورد تائید و تصویب قرار گرفت.

مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست استان تأکید کرد: بر اساس نتایج این مطالعه که به منظور حذف گونه مهاجم کاراس و احیاء گونه میگوی گاماروس در تالاب انجام شد، ارائه راهکار ترکیبی از صید و حذف فیزیکی با تور دامی و مبارزه بیولوژیکی با استفاده از رهاسازی گونه اردک ماهی از اهم موارد پیشنهادی بود که مورد تائید قرار گرفت.

خداپرست افزود:  در حال حاضر حذف فیزیکی گونه ماهی مهاجم کاراس با مشارکت و همکاری جوامع بومی و محلی با استفاده از تور دام آغاز شده و با توجه به تأکید پژوهشکده آبزی‌پروری و تائید سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور مبارزه بیولوژیکی با استفاده از گونه شکارچی اردک ماهی نیز بلافاصله آغاز خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد با آغاز عملیات اجرائی طرح احیاء تالاب حفاظت شده نئور، جمعیت گونه مهاجم کاهش یافته و به تناسب آن جمعیت گونه بومی تالاب یعنی میگوی گاماروس در حد مطلوب افزایش یابد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اردبیل گفت: علاوه بر حذف فیزیکی و مبارزه بیولوژیکی، تدوین برنامه ساماندهی دام های موجود در حوزه آبریز تالاب، ممنوعیت ورود دام ها به حریم کیفی تالاب، اعمال مدیریت زمانی و مکانی چرای دام ها در حوضه آبریز و جلوگیری و کنترل ورود مواد مغذی (فسفر و ازت) به تالاب نیز از اولویت‌های برنامه احیاء تالاب است.

کد خبر 3981143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha