۱۲ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۰۰

در مرکز اسلامی هامبورگ برگزار شد؛

گردهمایی فدراسیون جمعیت های شیعی در آلمان

گردهمایی فدراسیون جمعیت های شیعی در آلمان

گردهمایی جمعیت های شیعی آلمان در تاریخ ۲۰ مای ۲۰۱۷ با حضور نمایندگان مراکز شیعی از شهرهای مختلف آلمان در مرکز اسلامی هامبورگ برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، گردهمایی جمعیت های شیعی آلمان در تاریخ ۲۰ مای ۲۰۱۷ با حضور نمایندگان مراکز شیعی از شهرهای مختلف آلمان در مرکز اسلامی هامبورگ برگزار شد. این گردهمایی با حضور بیش از ۱۵۰ نفر که ۶۶ نفر حق رای داشتند، برگزار شد.در این همایش­ که با تلاوت آیاتی از کلام­ الله مجید آغاز گردید، حجت السلام والمسلمین خلیل زاده، رئیس هیئت مدیره فدراسیون جمعیت­ های شیعه آلمان طی سخنان کوتاهی به ارائه گزارشی از فعالیت­های اخیر این فدراسیون پرداختند.

در بخشی از این همایش آیت الله رضا رمضانی، رئیس هیئت علمای این فدراسیون، به ایراد سخنرانی پرداخت.متن زیر مشروح سخنرانی وی در این همایش است.

ضمن تشکر از زحمات اعضای محترم IGS و اینکه دعوت ما را پذیرفتید و برای انتخابات جدید حضور پیدا کردید تا در طول ۴۴ سال آینده پیگیری و استیفای حقوق شیعیان را به افرادی بسپارید که به صورت جدی بتوانند در این عرصه فعالیت و تلاش کنند و جایگاه IGS  را به حد مطلوب برسانند. وقتی تشکلی به صورت جمعی راه اندازی می شود در ابتدا باید برای تثبیت آن تلاش کرد. در مرحله دوم باید راههایی را برای تقویت آن پیدا کرد و در مرحله سوم همه تلاش کنند تا به آن مطلوب برسند و برای رسیدن به آن مطلوب همت و خرد جمعی لازم است. در کنار هم بودن و با هم بودن قطعا این عرصه را باز می کند که با یک راهبرد و راهکاری بتوانند خود را به هدف و مطلوبشان برسانند.

با توجه به اینکه این گردهمایی در ایام شعبانیه و مناسبت نیمه شعبان تشکیل شده است مناسب است که این نکته را اشاره کنم که همه ما باید تلاش کنیم تا وظایف مان را نسبت به وجود نازنین حضرت حجت(عج) به عنوان یک منتظر واقعی به درستی انجام دهیم. ما سه وظیفه مهم نسبت به آن حضرت داریم. اول معرفت نسبت به امام است. وظیفه دوم اظهار محبت و سومین وظیفه تبعیت کردن و اطاعت کردن از آن امام بزرگوار است.

در ایام پرفضیلت ماه شعبان هستیم، ان شاءالله که بتوانیم از فضائل این ماه بهره مند شویم و از جمله مناجاتهای معروف این ماه که مناجات شعبانیه است را بخوانیم، بفهمیم و درک کنیم. إِلَهِی إِنْ کُنْتُ غَیْرَ مُسْتَأْهِلٍ لِرَحْمَتِکَ فَأَنْتَ أَهْلٌ أَنْ تَجُودَ عَلَیَّ بِفَضْلِ سَعَتِکَ إِلَهِی کَأَنِّی بِنَفْسِی وَاقِفَهٌ بَیْنَ یَدَیْکَ وَ قَدْ أَظَلَّهَا حُسْنُ تَوَکُّلِی عَلَیْکَ فَقُلْتَ مَا أَنْتَ أَهْلُهُ وَ تَغَمَّدْتَنِی بِعَفْوِکَ.

این ماه باعث می شود تا روح انسان تلطیف پیدا کند و در حقیقت روح مسئولیت پذیری انسان بیشتر آشکار گردد. مسئولیتی که انسان نسبت به خود و جامعه دارد. خصوصا شما که جمعی هستید تاثیرگذار در مجموعه تان؛ می توانید از این مسئولیت جمعی استفاده شایسته ای را داشته باشید. اگر نسبت به مسئولیت جمعی در یگ گروه جمعی کوتاهی شود؛ همه برای آن کوتاهی مواخذه می شوند. مسئولیتها دو قسم است یک وظیفه فردی مانند نماز، روزه و... که ما مأمور به انجام آن هستیم. دیگر مسئولیت اجتماعی است. مسئولیت اجتماعی متوجه همه است و در حقیقت اگر آن مسئولیت درست انجام نشود همه مؤاخذه می شوند. این نکته را باید خودمان باور کنیم و دیگران را به این باور برسانیم که امروزه پیروان مکتب اهل بیت(ع) یک فرصت طلایی و یک موقعیت ویژه دارند. اگر از این فرصت و موقعیت به درستی استفاده کنیم به اهداف مدّ نظرمان خواهیم رسید. اما اگر از این دوران و فرصت استفاده نکنیم همه ما مواخذه خواهیم شد. لذا حضور ما در مجامع مختلف و شوراهای مختلف ایالتها مهم و لازم است. باید برویم و صحبت کنیم و منطق اهل بیت(ع) را ارائه بدهیم و در صورت لزوم از حقوق اهل بیت(ع) دفاع کنیم. ما باید این وظیفه را به احسن وجه و اکمل وجه انجام دهیم.

در این فرصت ارزشمند یک روایت از امام باقر(ع) است که ذیل آن نکته ای جالب دارد. در کتاب های روایی این مورد ذکر شده است. آن حضرت قسم یاد کرده اند و فرموده اند؛ از پیروان ما نیستند مگر اینکه ۱۷ ویژگی داشته باشند. بنده صرفا اشاره ای می کنم. اول، اینکه فرد بایدتقوای الهی داشته باشد و خداوند را اطاعت و پیروی کند.  اینها شناخته نمی شوند مگر با تواضع و فروتنی وقتی با هم برخورد دارند متواضع هستند. در عبادت خشوع دارند. اهل خضوع هستند. امانتدار هستند. به یاد خدا زیاد هستند و اهل نماز و روزه هستند. به پدر و مادرشان نیکی می کنند. به همسایگان احترام می گذارند. نسبت به فقرا، مساکین، بدهکاران و ایتام عنایت خاص دارند. حرفشان حرف راست است و صداقت دارند. قرآن تلاوت می کنند. زبان خود را حفظ می کنند مگر در جایی که خیر است. این افراد امینهای مجموعه های خودشان هستند و در همه موارد امین هستند.

اگر کسی بگوید من رسول خدا را دوست دارم و از سیره اش تبعیت نکند و به سنتش هم عمل نکند، این محبت  کارایی ندارد. تلاش ما باید به گونه ای باشد که فعال باشیم. خصوصا زندگی که در این بلاد داریم باید هویت خودمان را خوب پیدا کرده و خوب معرفی کنیم. این مسولیت به عهده ما گذاشته شده است که بتوانیم در این حوزه به درستی فعالیت کنیم. 

با توجه به اینکه IGS   در جایگاهی خوبی قرار دارد هر کدام از  اعضای آن  نیز شرایطی مناسب  و موقعیت خوبی برای فعالیت دارند. ما برای تشکیل IGS  و تثبیت و رساندنش به شرایط مطلوب با یکسری مشکلات مواجهه بودیم که در حال حاضر این موانع با تلاش دوستان برطرف شده است. شرایط بهتری هم می تواند داشته باشد که مربوط به همت جمعی و همت تمام مراکز است. تجمیع مراکز بسیار مهم است.

قطار وقتی ایستاده مشکلی ندارد، ابهت دارد و کسی به آن کاری ندارد. ولی وقتی حرکت می کند سنگ اندازی ها شروع می شود. برای انجام کاری درست همیشه مخالفتهایی انجام می شود و دانسته یا ندانسته سنگ اندازی هایی می شود. البته کسانی هستند که وارد یک مجموعه ای می شوند و متوجه می شوند که قدرت لازم را ندارند این افراد باید کار را به اهلش بسپارند. در اینجا مواردی را بیان می کنم. اول تبیین عقلانی از مکتب اهل بیت(ع). مکتب اهل بیت(ع) یک مکتب عقل گراست که باید به درستی تبیین و تفسیر کنیم. پیروان اهل بیت(ع) اهل منطق، تعقل و خردورز هستند. نکته دوم که امروزه باید به آن توجه داشته باشیم وحدت بین مسلمانان است. تلاش همه باید بر این باشد که مسلمانان وحدت داشته باشند. این نقشه بیگانگان است که میخواهند بین مسلمانان تفرقه ایجاد کنند. امامت ما جلوی هر تفرقه ای را بگیرد. اطاعت کردن از ما همه ملتها را جمع می کند. همانطوری که معتقدیم حضرت ختمی مرتبت پیامبر اسلام است می گوییم اهل بیت هم در حقیقت امامتشان بر امت اسلام است. فتوای جهاد آیت الله سیستانی که در عراق بوده است چه زمانی بود؟ بعد از کشتار اهل سنت. اینان براداران و نفوس ما هستند. این شعار همه مراجع است. مرجعیت مقبول و صالحه در ایران و قم و نجف شعارشان وحدت میان مسلمانان است. این نکته بسیارمهمی است و ما باید نمایندگی از مرجعیت کنیم. همان تأکید را که مرجعیت دارند همان تأکید را داشته باشیم. اگر مقداری جلوتر و یا عقب تر از آنان برویم ضرر کرده ایم. این همان تأکیدی است که حضرت ولی عصر از ما خواسته اند. آنهایی که مرجعیت شان مرجعیت صالحه است در حقیقت مقبول حوزه های علمیه هستند. باید تبعیت کنیم و تبعیت خود را در این امر نشان دهیم.

چرا باید متأسفانه روز به روز به کشته شده های مسلمانان افزوده شود. آنانی که قبله مکه می دانند آیا باید آنان را تکفیر کرد؟

نکته دیگر حفظ حریم مرتجعیت است. خیلی ها تلاش می کنند نسل امروز را از مرجعیت جدا کنند. در لس انجلس امریکا و انگلستان در تلاش هستند تا نسل امروز از مرجعیت فاصله بگیرد. برخی با روشنفکری و برخی دیگر با همگرایی با آنان  درصدد ایجاد این فاصله هستند. نکته دیگر پرهیز از افراط وتفریط است. در طول تاریخ افراط و تفریط ضربه زده است. ما اولین همایش تقریب اروپایی که در دانمارک است را با همین عنوان داریم. خطر افراط و تفریط غیر از تهدید چیز دیگری را در پی ندارد.

نگاه دیگر متأسفانه نگاهی تفریطی نسبت به ائمه اطهار (ع) است که  نسبت به آنان بی مهری کرده اند. نگاه به ائمه (ع) همان نگاهی است که در زیارت جامعه کبیره آمده است. زیارت جامعه کبیره را کاملا قبول داریم که هم به جنبه ملکی و هم ملکوتی آن اشاره کرده اند. ولی باید درست فهمید.

خوارج زمان امیرالمومنین (ع) همین طور بودند. اینان افرادی بودند که با منطق قرآن و اهل بیت سخن نمی گفتند یعنی افراط در حوزه اخلاق، عقیده و احکام و در ههه موارد این افراط بوده است. پس این افراط و تفریط از جمله مصائب است. ما مکتبی را که معرفی می کنیم مکتب اعتدال است. این اعتدال باید به درستی مورد توجه قرار بگیرد.

از جمله وظایف IGS می تواند تبیین صحیح فرهنگ اهل بیت باشد. ما فرهنگ اهل بیت را  باید درست متوجه شویم و به درستی تبیین کنیم. باید برای درست تبیین کردنش درست فکر کرد. باید نیروهای بومی را تربیت کنیم. کاری که امروزه با افتخار مرکز اسلامی  هامبورگ دنبال کرده و در حال حاضر ۳۴ طلبه بومی  از ۵ کشور که برخی به سه زبان و برخی به چهار زبان آشنایی دارند این مکتب را به درستی می آموزند برای اینکه ما یک تبیین درست و صحیحی از این مکتب داشته باشیم. از جمله اموری که باید به آن داشته باشیم در رابطه با بانوان است. بحث مربوط به بانوان واحدش باید فعال شود. البته ما در مرکز اسلامی هامبورگ اولین مجمع بانوان فعال اروپایی پیرو اهل بیت را از بین ۱۶ کشور تشکیل دادیم تا بانوان فعال شناخته شوند و گرد هم بیایند و انجام وظیفه کنند. بحث بانوان، نوجوانان، جوانان سرمایه های ما هستند که باید به درستی هدایت شود و منطق اهل بیت به آنان آموزش داده شود.

نکته ای که باید IGS به آن توجه کند این است که باید به قانون کشور میزبان احترام گذاشت. اینطور نیست که در حقیقت مسلمانان خود را تافته جدا بافته از قانون آن کشور بدانیم. این فتوای مرجعیت است که باید قانون آن کشور را  مورد احترام قرار داد. آنان باید بدانند مسلمانان که در غرب زندگی می کنند خصوصا پیروان مکتب اهل بیت حضورشان در غرب یک فرصت است. در مقابل تهدیدها می تواند یک فرصت باشد. ما باید مکتب عقلانی و اسلام را به عنوان محبت و صلح معرفی کنیم.

یکی از نقاط ضعف IGS  در دوره قبل این بود که مراکز به خوبی تجمیع نشدند. همه مراکز باید مشخص و توجیه شده و بین آنان ارتباط برقرار شود.کسانی که کاندیدا می شوند خود را  برای یک دوره ۴ ساله آماده کنند نه اینکه بعد از چند ماه بگویند من استعفا می دهم با این نیت ورودش حرام است. چون این کار هیئت رئیسه را تضعیف می کند. باید به صورت جدی کار شود. مدیریت کردن و طرح دادن آسان نیست.

شورا یا هیئت رئیسه چند نفر هستند که مصالح همه مراکز شیعه را در نظر می گیرند. بحث شورا هم که مورد تاکید قران است. آنقدر این مورد مهم است که به پیامبری که معصوم است می گوید مشورت کردید وقتی اکثریت یک نظر داشتند تصمیم پیامبر بر اساس آن اکثریت انجام می گرفت.کاری که شورایی باشد این است. ممکن است یک یا دو نفر مخالف باشد که باید تابع رای اکثریت باشند.

لذا یکی از وظایفی که  در این دوره مهم است همین مسئله است که تجمیع مراکز کنند. اگر اجتماع پیروان اهل بیت(ع) که برای معرفی پیامبر در یکی از شهرها در نظر گرفته شده و انجام بگیرد یک مانور است. فعال شدن سایتها و فضای مجازی از کارهای مهم است. اردو گرفتن برای جوانان دو روز یا سه روز با آموزه های اهل بیت ( علیهم السلام)  تربیت کنند و آنها را مسلح بکنند به سلاح فکر و عقیده اهل بیت که این سلاح یک سلاح عقلانی است که می تواند بیمه کند و راه نفوذ بیگانگان را بر اینان ببندد. این کارها کارهای بسیار مهمی است که باید انجام بپذیرند و قطعا و قطعا در معرفی این مجموعه عظیم هر کدام از شما  می  توانید حضور داشته باشید که این همدلی و همکاری مراکز را می طلبد. ما نباید فرصتها را از دست بدهیم. و در مسائل حاشیه ای نمانیم و کارهای اساسی و اصل را مورد توجه قرار دهیم.

کد خبر 3994623

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha