۱۳ خرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۳۸

مهر گزارش می دهد؛

روزه داری در گرمای ۵۰ درجه/ قطعی مکرر آب و برق ادامه دارد

روزه داری در گرمای ۵۰ درجه/ قطعی مکرر آب و برق ادامه دارد

زاهدان - این روزها مردم استان سیستان و بلوچستان در حالی نزدیک به ۱۷ ساعت روزه داری می کنند که گرمای بی سابقه هوا امان مردم را بریده و ظاهرا به جز خدا هیچ کس به یادشان نیست.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- جواد قنبری: این روزها مردم استان سیستان و بلوچستان در حالی نزدیک به ۱۷ ساعت روزه هستند که گرمای بی سابقه هوا و قطعی مکرر آب و برق امان مردم را بریده است و در بسیاری از مناطق استان گرمای هوا تقریبا همیشه بیش از  ۴۰ درجه است حتی در برخی از شهرها دمای صبح ۴۲ درجه است و در حوالی ظهر دمای محیط به نزدیک ۶۰ درجه هم می رسد.

طبق اعلام سازمان هواشناسی بیشترین دمای ثبت شده در چند روز اخیر مربوط به ایستگاه کنارک با دمای ۵۲.۶ درجه بود که گرمترین نقطه کشور بود و رکورد شهر راسک را با دمای ۵۱.۷ را نیز شکست که این دما گرمترین دمای ثبت شده در سطح سیستان و بلوچستان از ابتدای تاسیس ایستگاه های هواشناسی در این استان است.

البته این روزها رکورد دمای بیشینه در اکثر شهرهای سیستان و بلوچستان همچنان شکسته می شود اما مردم صبور این استان با عشق و علاقه بیشتری به روزه داری خود ادامه می دهند.

اما نکته ای که بیشتر از گرمای هوا مردم این استان را آزار می دهد قطعی های مکرر آب و برق و نوسانات برق است که علاوه بر مشکل تحمل گرما موجب شده تعدادی از وسایل خانگی مردم هم آسیب ببیند.

جدای از این موضوع قبض های برق با مبالغ بالا نیز شوک دیگری است که در این ایام مردم استان سیستان و بلوچستان با آن مواجه هستند

جدای از این موضع قبض های برق با مبالغ بالا نیز شوک دیگری است که در این ایام مردم استان سیستان و بلوچستان با آن مواجه هستند البته این موضوع آنقدر مهم بوده که موجب شده تقریبا همه نمایندگان استان به این موضوع ورود کنند و به مسئولان وزارت نیرو تذکر بدهند.

از همین رو عبدالغفور ایرانژاد در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در چند روز اخیر گرمای هوا در استان سیستان و بلوچستان خصوصا در جنوب این استان مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است.

نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند درمجلس شورای اسلامی افزود: مردم روزه دار این منطقه در این مدت گرمای بالای ۵۰ درجه را تحمل کردند که واقعا کار دشواری است.

وی گفت: اما متاسفانه مردم در این مدت علاوه بر گرمای هوا با مشکلاتی دیگر از جمله قطعی مکرر برق و آب هم مواجه هستند که به هیچ عنوان قابل قبول نیست.

وی ادامه داد: در مناطقی از حوزه انتخابیه من از جمله مناطق دشتیاری و پلان مردم مدت ها شاهد نواسات و قطعی برق بوده اند که با توجه به دمای هوا و محرومیت منطقه به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.

وی با اشاره به عدم پاسخگویی مسئولان ذیربط افزود: علاوه بر گرمای هوا و قطعی برق فیش های با مبالغ بالا نیز مشکلات مردم این منطقه را دوچندان کرده است.

ایران نژاد با اشاره به اقلیم جنوب سیستان و بلوچستان ادامه داد: باید تعرفه برق در شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز از ۶ ماه به ۹ ماه گرمسیری تغییر پیدا کند تا ذره ای از مشکلات مردم کاسته شود.

ستاد بحران در استان تشکیل شود

وی با اشاره به خساراتی که بر اثر گرما به بخش های مختلف  از جمله بخش کشاورزی وارد می شود، خاطر نشان کرد: دولت باید خسارت گرما در زمینه محصولات کشاورزی، سوختن لوازم خانگی بر اثر نواسانات برق و کاهش تعرفه برق در این شهرستان ها را به دقت برآورد کند.

وی گفت: دولت باید به صورت ویژه ستاد بحران کشور را در این مناطق تشکیل بدهد و دستگاه های دولتی در بخش های مختلف را موظف به خدمات رسانی مطلوب به مردم کند.

نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند درمجلس شورای اسلامی تصریح کرد: گرمای بی سابقه هوا سبب آتش سوزی در نخلستان ها و باغات شهرستان قصرقند شده و خسارت زیادی را بر کشاورزان این منطقه تحمیل کرده است

وی با اشاره به اینکه آب در شهر چابهار جیره بندی است، بیان کرد: مردم استان سیستان و بلوچستان بیشترین رأی را به آقای روحانی دادند و حالا انتظار دارند تا اقدامی مناسب را از سوی دولت مشاهده کنند.

خسارت شدید نوسانات دمایی به کشاورزی

وی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر هیچ‌گونه اقدام عملی برای کمک‌رسانی به مردم سیستان و بلوچستان انجام نشده است، افزود: مسئولان کشوری و استانی باید توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند.

اما در این میان یکی از بخش هایی که بیشترین خسارت به آن وارد شده است بخش کشاورزی است تا جایی که حتی محصولی مانند انبه که جزء محصولات مناطق گرمسیری است نیز بر اثر گرمای بی سابقه مغلوب گرما شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرباز در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: گرمای بی سابقه و وزش باد سوزان باعث از بین رفتن باغات انبه و دیگر باغات میوه های گرمسیری شهرستان سرباز شده است.

وی افزود: در این ایام محصول انبه شهرستان سرباز تقریبا آماده برداشت است که متاسفانه بر اثر گرمای شدید در هفته گذشته ۳۵ تا ۴۰ درصد از این محصول از بین رفته است.

وی گفت: با توجه به اینکه انبه یک میوه گرمسیری است شرایط دمایی تا ۵۰ درجه را تحمل می کند اما در هفته گذشته دما به بالای ۵۰ درجه رسید که موجب شد رطوبت هوا کاهش پیدا کند.

وی خاطر نشان کرد: این کاهش رطوبت هوا باعث ریزش محصول و خراب شدن آن شد.

۲۰۰ نخل تبدیل به خاکستر شد

قابل ذکر است که خسارت به بخش کشاورزی این منطقه فقط به این مورد خلاصه نمی شود و در چند روز اخیر گرمای هوا موجب آتش سوزی در نخلستان های شهرستان های قصرقند و سراوان شد که بر اثر این آتش سوزی ها نزدیک به ۲۰۰ نخل خرما از بین رفت.  

البته مشکلات مردم جنوب سیستان و بلوچستان فقط به این موارد نیز ختم نمی شود زیرا گرمای هوا باعث شده تعدادی از مردم روزه دار استان در این روزها دچار گرمازدگی شوند و به مراکز درمانی منتقل شوند.

معاونت درمان دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در هفته گذشته با توجه به همزمانی شروع ماه مبارک رمضان و همچنین ورود موج گرمای بی سابقه با بیشینه دمای بیش از ۵۰ درجه مردم این منطقه با مشکلاتی بسیاری مواجه شدند.

با شروع گرمای کم سابقه در منطقه بلوچستان ماموریت های گرمازدگی که توسط پایگاه های اورژانس و مراکز درمانی تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر انجام می شود، افزایش چشم گیری داشته است

وی افزود: با شروع گرمای کم سابقه در منطقه بلوچستان ماموریت های گرمازدگی که توسط پایگاه های اورژانس و مراکز درمانی تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر انجام می شود، افزایش چشم گیری داشته است.

وی خاطر نشان کرد: تاکنون ۵۷ مورد ماموریت توسط اورژانس ۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر که منجر به بستری فرد در اثر گرمازدگی شد، انجام شده است.

محمد مهران امینی فرد گفت: علاوه به این موارد مراجعه بیماران قلبی و تنفسی و همچنین افراد مسن حاصل از عوارض گرمای بی سابقه هوا به مراکز درمانی نیز رشد چشمگیری داشته است.

وی خاطر نشان کرد: گرمازدگی معمولاً به دنبال فعالیت بدنی در هوای گرم از دست دادن آب بدن و بالا رفتن دمای بدن ایجاد می شود.

وی گفت: درد شکم، بازو، ساق پا، سردرد، تهوع، ضعف و بی حالی از جمله نشانه های گرمازدگی است که در موارد حادتر با کاهش سطح هوشیاری و به کمارفتن بیمار نیز همراه است.

بی تفاوتی مسولان و انکار گرمای بیش از حد هوا

اما نکته ای که در این میان بیشتر باعث آزار خاطر مردم شده است بی تفاوتی مسئولان است زیرا با توجه به این گرمای بی سابقه اما متاسفانه هیچ گونه اقدام عملی از سوی مسئولان دیده نمی شود.

و عجیب تر اینکه حتی در برخی موارد ادعاهای مردم را تکذیب می کنند و این در حالی است که این روزها قطعی برق و آب حتی به مرکز استان هم رسیده است و مردم برخی از مناطق شهر زاهدان چند روز است که از بی آبی رنج می برند.

لازم به ذکر است که در تماسی که خبرنگار مهر با مسئولان اداره آب و فاضلاب شهری شهرستان زاهدان داشت متاسفانه هیچ کدام از مسئولان پاسخگو این موضوع نبودند.

اما در خصوص برق موضوع کمی متفاوت تر است زیرا در حالی که این روزها تقریبا همه نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی با هرگونه تفکری از قطع شدن برق و همچنین فیش های نجومی انتقاد دارند اما مسئولان شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان نظری متفاوت دارند.

غلامعلی رخشانی‌مهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت:  قبض برق تمامی مشترکین برق در سطح استان سیستان و بلوچستان بر مبنای تعرفه‌های ابلاغی توسط وزارت نیرو محاسبه می‌شود.

وی با اشاره به انتقادات مطرح شده در روزهای اخیر نسبت به مبلغ فیش های برق، افزود: تعرفه برق در نیمه اول سال در بسیاری از شهرهای جنوبی سیستان و بلوچستان با ارزان‌ترین قیمت تعیین می شود و قبوض غیرمتعارف مربوط به تعداد محدودی از مشترکان پرمصرف است.

دلیل قطعی برق در روزهای اخیر ناشی از کمبود تولید در شهرهای سیستان و بلوچستان نیست بلکه دلیل  این قطعی برق پراکنده در برخی نقاط در پی بروز حوادثی در شبکه است

وی گفت: دلیل قطعی برق در روزهای اخیر ناشی از کمبود تولید در شهرهای سیستان و بلوچستان نیست بلکه دلیل  این قطعی برق پراکنده در برخی نقاط در پی بروز حوادثی در شبکه است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به پیش بینی ها و برنامه ریزی های انجام شده از مدت ها قبل اصلاح و بازسازی شبکه‌ها و تعمیرات پیشگیرانه در سیستم برق‌رسانی سطح استان انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر هیچ موردی از قطع برق ناشی از کمبود تولید در استان گزارش نشده است، گفت: قطعی برق در پی بروز حوادث در شبکه توزیع برق امری طبیعی است.

وی ادامه داد: البته با توجه به گرمای بی سابقه در سطح استان قطعا قطعی برق هر چند کوتاه مدت برای مردم دشوار است.

افت ولتاژ شدید در روستاها

رخشانی مهر با اشاره به افت ولتاژ برق در برخی مناطق جنوب استان گفت: در برخی روستاها در جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل توسعه گسترده شبکه‌های توزیع در ساعات اوج مصرف روزانه و صرفاً در روزهای گرم تابستان افت ولتاژ اتفاق می افتد که همکاران ما برای حل این مشکل تمام توان خود را به کار گرفته‌اند.

در هرصورت چیزی که این روزها کاملا قابل مشاهده است گرمای بی سابقه هوا و قطع شدن آب و برق مردم حالا به هر دلیلی است که فقط کافی است چند دقیقه ای خودمان را به جای این مردم بگذاریم تا متوجه شویم که تحمل این شرایط با زبان روزه چقدر سخت و دشوار است.

اما نکته جالب توجه دیگر اعتقادات مذهبی مردم استان سیستان و بلوچستان است که در گرمای بیش از ۵۰ درجه و با این همه مشکل همچنان با عشق و علاقه بیشتر به روزه داری می پردازند و پیش خودشان مرور می کنند، شاید مسئولین ما را فراموش کرده باشند اما خداوند هیچ گاه ما را فراموش نمی کند.

کد خبر 3995269

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha