مرتضی بحرانی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پیشگیری از وقوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از برنامههای بسیار مهم دامپزشکی استان بوشهر است که در این راستا طرحها و اقدامات خوبی انجام شده است.
وی از سمپاشی بدن دام و اماکن دامی در راستای مبارزه با انگلهای خارجی و از بین بردن کنهها خبر داد و بیان کرد: از دیگر اقدامات میتوان به بازرسیهای قبل از کشتار دام و همچنین بعد از کشتار از لاشه دام و همچنین بارزسی بهداشتی از اماکن عرضه گوشت قرمز اشاره کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر اضافه کرد: همچنین آموزش و ترویج افراد مرتبط ازجمله قصابان، دامداران و کارکنان دامپزشکی و تشدید نظارتها و سرکشیها از مراکز عرضه گوشت قرمز و رستورانها در دستور کار قرار دارد.
وی از کنترل تردد دام و لزوم داشتن گواهی بهداشتی برای حمل و نقل گوشت قرمز به عنوان یک ضرورت یاد کرد و افزود: برای پیشگیری از وقع این بیماری همه مردم باید نکات بهداشتی و پیشگیری را رعایت کنند.
بحرانی خواستار اجتناب از تماس با دامهایی که آلوده به کنه هستند شد و ادامه داد: با اقدام علیه کنهها و سمپاشی دامداریها و حمام دادن دامها، با کنهها مبارزه کرده و دامهای خود را عاری از کنه نگه دارید.
وی خواستار خودداری از خرید گوشت قرمز خارج از زنجیره نظارت بهداشتی و قصابیهای غیرمجاز شد و گفت: در هنگام خرید دقت شود که لاشههای موجود در قصابیها حتما ممهور به مهر دامپزشکی که نشانه سلامت محصول است، باشد.
بحرانی با تاکید بر اینکه دامها در کشتارگاه کشتار شوند و از کشتار آنها در بیرون از کشتارگاه اجتناب شود، افزود: در هنگام قطعه بندی گوشت در منزل حتما دستکش به دست داشته باشید.
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر تصریح کرد: نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت در یخچال و ترد شدن آن (ایجاد جمود نعشی) باعث از بین رفتن ویروسها از جمله ویروس تب کریمه کنگو در گوشت میشود.
نظر شما