۱۷ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۰۹

برگزاری نشست علمی نقش عرفان از منظر امام خمینی(ره) در تونس

برگزاری نشست علمی نقش عرفان از منظر امام خمینی(ره) در تونس

نشست علمی «نقش عرفان در اصلاح اجتماع از منظر امام خمینی(ره)» به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در تونس برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از  روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی ایران در تونس و همکاری مرکز مطالعات علوم انسانی و فلسفه (مسارات) تونس، نشست علمی «نقش عرفان در اصلاح اجتماع از منظر امام خمینی (ره)» با حضور گروهی از اساتید، دانشجویان و رهبران مراکز اجتماعی و فرهنگی و نیز احزاب سیاسی تونس، برگزار شد.

در این نشست فوزی علوی، رییس مرکز مسارات، به جایگاه عرفان و تصوف در جهان اسلام به ویژه آفریقا و مغرب عربی اشاره کرد و سپس به تأثیر معنوی و عرفانی امام خمینی (ره) در جامعه ایرانی و اسلامی پرداخت و گفت: امام خمینی (ره) یک رهبر بزرگ دینی، سیاسی و عرفانی است که توانست با توکل به پروردگار و با پشتوانه عرفان و معارف اسلامی حیات جدید و روح تازه به کالبد اسلام عطا کند.

محمد اسدی‌موحد، رایزن فرهنگی ایران در تونس، سخنران بعدی این همایش بود که به ابعاد عرفانی شخصیت امام خمینی (ره) پرداخت. وی در ابتدا به تاریخ مختصری از زندگی سیاسی، اجتماعی و علمی امام (ره) اشاره کرد و گفت: امام خمینی (ره) با الهام از معارف قرآنی و الهی ابعاد زندگی خود را تنظیم کرد؛ بنابراین در تمامی جلوه‌های زندگی ایشان معنویت، توکل به خدا، اخلاص و تدبیر و حکمت موج می‌زند.

وی افزود: بر همین اساس ما زندگی سیاسی امام را برگرفته از عرفان و معنویت می‌بینیم. از این جاست که او به ظلم‌ستیزی، مبارزه با استکبار، بیداری مسلمانان، تقویت وحدت امت اسلامی و موضوع فلسطین و تونس تأکید دارد و از همه مسلمانان می‌خواهد که ایمان به خداوند و پیروی از معارف دینی را در تمام ابعاد زندگی خود درآمیزند.

رایزنی فرهنگی کشورمان در تونس در ادامه سخنانش به نقش عرفان در موفقیت رهبری امام خمینی (ره) اشاره کرد و افزود: حکمت، عرفان و خدا محوری عامل اصلی موفقیت امام خمینی (ره) بود.

سخنران بعدی محمد سعد، وزیر اسبق جوانان تونس و نیز سفیر سابق این کشور در تهران بود که به مشاهدات عینی و تجربه خود از رهبری امام خمینی (ره) و جایگاه او در جامعه ایران پرداخت. وی اظهار کرد: آنچه امام خمینی (ره) را به یک رهبر جهانی و کم‌نظیر تبدیل کرد، اعتقاد او به خداوند، ایمان به هدف و توکل به خدا بود.

دیگر سخنران این نشست علمی منصف الحامدی، از اساتید دانشگاه زیتونه تونس بود که دکتری خود را در رشته فلسفه و عرفان از دانشگاه المصطفی (ص) دریافت کرده است. وی در بخشی از سخنان خود به جایگاه فلسفه و عرفان در مکتب اهل البیت (ع) و ایران پرداخت و سپس گفت: امام خمینی (ره)، رهبری با ابعاد گوناگون علمی است و شما کمتر رهبری را در جهان سراغ دارید که در فقه، اصول، فلسفه و عرفان متخصص و صاحب‌نظر باشد. امام خمینی (ره) رهبری بود که با پیاده کردن عرفان نظری و عملی در جامعه مردم را مجذوب اهداف خود کرد.

از دیگر سخنرانان این همایش علمی می‌توان به استاد بشیر رویس، رییس حزب الوحده و صلاح المصری، رییس انجمن التسامح تونس اشاره کرد که هر یک به تأثیر جهانی رهبری امام خمینی (ره) پرداختند و امام (ره) را رهبری بی‌نظیر در جهان اسلام قلمداد کردند.

این مراسم با قرائت شعر و قصیده توسط یکی از دانشجویان کشور مالی و با پرسش و پاسخ پایان یافت.

کد خبر 3998045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha