به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر باقر لاریجانی در بخشنامه ای به دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ کرد: گذراندن دوره MBA به صورت تحصیل همزمان برای دانشجویان استعداد درخشان دوره های دکترای عمومی شامل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بلامانع است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به ظرفیت های نخبگان و استعدادهای درخشان برای ارتقای آینده کشور در حوزه های مختلف گفت: باتوجه به شرایط خاص علوم پزشکی خوشبختانه اقبال این دانشجویان به سمت رشته های علوم پزشکی بسیار بالا است و سالانه تعداد زیادی از این افراد در دانشگاههای علوم پزشکی کشور مشغول به تحصیل می شوند.
لاریجانی اضافه کرد: استقبال دانشجویان استعداد درخشان برای تحصیل در رشته های علوم پزشکی فرصتی است که باید از آن برای ارتقای نظام سلامت بهره برداری شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم شناسایی استعدادهای درخشان و هدایت ایشان به سمت رفع نیازهای کشور در حوزه های مختلف خاطرنشان کرد: بر این اساس در برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی به این امر پرداخته شده و برنامه های جامعی در کمیسیون حمایت از استعدادهای درخشان وزارت بهداشت طرح ریزی شده است.
وی حضور استعدادهای درخشان در سطوح مختلف مدیریتی آینده نظام سلامت را از نکاتی ذکر کرد که موجب تحولی چشمگیر در سلامت کشور می شود و گفت: بر این اساس در برنامه ریزی های به عمل آمده به ارتقای دانش و توانمندی دانشجویان استعداد درخشان در حیطه های مختلف مدیریتی توجه ویژه ای شده است.
لاریجانی اظهار داشت: بر این اساس ایجاد بستر مناسب برای ارتقای توانمندی های دانشجویان استعداد درخشان علوم پزشکی در زمینه مدیریت اجرایی در شصت و چهارمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی به تصویب رسید.
وی افزود: براساس این مصوبه گذراندن دوره MBA به صورت تحصیل همزمان برای دانشجویان استعداد درخشان دوره های دکتری عمومی شامل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بلامانع است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: طی بخشنامه ای که اخیرا به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارسال شده این دانشگاهها موظف شده اند با رعایت ضوابط و مقررات نسبت به اجرایی سازی این مصوبه اقدام کنند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه حضور نخبگان و استعدادهای درخشان در عرصه های مدیریتی نظام سلامت می تواند زمینه های رشد و ارتقای این نظام را فراهم آورد گفت: بی شک ارتقای سطح دانش و مهارت مدیریتی دانشجویان استعداد درخشان می تواند بسترهای توسعه کشور را فراهم کند و امیدواریم با اجرای این برنامه شاهد تحقق این هدف باشیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت اضافه کرد: دانشجویان استعداد درخشان دکتری حرفه ای می توانند به صورت همزمان در دوره های MPH و یا کارشناسی ارشد آموزش پزشکی و آموزش مجازی هم تحصیل کنند.
وی گفت: تربیت نیروی انسانی دانش محور و توانمند برای نظام سلامت کشور رسالت اصلی حوزه آموزش علوم پزشکی است و در این بین دانشجویان استعداد درخشان گروه پزشکی از جمله سرمایه های گرانقدری هستند که باید برای حضور این افراد در آینده نظام سلامت کشور به طور جدی برنامه ریزی شود.
لاریجانی از تدوین سند سیاستی ارتقای دانشجویان استعداد درخشان در وزارت بهداشت سخن گفت و اظهار داشت: هدف از این برنامه ها تربیت دانشجویان استعداد درخشان به نحوی است که با پرورش همه جانبه مهارت های آنان در حوزه های آموزشی، پژوهشی، درمانی، مدیریتی و ... بتوانند در آینده در عرصه های مختلف نظام سلامت کشور زمام امور را در دست بگیرند.
وی به بخشنامه جدیدی که در همین راستا به دانشگاههای علوم پزشکی کشور رفته اشاره کرد و گفت: طبق این بخشنامه دانشجویان استعداد درخشان که در حال حاضر مشغول به تحصیل در مقاطع دکتری حرفه ای هستند، می توانند همزمان به تحصیل در دوره های MPH و یا کارشناسی ارشد مجازی در رشته آموزش پزشکی یا آموزش الکترونیک مشغول شوند.
لاریجانی اضافه کرد: دانشگاه هایی که در حال حاضر مجوز ارائه دوره های مذکور را دارند می توانند علاوه بر پذیرش دانشجویان متقاضی همان دانشگاه از دانشجویان متقاضی سایر دانشگاهها، با ارائه معرفی نامه از دانشگاه های محل تحصیل و الزام شرکت دانشجویان در کلاس ها و کارگاه های حضوری، با رعایت ضوابط آموزشی ثبت نام به عمل آورند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به سیاست وزارت بهداشت برای بهره برداری از خدمات نیروهای بومی مناطق آمایشی کشور در همان منطقه، گفت: توصیه می شود برای دوره های MPH دانشجویان داوطلب از هر منطقه آمایشی در دانشگاه های همان منطقه مشغول به تحصیل شوند.
نظر شما