پیام‌نما

وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ * * * وای بر هر عیب‌جوی بدگوی! * * * بسى واى بادا به هر دو جهان / بر آن عيب‌جويان هرزه‌زبان

۱۷ خرداد ۱۳۹۶، ۱۶:۱۹

مدیرکل منابع طبیعی استان مرکزی:

بهره برداری از مراتع در استان مرکزی سه برابر حد مجاز است

بهره برداری از مراتع در استان مرکزی سه برابر حد مجاز است

اراک- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: استفاده از ظرفیت مراتع در استان مرکزی سه برابر حد مجاز است که این مساله در بلندمدت موجب نابودی عرصه های طبیعی می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع طبیعی استان مرکزی، یوسف یوسفی اظهار داشت: هم اکنون تا سه برابر ظرفیت مجاز از عرصه‌های مرتعی و طبیعی استان بهره برداری می‌شود که علاوه بر این مهم حضور دام‌های مهاجر از استان‌های قم، لرستان و اصفهان را باید به آن اضافه کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی افزود: چرای بی‌رویه و بیشتر از ظرفیت مراتع از عوامل تخریب و نابودی عرصه‌های طبیعی در استان مرکزی است که کاهش و از بین رفتن پوشش گیاهی، تشدید فرسایش خاک و تخریب اراضی کشاورزی را به همراه داشته و آسیب اقتصادی بسیاری برای کشاورزان و بهره برداران منطقه به همراه دارد.

یوسفی گفت: مطالعات نشان می‌دهد ۸۵ درصد آتش سوزی‌ها در عرصه های طبیعی غیرعمدی و بر اثر رها کردن آتش‌های ایجاد شده در طبیعت برای پخت و پز، پرتاب سیگار روشن به اطراف جاده‌ها و مراتع و آتش زدن پسماند کشاورزی در مراتع به وقوع می‌پیوندد.

وی افزود: همچنین ۱۵ درصد این آتش سوزی‌ها به صورت عمدی و بر اثر اختلاف‌ها و یا به صورت تفریحی و سرگرمی رخ می‌دهد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تصریح کرد: پنج درصد آتش سوزی‌های مراتع نیز به صورت طبیعی و به سبب برخورد رعد و برق با مراتع، گرم شدن هوا و ذره بینی عمل کردن شیشه‌های رها شده در طبیعت ایجاد می‌شود.

یوسفی بیان کرد: ۷۲.۵ درصد از مساحت استان مرکزی را عرصه‌های مرتعی، بیابانی و جنگلی تشکیل داده که این عرصه‌ها بیشتر به صورت شیب دار مشرف به مناطق مسکونی، کشاورزی و صنعتی هستند که در صورت نابودی پوشش گیاهی این عرصه‌ها و بارش باران در فصل‌های بارندگی و تشکیل سیلاب به تهدیدی جدی برای تولید در بخش‌های کشاورزی، خدمات و صنعت تبدیل می‌شود.

وی ادامه داد: ۳۸هزار خانوار مرتعدار در سطح استان مرکزی وجود دارد که در قالب پروانه‌های چرای دام و طرح‌های مرتعداری از عرصه‌های طبیعی استفاده می‌کنند و قسمتی یا کل معیشت آنان با تولید علوفه مراتع تامین می‌شود که در صورت نابودی پوشش گیاهای این مراتع زندگی آنان با مشکل مواجه می‌شوند.

کد خبر 3998453

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha