پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۲۰ خرداد ۱۳۹۶، ۹:۴۳

انتشار نمایشنامه «خاطره‌ای به نام تو» با موضوع تفحص شهدا

انتشار نمایشنامه «خاطره‌ای به نام تو» با موضوع تفحص شهدا

نمایشنامه «خاطره‌ای به نام تو» نوشته مشترک داریوش نصیری و مرتضی زیوری با موضوع جنگ تحمیلی و تفحص شهدا از سوی نشر آناپَنا به چاپ رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشنامه «خاطره‌ای به نام تو» نوشته داریوش نصیری و مرتضی زیوری توسط نشر آناپَنا منتشر و در بازار کتاب توزیع شد.

این نمایشنامه درام مهرماه سال۹۳ با نام پیشین «خش‌خشِ بی‌سیم» با کارگردانی مشترک نویسندگانش در سومین دوره جشنواره تئاترشهر در بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی و نمایشنامه‌خوانی خوانده شد که از میان ۱۲۶ اثر رسیده به جشنواره، جزو ۱۴ اثر برگزیده و برتر هیات داوران قرار گرفت.

نصرالله قادری نمایشنامه‌نویس، کارگردان و استاد دانشگاه در مقدمه‌ ای بر این نمایشنامه نوشته است: اثر از ساحت کمی در شکل «تک‌پرده‌ ای کوتاه» پرداخت شده است. در استیلیزه‌ترین شکل ممکن و در ساحت کیفی پروپاگاندا، پیامش را ابلاغ می‌کند و پرسش اصلی را ارایه می‌دهد: «کی این جنگ لعنتی‌رو شروع کرد؟». دو عالم هم‌نشین می‌شوند. در تابوت‌ها را نباید بست. چرا؟ چون خیلی زیادن. انگار همه‌شون توی یه سنگر شهید شدن. این سنگر به قاعده ایران عزیز بزرگ است. ایرانی که هنوز صدای «خاطره‌ای به نام تو» را می‌شنود؛ اگر فقط گوشی برای «شنیدن» باشد. چشمی برای «دیدن» باشد. زبانی برای «مزه‌کردن» باشد. مشامی برای «بوییدن» باشد و دستی برای «لمس‌کردن». اگر هنوز «احساسی» باشد.

در صفحه بیست‌ و یک نمایشنامه می‌خوانید:

عماد: وقتی می‌اومدم به خاطر روزی بود که پسرم تو خاکی که مال خودشه با افتخار راه بره و منتی رو سرش نباشه. به فکر روزهایی بودم که با افتخار بهش بگم به خاطر اون هر چیزی‌رو به جون خریدم که جونش یک لحظه هم تو خطر نباشه. هر روز اون تقویم جیبی‌ رو ورق می‌زدم؛ همونی که الان سوخته و فقط جلدش مونده تو اون تابوت کنار تیکه‌استخون‌ها. حسرت تمام روزهایی‌ رو می‌خوردم که کنارش نیستم. بگیر این لامذهب‌ رو راه بنداز طاها. می‌خوام این چیزها رو بهش بگم. راهش بنداز. مگه تو بی‌سیم‌چی نیستی؟ مگه خطِ سری اون عراقی‌ها رو شنود نمی‌کردی؟ راهش بنداز!

این نمایشنامه بر مبنای آیه ۱۶۹ سوره آل‌عمران قرآن حکیم نگارش شده که می‌فرماید: «شهدا زنده‌اند و نزد خدای خویش روزی می‌خورند»

نمایشنامه «خاطره‌ای به نام تو» در ۳۴ صفحه توسط انتشارات آناپنا به چاپ رسیده و توزیع شده است. علاقه‌مندان به مطالعه این متن نمایشی می‌توانند آن را از کتابفروشی‌های معتبر تهران تهیه کنند.

کد خبر 4000047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha