۲۲ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۴۰

معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی عنوان کرد:

کاهش تعداد ورودی ها به بازار کار در مقابل خروج هر یک نفر نیرو

کاهش تعداد ورودی ها به بازار کار در مقابل خروج هر یک نفر نیرو

تبریز - معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی گفت: میزان ورود سه تا چهار نفر به چرخه کار به ازای خروج هر نیرو، نسبت به میزان یک به هفت سال‌های قبل حاکی از کاهش این تناسب است.

به گزارش خبرنگار مهر، پرویز محمدزاده دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بیکاری یک پدیده بین نسلی و بلندمدت است که به شدت تحت تاثیر سیاست‌های افزایش جمعیت دهه‌های قبل از جمله دهه 60 قرار دارد و نرخ بیکاری شاخص مناسبی برای ارزیابی عملکرد سیاستهای امروز نیست و باید از شاخص‌های مناسب‌تری از قبیل شاخص‌های کار شایسته برای تبیین واقعیت‌ها استفاده کنیم،  و نرخ بیکاری بالا را به عنوان یک چالش مهم در نظر داشته باشیم و راهکارهای مناسبی برای مبارزه با آن پیدا کنیم.

وی ضمن ارائه مدل مفهومی ساده بازار کار تصریح کرد: هرگونه سیاستگذاری مناسب و اثربخش مستلزم بانک اطلاعاتی جامع است تا بتوانیم تصمیمات مناسبی را بگیریم و اجرایی شدن آن را رصد و پایش کنیم و در این بین ارائه الگوی مناسب مداخله دولت در بازار کار ضروری است و تصحیح شکست بازار کار و ایجاد اشتغال کامل، افزایش بهره‌وری و کارایی و برقراری عدالت اجتماعی نیز از جمله اهداف مداخله دولت در بازار کار است.

معاون توسعه و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقیبا اشاره به اینکه محور اصلی در بحث دخالت دولت، دخالت کمتر و یا بیشتر نیست، بلکه نوع دخالت‌ها که عمدتاً در جهت رفع کاستی‌های بازار است، بسیار تعیین‌کننده است، افزود: توجه به نکاتی مثل وضعیت زنجیره ارزش در استان، هزینه‌های متفاوت ایجاد یک فرصت شغلی در صنایع مختلف، مزیت بزرگ اندازه بازار در داخل کشور و دسترسی استان به بازارهای همسایه‌های شمال‌غرب کشور در بررسی وضعیت اشتغال و بازار کار ضروری است.

وی با اشاره به دستاوردهای کلی رویکردهای مختلف سیاستگذاری برای اشتغال خاطر نشان کرد: اشتغال جدید باید دارای چند ویژگی مهم سهم بالای بخش خدمات، سهم بالای نیروی کار زنان و جوانان و همچنین احتمال افزایش سهم بخش غیررسمی باشد.

محمدزاده عوامل مؤثر بر اشتغال و بیکاری را تحولات جمعیتی، توانمندی نیروی انسانی، رقابتمندی و توانمندی بنگاه‌ها، فضای کسب و کار، نظام آموزشی، تحولات بخش‌های مختلف، بازارهای مالی، روابط خارجی و تحریم‌ها و سیاست‌های پولی و مالی برشمرد.

معاون توسعه و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی سنین بین 20 تا 24 سال را ورود بالقوه به بازار کار و سنین 60 تا 64 سال را نیز خروج بالقوه از بازار کار عنوان کرد و گفت: هرم سنی سال 1395 نشان می‌دهد به ازای خروج هر نفر، 3 تا 4 نفر وارد بازار کار می‌شوند که در سالهای قبل این نسبت تا یک به هفت نیز می‌رسید.

کد خبر 4002509

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha