به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ غلامرضا فلاحی صبح سه شنبه در شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر شهرستان بیرجند اظهار داشت: طرح محله پاک یکی از مصوباتی بود که در سال گذشته در این شورا به تصویب رسید و در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه این طرح در ابتدا قرار بود در پنج محله بیرجند اجرا شود، بیان کرد: در ادامه با نظر اعضا مقرر شد که به منظور گرفتن نتیجه بهتر این طرح در مرحله نخست در دو محله اجرا شود که در نهایت دو محله موسی بن جعفر و حاجی آباد در دستور کار قرار گرفت.
فرمانده ناحیه بسیج سپاه بیرجند با بیان اینکه اجرای این طرح شامل شش مرحله بود، عنوان داشت: گام نخست در این راستا شناسایی معتمدین محل و سامان دهی و تشکیل هسته اولیه، ایجاد بانک اطلاعاتی از معتادین و خانواده های درگیر با این معضل، شناسایی آگاهی ها و ظرفیت های محل بود.
فلاحی، بسترسازی و ایجاد هماهنگی لازم بین دستگاه های مرتبط و انجام اقدامات موثر برای جلب مشارکت مردمی را گام دوم اجرای این طرح عنوان کرد و گفت: در این محل نیاز است که هم کار فرهنگی برای عموم و هم اقدامات رفاهی و عمرانی را داشته باشیم که در این راستا از سال گذشته کارگاه های آموزشی در حال اجرا است.
شناسایی ۳۸۱ معتاد در محلات هدف
وی با بیان اینکه آگاه سازی و اجرا گام سوم این طرح بوده است که در حال اجرا است، عنوان داشت: در مرحله چهارم نیز اقدام قاطع و پاکسازی در نظر گرفته شده بود که چون کار فرهنگی است این مرحله هنوز آغاز نشده است.
فرمانده ناحیه بسیج سپاه بیرجند، گام پنجم را نیز درمان برشمرد و افزود: تاکنون پنج نفر از معتادین این محلات برای ترک اعتیاد اعلام آمادگی کرده اند که این کار با همکاری خیران و سپاه در حال انجام است.
فلاحی اضافه کرد: مرحله ششم نیز صیانت بود که باید از افراد درمان شده مراقبت شده و خدمات مشاوره ای و اشتتغال دریافت کنند.
وی از شناسایی ۳۸۱ معتاد در این محلات خبر داد و گفت: بیشتر این افراد مرد بوده و ۴۰ درصد آن ها به صورت صنعتی و ۶۰ درصد نیز مصرف سنتی مواد مخدر دارند.
فرمانده ناحیه بسیج سپاه بیرجند اضافه کرد: همچنین در این محلات چهار نفر عمده فروش و ۳۵ نفر خرده فروش شناسایی شده است.
نظر شما